Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Η αυτοσυγκέντρωση, η αυτοκυριαρχία και η αυτογνωσία στην αρχαία Ελλάδα και στις Ανατολικές διδασκαλίες και φιλοσοφίες.

Το αντικείμενο που σήμερα θα διαπραγματευτώ είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό από τους πολλούς και αυτό γιατί οι περισσότεροι έχουν μαύρα μεσάνυχτα από πνευματικούς αγώνες και από ασκήσεις του νου.

Οι δυνάμεις που έχει η σκέψη και λίγα λόγια για τις μαγείες

Μερικοί νομίζουν ότι μπορούν με μια σκέψη μόνο να κινήσουν βουνά αλλά το μόνο που θα κινήσουν με την σκέψη τους είναι η ανοησία τους την οποία θα γιγαντώσουν. Φυσικά υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να κινήσουν βουνά αλλά αυτές πρέπει να ελευθερωθούν από ειδικές ευχές τις οποίες για να τις γνωρίζει κάποιος πρέπει να έχουν δοθεί από τον ίδιο τον ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ. Αυτές τις ευχές, ο μόνος που τις γνώριζε και θα μπορούσε να τις διαδώσει ήταν ο Εωσφόρος ο οποίος αν τις χρησιμοποιούσε ή αν τις χρησιμοποιήσει ή αν τις δώσει σε κάποιον άλλο, γνωρίζει ότι θα οδηγηθεί απευθείας στον Τριγμό των Οδόντων όπου θα είναι για αιώνες αιώνων μόνος και μέχρι να διαπράξει κάποιος άλλος εξίσου σοβαρό παράπτωμα. Εκεί η ψυχή σκίζεται στα δύο και όπως πολύ παραστατικά μας περιγράφει ο Άγιος Ιωάννης στην Αποκάλυψη. Αυτό το γεγονός καθιστά την Τιμωρία εξαιρετικά επώδυνη και ο Θεός ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ την ελευθεροβουλία ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ και ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΑΙΩΝΙΑ κάποιους να μην διαπράξουν αυτό που ΠΡΟΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι θα διαπράξουν. Δεν εμποδίζει ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και για να μην εμποδίσει ΠΟΤΕ την ελευθεροβουλία που είναι η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΞΙΑ ανάμεσα στις διάφορες μορφές ελευθερίας.

Τα υπόλοιπα πλάσματα που αποστάτησαν γνωρίζουν και διέδωσαν μόνο μικρές ευχές οι οποίες είναι ικανές να μετακινούν μικρά αντικείμενα, ή να πετυχαίνουν να ίπτανται ή να εξαφανίσουν για λίγη ώρα από τα μάτια μας αντικείμενα δια μέσω μίας ειδικής ευχής. Η ευχή αυτή θα έχει συγκεκριμένη ώρα δράσης γιατί έτσι δόθηκε από τον Θεό γιατί ΠΡΟΓΝΩΡΙΖΕ ότι θα διαδοθεί στους ανθρώπους παρά την θέλησή του και ότι θα χρησιμοποιηθεί για ιδιοτελούς σκοπούς όπως και άλλες ευχές. Επίσης θέλησε να εκμεταλλευτεί την αισχυντοσύνη των ανθρώπων αυτών που αναμεταδίδουν τις ευχές σε λάθος ανθρώπους μελλοντικά, για να δείξει στον κόσμο ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ οι οποίες είναι ΑΣΥΛΗΠΤΕΣ σε μέγεθος από τον ανθρώπινο νου γιατί διαμέσω αυτής της κατάστασης πολλοί είναι αυτοί που τελικά πιστεύουν ότι η ζωή δεν είναι μόνο στον θνητό τούτο κόσμο. Βλέπουν ότι υπάρχουν δυνάμεις ακόμη και διαμέσω των Βουδιστών ιατρών που εφαρμόζουν έλεγχο του πόνου διαμέσω ευχών που γνωρίζουν γιατί πέρασαν από στόμα σε στόμα με αφετηρία που υπάρχει εδώ και πολλούς αιώνες και μάλιστα οι πρώτοι που τις γνώρισαν ήταν μεγάλοι Δάσκαλοι αγάπης στην αρχαιότητα με κορυφαίο τον Φου- Χι στον γνωστό Κινέζο φιλόσοφο. Τα δαιμόνια προσπαθώντας να τον μεταπείσουν για να απομακρυνθεί από την αγάπη του έδωσαν τις ευχές αυτές όπως και σε άλλους εκπληρώνοντας μια υπόσχεση δύναμης την οποία κατείχε τελικά. Ο Φου- Χι όπως και πολλοί άλλοι αρνήθηκαν να κάνουν χρήση των δυνάμεων αυτών μετά από ενημέρωση που είχαν από τους Αρχαγγέλους και ΠΑΝΑΞΙΑ απέκτησαν το δικαίωμα στην αιώνιο ζωή και έγιναν Άγιο Άγγελοι του ενός Θεού.

Η όλη κατάσταση των ΥΠΑΡΚΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ είναι αυτή που οδηγεί πολλούς στην πεποίθηση ότι τελικά υπάρχει κάτι ανώτερο, το οποίο ονομάζουν ανώτερη δύναμη και είναι πολλοί από τους ανθρώπους οι οποίοι ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ (ερευνάτε τας Γραφάς), φτάνουν στην ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ του Πατέρα ΠΑΝΤΩΝ.

Υπήρχαν όμως πάμπολλοι άλλοι που δεν αρνήθηκαν την χρήση των δυνάμεων αυτών και τις διέδιδαν σε λίγους και έμπιστους και αυτό για να μην κινδυνέψουν οι ίδιοι από την χρήση αυτών, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν οι γνωστοί μάγοι και φακίρηδες οι οποίοι βλέπουμε να κόβεται το σώμα τους ή να κόβουν στα δύο το σώμα βοηθών τους και να μην παθαίνουν τίποτα για λίγα λεπτά της ώρας. Αν δεν φροντίσουν στο διάστημα που πρέπει να εφάπτονται τα δύο κομμάτια του σώματος ή να εξέλθει το σπαθί που έχει βυθιστεί στο σώμα, τότε είναι επόμενο να αφαιρεθεί η ζωή του ανθρώπου που βοηθά ή των ιδίων αν δεν τους έχει ενημερώσει σχετικά αυτός που τους διέδωσε τις ευχές= ΔΥΝΑΜΕΙΣ αυτές. Οι δυνάμεις αυτές όπως έχω αναφέρει ήδη έχουν μικρό χρόνο δράσης και προστασίας στα πρόσωπα που χρησιμοποιούνται. Αυτός είναι ο λόγος που ο Κινέζος γιατρός που βρήκε άσυλο στην Αργεντινή και όπου κάνει εγχειρίσεις σε ανθρώπους που στέκονται όρθιοι, βιάζεται και εγχειρίζει με τεράστια ταχύτητα για να προλάβει πόνους που θα επέλθουν όταν πάψει να έχει δύναμη ευχή που έχει πει προκαταρκτικά. Η περίπτωση αυτή του γιατρού ο οποίος εφαρμόζει την επιστήμη του την οποία κατέχει πλήρως θέλοντας και πιστεύοντας ότι έτσι πετυχαίνει με λιγότερο επώδυνο τρόπο να θεραπεύει, αναφέρθηκε τηλεοπτικά και ο γιατρός αυτός παρουσιάστηκε θαυματουργός από όσους θεραπεύτηκαν, αλλά η εξαιρετική έρευνα που έκανε η δημοσιογραφική ομάδα αποκάλυψε ότι είναι πολλά τα άτομα που πέθαναν γρήγορα τα οποία με την εφαρμογή χημειοθεραπειών θα μπορούσαν να ζήσουν μερικά χρόνια ακόμη ή και μέχρι τα βαθιά γεράματα σε κάποιες περιπτώσεις που η έρευνα φέρνει ανακαλύψεις νέων φαρμάκων που ΘΕΡΑΠΕΟΥΝ τελικά περιπτώσεις καρκίνου οι οποίες μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν αθεράπευτες. Προσωπικά βλέπω κάθε χρόνο να ανακοινώνονται αρκετές ΝΕΕΣ θεραπείες οι οποίες έχουν περάσει από πολύ αυστηρούς ελέγχους και πειράματα μέχρι να εφαρμοστούν στους ανθρώπους και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Είναι επόμενο οι νεκροί να μην έχουν φωνή για να ακουστούν και οι οικείου τους θέλοντας να ξεχάσουν τον πόνο του χαμού τους απλά αδιαφορούν να διαδώσουν κάτι για το οποίο δεν είναι βέβαιοι και αυτό είναι η μη ίαση μίας ούτως ή άλλως θανατηφόρας ασθένειας όπως του καρκίνου. Αγνοώντας ότι μπορεί να υπάρχει θεραπεία ή ότι θα εφευρεθεί σύντομα θεωρούν ότι δεν έγινε κανένα έγκλημα από τον άνθρωπο που του αφαιρέθηκε η ιατρική άδεια γιατί ήδη είχε κάνει πολλές εγχειρήσεις στην Κίνα οι οποίες ήταν περιττές.

Άσκηση του νου και ολοκλήρωση της ψυχής σε σύγκριση των κυριότερων σχετικών διδασκαλιών με την χρήση δυνάμεων

Κλείνω την αναφορά μου στις δυνάμεις τύπου μαγείας και αφού υπάρχουν δυνάμεις αρπαγής του νου ή του ονείρου(ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΕΣ) τις οποίες γνωρίζουν μερικοί ΑΓΥΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΣ και είναι πολύ λίγοι οι χαρακτηρισμοί μου αυτοί για να περιγράψουν το αίσχος των ανθρώπων αυτών και αυτό γιατί πείθουν τους αδαής ότι ζουν πολλές ζωές (μετενσάρκωση)περνώντας από σώμα σε σώμα. Έτσι πείθουν τον ναύτη ότι στην υποτιθέμενη προηγούμενή του ζωή ήταν ναυτικός πειρατής ή διώκτης πειρατών και αυτό το αποφασίζουν μετά από μια σύντομη συνέντευξη που παίρνουν με το πρόσχημα της πρώτης γνωριμίας. Πολύ απλά λοιπόν αντλούν πληροφορίες από το ίδιο το άτομο και σύμφωνα με αυτά που θα τους λεχθούν ανάγουν τους επισκέπτες σε επιστήμονες που έζησαν στα βάθη της Σαχάρας η οποία ονομάστηκε έτσι γιατί πριν την σκεπάσει η άμμος ήταν γεμάτη από ζάχαρη που είχαν παράγει οι ίδιοι με τις ικανότητες που είχαν. Φυσικά αστειεύομαι για να σας δείξω το μέγεθος των ψεμάτων που λέγονται για να πεισθούν όσοι έχουν επηρεαστεί από τα διαδιδόμενα ψεύδη και ελπίζουν σε μια νέα ζωή ότι ξαναζούν, όταν ο Θεός ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ στην αιώνια ζωή και όχι πέρασμα από διάφορες θνητές ζωές μέχρι να ολοκληρωθούν οι ψυχές ή μέχρι να βρουν όλες το άλλο τους μισό που έχουν χαμένο και άλλες ΑΗΔΙΕΣ οι οποίες προέρχονται από την αρχαιότητα και από ψεύδη που διαδόθηκαν από τα αποστατημένα πλάσματα για να πικάρουν τον ΕΝΑ ΘΕΟ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΤΩΝ επειδή υπέκυψαν στην ζήλεια βλέποντας την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΑΠΗ που έδειξε στους Πρωτόπλαστους Αγγέλους και ειδικά στους Αρχαγγέλους , αλλά και στον άνθρωπο αργότερα.

Η ολοκλήρωση της ψυχής λοιπόν πρέπει να λάβει χώρα ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΖΩΗ και επειδή πολλοί φεύγουν νέοι ή επειδή άλλοι δεν ασκούνται επαρκώς, φροντίζει ή θα φροντίσει ο Θεός να επιτευχθεί αυτό μέσα από μία διαδικασία που ο Άγιος Νεκτάριος ονόμασε Άγιο ξυλοκόπημα. Η διαδικασία αυτή θα λάβει χώρα σε όσους δεν έχουν φροντίσει να ασκηθούν επαρκώς από την θνητή ζωή αμέσως μετά την Δευτέρα Παρουσία. Κατά την διαδικασία αυτή θα δίνεται ζήλεια πολύ έντονη στους ζηλιάρηδες και θα πρέπει να την πολεμούν μέχρι να πάψουν να ζηλεύουν. Ανάλογα θα τους δίνεται εγωισμός και περηφάνια ή αλαζονεία ή ότι άλλο υπάρχει το οποίο δεν έχει πολεμηθεί αρκετά ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΘΕΟΥ για να αποκτήσουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ένα επίπεδο άσκησης στο οποίο θα ανέλθουν στο στάδιο της ταπεινότητας τουλάχιστον και από εκεί οι άξιοι θα πετύχουν την περαιτέρω άνοδο στο στάδιο της διάκρισης και της απάθειας ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ και θα αμειφθούν από τον Ένα Θεό ανάλογα με τις νίκες τους. Ανάλογα αμοιβές έχουν οριστεί ΠΑΝΔΙΚΑΙΑ σε όσους επιτυγχάνουν την επίτευξη της ταπεινοφροσύνης που θα οδηγήσει στην εσώτερη ταπεινότητα. Όσοι φτάνουν στο στάδιο της απάθειας, και αυτό το πετυχαίνουν ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ διαφόρων θρησκειών, οι οποίοι μέσα από τον Μοναχισμό και την προσευχή πετυχαίνουν την διάκριση την αυτοσυγκέντρωση και τελικά την απάθεια, αυτοί δεν αμαρτάνουν πλέον και αφού δεν βλάπτουν ΠΟΤΕ πλέον τον συνάνθρωπο και τον εαυτό τους όπως έχω περιγράψει στην πραγματεία μου περί της Κλίμακας.

Αν κάποιος μόνος του οδηγηθεί στην έρημο και αποφασίσει να ζήσει μόνος και πετύχει την άνοδο εκείνη της προσευχής και της νηστείας που θα ορίσει τελικά το στάδιο της απάθειας, τότε επίσης αυτός θα λάβει τις σχετικές Τιμές μη όντας Μοναχός όπως εξήγησα παραπάνω. Οι σχετικές Τιμές είναι η Αγιότητα και στα άτομα αυτά αποδίδεται το Αξίωμα της αιωνίου ζωής ΑΜΕΣΩΣ και όπως συνέβαινε όλα τα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης με τους γνωστούς Εβραίους Προφήτες οι οποίοι ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να υποκύψουν στα δαιμόνια που τότε με έλεγχο του νου τους οδηγούσαν στα πρόθυρα παραπτωμάτων τα οποία ΠΑΝΤΑ την τελευταία στιγμή αρνούνταν. Ορισμένοι δεν αρνούνταν αλλά είχαν προσευχές Μετανοίας ΣΥΝΕΧΗΣ και ζητούσαν ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ βοήθεια από τον Πατέρα Πάντων ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΨΥΧΗΣ και τελικά ο Θεός ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ότι αν κάποιος εμποδίσει την ελευθεροβουλία των ατόμων αυτών, τότε η τιμωρία θα είναι ο τριγμός των οδόντων και έτσι τελικά ΚΑΝΕΙΣ δεν ενοχλούσε τα άτομα αυτά που είχαν τις τεράστιες προσευχές δακρύων.

Οι διαβολές κατά Των Προφητών και ο τρόπος με τον οποίο έφτασαν αυτοί στην ολοκλήρωση της ψυχής

Ένας από αυτούς που γλίτωσαν δια της προσευχής δακρύων από την δαιμονική επιρροή ήταν ο Ερμής ο Τρισμέγιστος και η σύζυγός του Ανδρονίκη τους οποίους ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ο Δίας οδήγησε στα πρόθυρα μοιχείας την οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ και αυτό γιατί ο Θεός δεν επέτρεπε περισσότερο έλεγχο και αυτό για να δοκιμαστούν οι μετέπειτα Άγιοι οι οποίοι ΝΙΚΗΣΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ τις δοκιμασίες που επιτράπηκαν και μέχρι να φτάσουν στο ύψος εκείνο της προσευχής που θα όριζε την ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΘΕΟΥ ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΠΛΕΟΝ.

Επειδή λοιπόν οι Προφήτες γίνονταν ΟΛΟΙ διδάσκαλοι ΤΗΣ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ τα δαιμόνια φρόντισαν να τους διαβάλλουν με ποικίλους τρόπους που μερικοί είναι η προσθήκη ΨΕΥΔΩΝ ότι διέπραξαν τεράστια αδικήματα σε μετέπειτα Γραφές οι οποίες μερικές ακόμη σώζονται στα Κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης. Τον Ερμή τον Τρισμέγιστο φρόντισαν να τον παρουσιάζουν σαν Αλχημιστή για να μην μπορούν να παράγουν ΠΟΤΕ τα επόμενα χρόνια χρυσάφι από τις κοπριές οι άνθρωποι και έτσι στόχος ήταν σταδιακά η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΗΜΗ που απέκτησε να σβήσει και να τον θεωρούν οι άνθρωποι ψεύτη και πλανολόγο από ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΟΣ και όχι απλά Τρισμέγιστος φιλόσοφος που ήταν. Αυτό δεν επιτεύχθηκε στην αρχαιότητα, αλλά σήμερα με την διάδοση των ψευδών περί Ερμή τρισμέγιστου και με την ΑΝΟΗΣΙΑ που διακρίνει ορισμένους οι οποίοι συσχέτισαν το συγκεκριμένο πρόσωπο με τον ψευτοθεό φτερωτό Ερμή ο οποίος ήταν ένα από τα αποστατημένα πλάσματα που έδρασαν ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΑ στην αρχαιότητα, ή με το κριαρόμορφο δαιμόνιο Θωτ και έτσι πέτυχαν και διαβάλλεται ΣΥΝΕΧΩΣ ο μεγαλύτερος των Ελλήνων φιλοσόφων που επηρέασε πολλούς μεταγενέστερους στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο στις χώρες στις οποίες έζησε και έγινε γνωστός από τις γραφές που φρόντισε ο ίδιος να αφήσει, πολλές από τις οποίες σώζονται ακόμη και σήμερα διαμέσω των ερευνητών οι οποίοι τις συγκέντρωσαν.

Ένας από αυτούς που μάζεψαν τις γραφές του Ερμή ήταν και ο Στοβαίος ο οποίος επειδή ήταν κατά πολύ μεταγενέστερος, συμψήφισε ακόμη και γραφές που ΔΕΝ ΓΡΑΦΗΚΑΝ από τον Ερμή και αφορούσαν τα περί Αλχημείας τα οποία έμελλε να αποτελούν το στοιχείο με το οποίο διαβάλλεται συνεχώς ο μεγάλος αυτός φιλόσοφος. Μία προσεκτική μελέτη των Γραφών και επιλογή των κειμένων στην Ελληνική δείχνει ότι οι Αλχημείες προστέθηκαν στα υπάρχοντα κείμενα ΜΟΝΟ στις Γραφές τα που βρέθηκαν στην Αίγυπτο και έτσι πολύ απλά μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει το ψεύδος και αφού εκεί φρόντισε το Κριαρόμορφο δαιμόνιο Θωτ ΑΠΟ ΖΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ να διαβάλλει τον Ερμή με τα περί Αλχημείας, γεγονός που δεν έγινε στην Ελλάδα γιατί πολύ απλά ο Δίας δεν επέτρεπε στο πλάσμα αυτό να έρθει στην Ελλάδα, αλλά να δρα στους ανθρώπους της Αιγύπτου.

Ο λόγος που έγινε η αναφορά μου στους πειρασμούς που έδιναν τα δαιμόνια είναι για να σας δείξω με ποιον τρόπο πετύχαιναν έλεγχο του νου οι άνθρωποι της αρχαιότητας αφού ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΝ έστω την τελευταία στιγμή στην ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΗ ΘΕΛΗΣΗ που τους δίνονταν από τον Εωσφόρο και τα δαιμόνια, για να διαπράξουν κάποιο έγκλημα. Αυτό είχε συμβεί με τον Αβραάμ που κλήθηκε από τον ΨΕΥΔΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟ ως θεό Εωσφόρο να διαπράξει ανθρωποθυσία την οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΕΠΡΑΞΕ. Οι σύγχρονοι επιλέγουν και κατανοούν ότι η εντολή σφαγής δόθηκε από τον Θεό και όχι από τον Εωσφόρο όπως ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ αναφέρεται στις Γραφές σε μια προσεγμένη στρέβλωση που με λίγη προσοχή δείχνει το μέγεθος του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ψεύδους που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι Αντισημιτιστές και Χριστιανοκατήγοροι.

Αυτοσυγκέντρωση και πολεμικές τέχνες

Στις περιπτώσεις των Ανατολικών διδασκαλιών είναι συχνές οι διδασκαλίες των τεχνών πολεμικής τέχνης οι οποίες στόχο έχουν στις περισσότερες των περιπτώσεων την αυτοάμυνα. Αυτές οι διδασκαλίες ορίζουν μία κατάσταση κατά την οποία συχνά οι ασκούμενοι αντί να φτάσουν στην ταπεινότητα και στην αγάπη επιλέγουν τελικά να υπηρετούν το μίσος και να διεκδικούν εξουσία μέσα από την δύναμη που κατέχουν. Έτσι βλέπουμε στην Κίνα να ανθίζουν οι περισσότερες των εγκληματικών οργανώσεων οι οποίες έχουν διασυνδέσεις σε όλο τον κόσμο και αυτό γιατί παράγεται η μεγαλύτερη πηγή πλούτου από εγκληματική μορφή μέσα από τον θάνατο που σπέρνεται στους ανθρώπους από τα ναρκωτικά. Φυσικά είναι και άλλες πολλές χώρες που υπάγονται στην ίδια κατηγορία και έχουν αφετηρία δύναμης άλλους παράγοντες που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τις διδασκαλίες πολεμικών τεχνών και αυτοσυγκέντρωσης και έτσι θέλω να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου στην Κίνα ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ μια που οι Κινέζοι αποτελούν έναν λαό τον οποίο θαυμάζω για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ με τις διδασκαλίες ελέγχου του νου αλλά και ταπεινότητας μέσα από τον ΔΥΣΚΟΛΟ επαναλαμβάνω και πάλι δρόμο των πολεμικών τεχνών. Έχοντας περιγράψει πολλά από τα αρνητικά των τεχνικών αυτοσυγκέντρωσης δημιουργώντας μία σύνδεση με άλλα παράπλευρα θέματα τα οποία περιληπτικά σχολίασα και έχουν ΑΠΟΛΥΤΗ ταύτιση και πηγή προέλευσης την αυτοσυγκέντρωση, θα αναλύσω λίγο στη συνέχεια την απλότητα με την οποία διδάσκεται η αυτοσυγκέντρωση και ο εσωτερισμός στην Ορθοδοξία και την ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ η οποία ορίστηκε από τον ίδιο τον Κύριο ΕΙΔΙΚΑ για την απόκτηση ηρεμίας και ΔΥΝΑΜΗΣ των πάμπολλων Αγίων της εκκλησίας μας οι οποίοι μαρτύρησαν τα πρώτα Ρωμαϊκά χρόνια αλλά και πολύ αργότερα γεγονός που πολλοί το ξεχνούν και κατηγορούν το Πατριαρχείο για τις διαθέσεις ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ στα χρόνια τους τουρκοκρατίας αλλά ακόμη και σήμερα. Τα χρόνια της Τουρκοκρατίας διατηρήθηκε η Ελληνική γλώσσα και η Ορθοδοξία και διδάχθηκε από τα κρυφά σχολειά από Ιερείς οι οποίοι βρέθηκαν να απολογούνται στους γνωστούς Πασάδες και τον Σουλτάνο για τον λόγο αυτό. Αυτό έγινε γιατί ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ προδότες οι οποίοι για απόκτηση εξουσίας επέλεγαν να διαβάλλουν ή να καταδίδουν τους συμπολίτες τους ή τους Ιερείς στους κατέχοντες της εξουσίας οι οποίοι αν ήθελαν να είναι αγαπητοί θα έπρεπε πρώτα να καταδικάσουν τον σπιούνο ή απλά ρουφιάνο και μετά τους απλούς πολίτες. Αλλά όπως είναι γνωστό την προδοσία πολλοί αγάπησαν και τον προδότη ουδείς. Έτσι για να μην εκλείψει η προδοσία ΠΑΝΤΑ απολάμβαναν τιμές με χρήμα και εξουσία οι προδότες και πεινούσε ο απλός λαός στα χρόνια της αρχαιότητας αλλά και σύγχρονες μορφές φασισμού με κορυφαίο παράδειγμα για εμάς στην Ελλάδα την Χούντα των συνταγματαρχών η οποία έθρεψε μία γενιά σπιούνων οι οποίοι έγιναν προδότες από φόβο όπως και στα χρόνια της κατοχής και επειδή ήθελαν να ζήσουν. Αν αυτοί οι άνθρωποι είχαν αναπτύξει το αίσθημα του δικαίου και ήξεραν ότι ο Θεός ΘΕΛΕΙ ΑΓΑΠΗ και ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ συμμετοχή σε φόνους και άλλα εγκλήματα που ακολουθούσαν της προδοσίας, τότε ΣΙΓΟΥΡΑ θα επέλεγαν να μην προδώσουν πχ τον φονιά του αδερφού τους όπως ο Άγιος Γεράσιμος ή του πατέρα τους όπως ο Άγιος Διονύσιος ο Ζακυνθινός. Με την αναφορά μου στο φασισμό θέλω να τονίσω ότι στον στρατό διδάσκεται ένα είδος αυτοσυγκέντρωσης με το οποίο οι στρατιωτικοί αναπτύσσουν ικανότητες αντοχής στις κακουχίες και σε περίπτωση που θα πιαστούν αιχμάλωτοι. Έτσι με μια τεχνική ελέγχου του νου πετυχαίνουν και τελικά δεν μαρτυρούν ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.

Η απλότητα άσκησης του νου που διδάσκει η Ορθοδοξία.

Μετά από όλα αυτά τα εισαγωγικά τα οποία θεωρώ ότι έπρεπε να αναφερθούν και θα γίνει κατανοητό το γιατί στη συνέχεια, θα μπω στο κυρίως θέμα που είναι οι συγκρίσεις των μεθόδων αυτοσυγκέντρωσης που εφαρμόζονται ανά τον κόσμο με την ΑΠΛΟΤΗΤΑ η οποία διδάσκεται από την Ορθοδοξία η οποία είναι ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ η οποία πηγάζει από τον θεό και αυτό γιατί στην πρώτη περίπτωση χρειάζεται να περάσει ο ασκούμενος από χίλιες παγίδες για να φτάσει στην ολοκλήρωση και τελικά στην αγάπη, ενώ στην δεύτερη απλά καλλιεργεί την αγάπη και πετυχαίνει να απολαμβάνει μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΗΡΕΜΙΑ της ψυχής η οποία λαμβάνει ΔΥΝΑΜΗ μέσα από τις θλίψεις της ζωής.

Επιστρέφω λοιπόν στην διδασκαλία της Ορθοδοξίας για να δείξω την ΑΠΛΟΤΗΤΑ της διδασκαλίας ελέγχου του νου που πηγάζει μέσα από μία διαδικασία η οποία βάλλεται και διαβάλλεται από ΑΝΟΗΤΟΥΣ οι οποίοι δεν μπορούν να κατανοήσουν την σπουδαιότητά της και την προσφορά της συνολικά στον άνθρωπο.

Η απλούστατη αυτή διαδικασία ελέγχου του νου είναι η άσκηση που ακούει στο όνομα της νηστείας. Η εφαρμογή αυτής έχει πολλά αποτελέσματα που αφορούν την υγεία αλλά όπως συνηθίζεται οι περισσότεροι βλέπουν το δέντρο και ξεχνούν να κοιτάξουν το δάσος.
Η νηστεία αποτελεί τον μεγαλύτερο Πνευματικό αγώνα ο οποίος έχει πολύπλευρη εσωτερική δράση η οποία καθαρίζει τον νου δηλαδή την ψυχή και το σώμα μέσα από την απλή δραστηριότητα ελέγχου του νου που είναι η μη λήψη ορισμένων τροφών. Με τον τρόπο αυτό επικεντρώνεται η σκέψη στον θεό και όταν ο αγώνας είναι συνετός και συνεχής, όταν επίσης συμβαδίζει με την προσευχή και την ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΙΣΤΗ στον θεό, ακολουθεί ΜΟΝΗ ΤΗΣ η ταπείνωση. Η ταπείνωση αυξάνει όσο μεγαλύτερη είναι η Μετάνοια και έτσι όταν ο πιστός και ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΣ δεχθεί την ΧΑΡΗ του Θεού και την Ευλογία Αυτού, τότε ακολουθεί μία εσώτερη ηρεμία που είναι το αποτέλεσμα ΤΩΝ ΝΙΚΩΝ ΤΟΥ στην νηστεία, η οποία είναι σωματική (λήψη τροφής) και ψυχική(αγώνας κατά του αμαρτάνειν). Για να κατανοήσει κάποιος την σημασία των νικών πρέπει να έχει φτάσει ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ στην Θεία Μετάληψη «ΜΕ ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ». Τα αποτελέσματα δεν μπορεί να τα κατανοήσει κάποιος που δεν έχει μελετήσει σωστά την διαδικασία και επίσης ΚΑΝΕΙΣ που δεν έχει το λάθε βιώσας της διαδικασίας, δηλαδή τον βιωματικό χαρακτήρα του ενεργού ή του αδρανούς παρατηρητή.

Εδώ κάπου θέλω να τονίσω ότι νηστεία εφαρμόζουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ οι οποίες έχουν διδασκαλίες ελέγχου του νου γιατί ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι ο έλεγχος του νου στην λήψη τροφής αποτελεί την πρωταρχική ενέργεια που πρέπει να κάνει ο ασκούμενος για να πετύχει να φτάσει σε πλήρη έλεγχο της σκέψης. Αυτό συμβαίνει γιατί η λήψη τροφής επάγεται στα εσώτερα ένστικτα απόλαυσης και επιβίωσης και ο αυθορμητισμός αναζήτησης τροφής είναι ο πρώτος ο οποίος πρέπει να νικηθεί.

Ο Κύριος δίδαξε την νηστεία την οποία εφάρμοσε ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΤΥΠΑ τα οποία ορίστηκαν από την Εβραϊκή θρησκεία την οποία θέλησε να διορθώσει ορίζοντας μία πολύ πιο εφικτή επιλογή τροφών ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ υγιεινή η οποία ορίζει την αποτοξίνωση και ζήτησε να συνοδεύεται η νηστεία με την αποτοξίνωση η οποία προκαλείται με την δράση κατά της αμαρτίας. Η αμαρτία ΛΕΡΩΝΕΙ και είναι καλό να καθαρίζεται και η ψυχή αλλά ΜΕ ΣΤΟΧΟ την διαρκή κατάσταση του μη αμαρτάνειν η οποία θα επιτευχθεί ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΝΟΥ ο οποίος ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ εκδηλώσεις μίσους και ιδιοτέλειες οι οποίες μπορεί να βλάψουν τον συνάνθρωπο. Έτσι θα πολεμηθεί αρχικά η οκνηρία και στη συνέχεια η οργή και η μνησικακία είναι οποίες είναι πηγές μίσους. Στη συνέχεια ο ασκούμενος πρέπει να πολεμήσει την αλαζονεία και την έπαρση, μία διαδικασία η οποία ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΑΥΤΟΣΙΜΗ με την διδασκαλία που εφαρμόζεται ΣΕ ΟΛΕΣ τις ανατολικές διδασκαλίες οι οποίες είχαν αφετηρία αρχαίους διδάσκαλους ΑΓΑΠΗΣ οι οποίοι είχαν ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΑΦΗ με τον Ένα Θεό όπως ο Κομφούκιος και ο Βούδας ή ο Φου Χι και καθώς και πάμπολλοι μεταγενέστεροι.

Βλέπουμε λοιπόν λαούς οι οποίοι ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ με την Ελλάδα ή την Αίγυπτο στις οποίες χώρες εφαρμόστηκαν ανάλογες μέθοδες ελέγχου του νου σε ασκούμενους κυρίως πολεμιστές γεγονός που τους έκανε ατρόμητους εκείνα τα χρόνια. Αυτό φυσικά είχε ξεκινήσει πριν από την μεγάλη μετανάστευση η οποία έφερε τα Ελληνικά φύλα να πατούν ΠΡΩΤΑ το έδαφος την Ευρώπης και να καταλαμβάνουν κατοικώντας από τα νότια του Δούναβη μέχρι την Κρήτη και ΟΛΑ τα παράλια του Εύξεινου Πόντου. Τα παράλια της Μικράς Ασίας κατοικήθηκαν μετά τις αποικήσεις και πολύ αργότερα από Ελληνικά φύλα και όπως είναι γνωστό.

Στην Μεσοποταμία ο λαός που μιλούσε την Ελληνική γλώσσα ακόμη και πολύ αργότερα δίδασκε ανάλογες μέθοδες με κορυφαίο των Δωριέα ο οποίος ήταν Πατριάρχης των Δωριέων οι οποίοι έφυγαν από την Μεσοποταμία επειδή ο πατριάρχης Δωριέας δεν ήθελε να είναι αναγκασμένος να σκοτώνει του Πέρσες οι οποίοι έτρεφαν τα χρόνια εκείνα μεγάλο μίσος για τους Έλληνες όπως και αργότερα όταν ταξίδεψαν χιλιάδες χιλιόμετρα για να ξαναβρούν τον παλιό μισητό εχθρό. Έτσι φτάσαμε στους Περσικούς πολέμους και αργότερα στην εκστρατεία εκδίκησης του Αλέξανδρου ο οποίος στην διαδρομή ΣΙΧΑΘΗΚΕ τον πόλεμο και όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος σε μία του γραφή. Κατηγορείται σήμερα ΨΕΥΔΩΣ ως ο σκληρός και πολεμοχαρής Μακεδόνας βασιλέας όταν απλά ταξίδευε μετά την νίκη κατά των Περσών για να γνωρίσει νέους λαούς. ΜΟΝΟ στην Ινδία δεν δέχθηκε πόλεμο, όταν θέλησε να γνωρίσει την περιοχή εκείνη και όπου έγινε δεκτός από τον Ινδό Πατριάρχη Βασιλέα ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ.

Οι νίκες αυτές των Ελλήνων επιτεύχθηκαν γιατί ΟΛΟΙ οι στρατιώτες είχαν εκπαίδευση η οποία όριζε ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΝΟΥ και δράση ΣΑΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ με οδηγό τον εκάστοτε ηγέτη.

Τα παραπάνω αποτελούν μία πλευρά της ιστορίας η οποία δεν διδάσκεται πλέον γιατί ορισμένοι νομίζουν ότι οι Έλληνες έπεσαν ουρανοκατέβατοι στην Ελλάδα όπου και ανδρώθηκαν σαν αυτόχθονες λαοί. Άλλοι πιστεύουν ότι οι Έλληνες προέκυψαν εκ του μηδενός και έτσι ορίζουν ως αυτόχθονες λαούς τα Ελληνικά φύλα αρνούμενοι ΑΥΘΕΡΕΤΑ να δεχθούν την ιστορικότητα της μετανάστευσης των λαών μετά την πτώση του πύργου της Βαβέλ(Βαβυλώνας). ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΑΡΟΥΝ λοιπόν τις φυλετικές και γλωσσικές διαφορές οι άνθρωποι, υποκύπτοντας στις διάφορες μορφές μίσους και αρνούμενοι να δημιουργήσουν υγιείς κοινωνίες μοιρασιάς της τροφής με γνώμονα ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ και όπως ζητήθηκε από τον Θεό ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ για να εφαρμοστεί.

Αν προσέξατε ΟΛΟΙ ΣΑΣ είναι δύσκολο να συγχωρεθούν τα παραπτώματα των οικείων μας και ΟΛΟΙ επιλέγουν τον εύκολο δρόμο του μίσους που αρχίζει από μικρούς καυγάδες οι οποίοι αρχική αφετηρία έχουν την έπαρση ή την ιδιοτέλεια. ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να μην ανάγει τον καυγά σε ένα από τα δύο παραπάνω αίτια και αφού αν υπάρχει ο αλτρουισμός και η ταπεινότητα ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ δεν θα μαλώσει με πρόσωπο το οποίο αγαπά.

Για να φτάσει κάποιος στον αλτρουισμό και στην ταπεινότητα χρειάζονται χρόνιοι αγώνες και ΧΤΙΣΙΜΟ μικροκοινωνιών μιας οικογένειας με θεμέλιο ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ. Αν δεν φτάσει κάποιος στην οικογένεια, ΜΟΝΟ ΔΡΟΜΟΣ είναι ο μοναχισμός για να φτάσει κάποιος στην απόλυτη ταπείνωση και έτσι ο Θεός ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ για το ποιον δρόμο θα επιλέξει ο άνθρωπος και όπως ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΑΦΗΝΕΙΑ μας αναφέρει ο Ιερός Χρυσόστομος. Η οικογένεια και ο Μοναχισμός με γνώμονα την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της ψυχής είναι δύο δρόμοι οι οποίο ευαρεστούν τον Θεό ΕΞΙΣΟΥ.

Επίλογος

Είναι προφανές λοιπόν ότι ο Θεός ΘΕΛΕΙ την σκληραγώγηση και την ηρεμία της ψυχής του ανθρώπου η οποία θα επέλθει ΜΟΝΟ από τον δρόμο της περηφάνιας της καθαρής καρδιάς. Κατά την διάρκεια των εσωτερικών αγώνων για ψυχική ηρεμία, ταυτόχρονα ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται η άσκηση στις αρετές και όπως ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΚΟ τρόπο δίδαξαν οι αρχαίοι Έλληνες. Η άσκηση αυτή θα αποφέρει την ηρεμία της ψυχής η οποία ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΥΨΕΙΣ για εγκλήματα που έπραξε και αυτό γιατί ΣΥΝΕΧΩΣ αγωνίστηκε ο ασκούμενος να ανεβάσει πολύ ψηλά την αγάπη δια μέσω των αρετών που καλλιεργούσε.

Οι Ανατολικές διδασκαλίες αγάπης καλλιεργούν μία εσώτερη ηρεμία η οποία θα αποκτηθεί δια μέσω του ελέγχου του νου και αυτό είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΘΕΜΙΤΟ αν και ο δρόμος είναι ιδιαίτερα δύσκολος και αυτό γιατί το άτομο μπορεί ποτέ να μην δεχθεί την ταπεινότητα και έτσι να οδηγηθεί στον δρόμο του μίσους μέσα από τις πολεμικές τέχνες που διδάσκονται εκεί.
Ο δρόμος της αγάπης που επιλέγεται μέσα από την διδασκαλία των πολεμικών τεχνών όταν έρθει η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ προς την βία, τότε έρχεται και μία βαθιά ταπείνωση η οποία είναι εξίσου σημαντική με αυτήν που ΑΘΟΡΥΒΑ καλλιεργεί η ορθοδοξία μέσα από την μέθοδο διδασκαλίας της υπακοής στον Πνευματικό και τον Θεό που είναι η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ όταν ο ασκούμενος οδηγηθεί στο να μην αμαρτάνει.

Έγινε λοιπόν μία σύγκριση των Ανατολικών διδασκαλιών με την ΑΠΛΟΤΗΤΑ με την οποία διδάσκεται η αυτοσυγκέντρωση και ο έλεγχος του νου δια μέσω ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ σώματος και ψυχής η οποία αποτελεί την διδασκαλία της Ορθοδοξίας. Αν ο ασκούμενος έχει πετύχει στην αυτοσυγκέντρωση της τήρησης της νηστείας ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους πνευματικούς αγώνες και η ηρεμία της ψυχής ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ χωρίς το άτομο να χρειάζεται χρόνο μοναξιάς και σιωπής για να πετύχει την ξεκούραση του νου και την επικέντρωση της σκέψης στον στόχο. Η επικέντρωση της σκέψης στον στόχο ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ και δεν χρειάζεται χρόνια εξάσκηση αυτοσυγκέντρωσης αλλά απλά ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΝΟΥ ο οποίος ορίζει ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΚΕΨΗ τον στόχο.

Κλείνω λέγοντας πως ΓΝΩΡΙΖΩ πόσο δύσκολα θα γίνω κατανοητός και αυτό γιατί ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕΛΕΤΑ σε βάθος τις διάφορες τεχνικές και τον στόχο τους, γεγονός που ορίστηκε από πολλά χρόνια μελέτης από εμένα πάνω στο αντικείμενο αυτό. Όταν ακολούθησα ΠΙΣΤΑ ότι όριζε ο Κύριος έμεινα ΕΚΘΑΜΠΟΣ με την απλότητα με την οποία έρχονταν οι νίκες… αν και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κρατηθούν τα κεκτημένα. Εκεί βρίσκομαι πλέον και αγωνιζόμενος να μην πισωγυρίζω με στόχο να φτάσω στην τελειοποίηση της ψυχής δια μέσω της Κλίμακας και γνωρίζοντας ότι στην διάκριση ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΠΟΤΕ. Η απάθεια τέλος είναι όνειρο απατηλό για εμένα και για οποιοδήποτε άλλο άτομο που δεν θα επιλέξει τον δρόμο του μοναχισμού.

4 σχόλια:

  1. καλημέρα!

    πρόσφατα σας ανακάλυψα και μου αρέσουν πολύ αυτά που γράφετε! θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε να με ενημερώσετε για το ρέικι , δεν έχω ασχοληθεί ποτέ αν και με γοητεύει η φιλοσοφία τους , από την άλλη δεν το τολμώ με όλα αυτά που γράφονται για δαιμονικές οντότητες κτλ. ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρία Δόμνα

    Το Reiki όπως γράφω είναι μία διδασκαλία ουσιαστικά κοινωνικότητας. Έχει στοιχεία διδασκαλίας αυτοσυγκέντρωσης μερικώς και αγάπης πάλι μερικώς αλλά καλό θα είναι να μείνετε μακριά. Πίσω από τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα κρύβονται ύπουλα συμφέροντα μιας Αμερικανικής Βουδιστικής αίρεσης. Αφού κάνουν πλύση εγκεφάλου στα θύματά τους τους εισάγουν Βουδιστικά πρότυπα. Τα πρότυπα αυτά δεν είναι απαραίτητα και μιαρά αλλά η απομάκρυνση από την Ορθοδοξία είναι απομάκρυνση από την Αλήθεια. Πλησιάζουν κλονισμένους στην πίστη και με πονηρό τρόπο τους απωθούν από την Ορθοδοξία.

    Δεν έχετε να κερδίσετε τίποτα κυρία μου από αυτούς καθώς η αναφορά τους σε αποστολή θετικής ενέργειας είναι μία απάτη ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΒΑΘΜΟΥ. Η προσευχή προσφέρει πολλά περισσότερα μέσα από την Ορθόδοξη ή και Καθολική αν θέλετε πίστη αφού υπάρχουν ευχές Ιερέων πολύ σπουδαίες που προέρχονται από τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΧΙΕΡΕΑ που είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Στο Reiki την εικόνα του Ιησού της εισήγαγε ο ΜΕΓΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ του Ιαπωνικού Ρeiki που είναι και το γνήσιο στον τάφο του οποίυ βρέθηκαν Ορθόδοξα άμφια. Αυτό το κρύβουν ΠΟΝΗΡΑ όπως πονηρά κάποτε έκρυψε η Καθολική εκκλησία την ύπαρξη Ορθοδόξων αμφίων στον τάφο του Νοστράδαμου.

    Το Reiki και όπως παρουσιάζεται στην Ελλάδα ΔΕΝ ΕΧΕΙ δική του φιλοσοφία. Είναι ένα συνοθύλλεμα απλά Βουδιστικών προτύπων αρετής με μείξη από ΤΑΟ και Κομφούκιο μπερδεμένα και περιλαμβάνουν αηδίες Μετενσάρκωσης και άλλων ψευδών που διδάσκονται κακώς αφού ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ και ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ φιλοσοφικά.

    Είμαι στην διάθεσή σας για όποια απορία έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ πραγματικά για την άμεση απάντηση σας και την διάθεση να μου λύσετε τις απορίες μου ,οι οποίες είναι πολλές.. θα επανέλθω οπωσδήποτε! να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ικανότητα και η άδεια διδασκαλίας σε ασκούμενο στην Ιαπωνία αλλά και σε κάθε Μοναστήρι τύπου Παγόδας είτε είναι Βουδιστικό είτε του Κομφουκίου ή ακόμη και στο γνήσιο Ιαπωνικό Reiki δίνεται μετά από πολλά χρόνια άσκησης και ΑΠΑΙΤΕΙ την σαρκική αγνότητα, ή τον όρκο απουσίας σαρκικής επαφής. Στο Reiki βλέπουμε με σεμινάρια 6 μηνών Αμερικανών δασκάλων να προκύπτουν διδάσκαλοι για να διδάξουν ΤΙ;;;; Την άγνοιά τους;;;;;;

    Κυρία μου η πνευματική άσκηση και καθοδήγηση δεν είναι εύκολη. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ αμούστακα παιδιά ή και μεγάλοι χωρίς πνευματικούς αγώνες να καθοδηγήσουν τους μαθητευόμενους σε υψηλά επίπεδα αυτοελέγχου όταν για να πετύχει κάποιος χρειάζεται χρόνια αγώνων. Χωρίς καθοδόγηση εγώ χρειάστηκα περισσότερο από 15 χρόνια για να πετύχω κάποιο ουσιαστικό έλεγχο του νου. Αυτό το πέτυχα ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ κατάλαβα την Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και συγκεκριμένα όταν διάβασα τον "Κρίτων" του Πλάτωνα. Εκεί διαπίστωσα ότι ο Σωκράτης ασκούνταν μόνος του καθημερινά με τον ίδιο τρόπο που προσπαθούσα να ελέγξω την σκέψη μου και εγώ. Αυτό γίνονταν ΔΙΧΩΣ αποπροσανατολισμούς τύπου γιόγκα και άλλων διδασκαλιών που προέρχονται από την Ανατολή. Το Reiki και αυτό εξασκεί μέσω αποπροσανατολισμού της σκέψης... και τα αποτελέσματα αυτοελέγχου είναι μηδανινά ακόμη και για πολλούς από τους δασκάλους τους. ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ από αυτούς αξίζουν όπως και κάθε Βουδιστή που έρχεται με πληρωμή για να διδάξει. Στην Αρχαία Ελλάδα δίδαξαν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ οι ΑΛΗΘΙΝΟΙ φιλόσοφοι. Αν θυμάστε ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Αλέξανδρο ζητώντας ΜΟΝΟ την τροφή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συμπαντική φιλοσοφία της απόλυτης πραγματικότητας

Πριν ξεκινήσω αυτήν την πραγματεία θέλω να θυμίσω τα λόγια ενός μεγάλου επιστήμονα που θεωρήθηκε τρελός στην εποχή του, όπως και ο γράφων ...