Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Απόδειξη ύπαρξης Θεού (συμπαντική φιλοσοφία)

Εισαγωγή

Στην πραγματεία αυτή θα διαπραγματευτώ θέματα που άπτονται της επιστήμης της φυσικής και για να γίνουν κατανοητά θα πρέπει ο μελετητής να έχει στοιχειώδης γνώσης Φυσικής και ειδικά ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Θα πρέπει επίσης να έχει στον νου του τον τρόπο με τον οποίο εκσφενδονίζονται τα υλικά αμέσως μετά την έκρηξη και μετά να αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να υπάρχουν ισορροπίες σε ένα ΧΑΩΔΕΣ ΣΥΜΠΑΝ το οποίο ρέει προς ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΤΑΞΙΑ και σύμφωνα με την αρχή της Εντροπίας, αρχή επίσης επιστημονικά ορισμένη από την επιστήμη της Φυσικής η οποία φιλοσοφικά αποτυπώθηκε από την γνωστή φράση του Ηράκλειτου « τα πάντα ρει».

Στη συνέχεια θα καταρρίψω μερικές από τις επιστημονικές ανοησίες με την χρήση του λόγου που ορίζει ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ τις έννοιες.

Η Φυσική είναι επιστήμη που γεννήθηκε από την φιλοσοφία. Έτσι η φιλοσοφία σαν ανώτερη επιστήμη που ΕΙΝΑΙ, μπορεί να την παρακάμψει και να τεκμηριώσει για αυτήν.

Θεωρία πρώτη: Παράλληλα σύμπαντα

Εδώ μιλούν επιστήμονες για παράλληλο σύμπαν. Αλλά αν οριστεί όπως ΟΡΘΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ το σύμπαν ως σύνολο των πάντων δεύτερο σύμπαν δεν είναι παρά ένα φανταστικό σύνολο των πάντων. Δηλαδή ορισμένοι φαντάζονται ότι υπάρχουν καθρέπτες μέσα στο σύμπαν μέσα στους οποίους μπορεί κανείς να δει ένα άλλο παράλληλο σύμπαν το οποίο θα είναι το είδωλο του πρώτου. Η θεωρία έχει αστάθεια λογικής.

Θεωρία δεύτερη: Η ύλη και η αντιύλη

Αν η ύλη είναι η γνωστή που αποτελείται από σωματίδια η αντιύλη τι μπορεί να είναι; μήπως ο καθρέπτης της ύλης;
Αν περιέχει σωματίδια δεν θα είναι και αυτή μια άλλη ύλη; Δηλαδή η αντιύλη είναι το αντίστροφο της ύλης το οποίο μπορεί να οριστεί ΜΟΝΟ ως κενό. Είναι αυτονόητο ότι οι επιστήμονες με ΚΕΝΕΣ νοημοσύνης θεωρίες έγραψαν βιβλία τα οποία μπορούν να είναι παραπομπές μελετητών αλλά ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ ΟΧΙ.

Θεωρία τρίτη: Η συστολή και διαστολή του σύμπαντος

Σαν σύμπαν ορίζουμε το σύνολο των πάντων. Εφόσον ορίστηκε ως σύνολο των πάντων είναι ΑΤΟΠΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ να ισχυριστεί κάποιος ότι διαστέλλεται ή συστέλλεται. Αν διαστέλλονταν θα διαστέλλονταν προς κάτι έξω από αυτό και επομένως ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. Αν συστέλλονταν θα άφηνε χώρο που κάλυπτε νωρίτερα άρα και πάλι δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η αναφορά μας ήταν περί του συνόλου των πάντων ή σύμπαν.

Τι είναι αυτό που μπερδεύει τους επιστήμονες;

Τι καλύπτουν οι σχετικές θεωρίες που απλά δεν είναι εκφρασμένες σωστά;

Απλά όπως έχουν ήδη ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙ οι επιστήμονες, υπήρξε η αρχική έκρηξη. Η έκρηξη η οποία στην Θεοσοφία (παρακλάδι φιλοσοφίας), αναφέρεται και παρουσιάζεται ως η φράση του Θεού "γεννηθήτω φως".

Η έκρηξη αυτή λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα την συνεχή απομάκρυνση της ύλης που ήταν ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. Τα σωματίδια μικρά και μεγάλα άστρα συνεχώς απομακρύνονται. Αυτό είναι που όρισαν σαν διαστολή τους σύμπαντος αν και πολύ απλά μπορούσαν να το αποφύγουν.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα μετά από έρευνες ότι μεταξύ των πλανητών υπάρχει ελάχιστη ύλη την οποία ονόμασαν αστρική σκόνη. Μεταξύ των σωματιδίων παρεμβάλλεται το λεγόμενο κενό το οποίο χαρακτηρίζεται από απουσία ύλης. Αυτό το κενό είναι ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ αφού αν θεωρούνταν εκτός, τότε τα σωματίδια ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ. Η νόηση των σχετικών απαιτεί στοχασμό βεβαίως.

Είναι επόμενο λοιπόν, οι επιστήμονες αγνοώντας την απλότητα με την οποία σκέφτεται ένας φιλόσοφος, αφού συνηθίζουν να χάνονται ανάμεσα σε μαθηματικές πράξεις, να έχουν κάνει ένα μικρό σφαλματάκι έκφρασης των θεωριών τους που τις οδηγεί σε ένα συμπαντικό περίπατο στο κενό, στο οποίο ανήκουν θεωρίες του τύπου παράλληλο σύμπαν και συστολή-διαστολή του σύμπαντος.

Είναι ορθό λοιπόν να ομιλούν για συνεχή απομάκρυνση των σωματιδίων και να προσπαθήσουν να εξηγήσουν τις συμπαντικές ισορροπίες που τεκμηριώνουν την ύπαρξη ΥΠΕΡΤΑΤΟΥ Οντος αφού η ύπαρξη τους διαφορετικά ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ. Αυτοί βέβαια μπορούν να αρνηθούν την ύπαρξη του θεού και να ορίσουν το ανεξήγητο. Μόνο που για τον φιλόσοφο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ. Υπάρχει κάτι που το αγνοεί και ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ως το τέλος της ζωής του να το εξηγήσει αλλά με ΑΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟ ΛΟΓΟ και όχι με σοφιστικές τεχνικές που οδηγούν στην θόλωση του νου ενός συζητητή για να πείσουν τελικά.

Απόδειξη ΥΠΑΡΞΗΣ ΘΕΟΥ

Αν και ο Θεός θέλει την πίστη καθάρια και αυτούσια θα αντιπαρέλθει ο Λόγος του Θεού στις εμφανέστατες αποδείξεις της ΥΠΑΡΞΕΩΣ Αυτού.

1η Θεώρηση: Η μεγάλη έκρηξη και οι συνέπειες αυτής.

Μετά από μια τεράστια έκρηξη προήλθε ένα σύμπαν αποτελούμενο από γαλαξίες και άλλους συσχετισμούς τα οποία βρίσκονται σε αρμονία και ισορροπία που είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να προέλθει τυχαία.
Σε τυχαία ροή των γεγονότων θα σχηματιστούν κάποια ελάχιστα ηλιακά ή γαλαξιακά συστήματα τα οποία θα έχουν ΠΑΝΤΑ κυκλικές τροχιές εξαιτίας των φαινομένων μαγνητικής ροής. Ανάλογα θα υπάρχουν πολλά όμοια φαινόμενα ακόμη και με κυκλικές τροχιές.

ΑΛΛΑ

Αν έχουν σχηματιστεί όλοι αυτοί οι σχηματισμοί από την αρχική έκρηξη ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ σταθερή απόσταση μεταξύ τους. Τα υλικά λοιπόν μιας έκρηξης θα εκσφενδονιστούν σε σφαιρικά ορισμένες κατευθύνσεις προς τις τρεις διαστάσεις και είναι επόμενο να απομακρύνονται μεταξύ τους οι σχηματισμοί οι οποίοι τυχαία θα οριστούν από τις ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις.

Οι επιστήμονες εδώ έχουν αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό και θεώρησαν ότι ίσως να μην υπήρξε ποτέ η μεγάλη έκρηξη. Υπάρχει ΑΠΟΔΕΙΞΗ η οποία έχει οριστεί επιστημονικά που ορίζει ως ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ την αρχική έκρηξη, αλλά εγώ θα τεκμηριώσω και φιλοσοφικά. Φυσικά το γνωστό πείραμα στο CERN δεν θα είχε νόημα να πραγματοποιηθεί. Οι χρηματοδότες του πειράματος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ για να χρηματοδοτήσουν κάτι το οποίο δεν θα ήταν ορισμένο ως ΥΠΑΡΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. Ωστόσο θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να δαπανηθεί το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσό για να μελετηθούν συνθήκες οι οποίες θα μας δείξουν κάτι το οποίο ΠΟΥΘΕΝΑ δεν θα βοηθήσει τον άνθρωπο αλλά θα λύσει μόνο απορίες περιέργειας των επιστημόνων.

Φιλοσοφικά λοιπόν αν δεν είχε γίνει η αρχική έκρηξη τότε ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ να υπήρχε ενέργεια στο σύμπαν αφού θα έπρεπε να θεωρηθεί δεδομένο ότι υπάρχει πηγή ενέργειας που να προέρχεται εκ του μηδενός. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί πιθανό και με αυτήν την υπόθεση δηλαδή ότι από το τίποτα γεννιέται κάτι, η φιλοσοφία πάει περίπατο στο τίποτα. Για να γεννηθεί κάτι πρέπει να υπάρχει ο γεννήτορας και ο γεννημένος και από το τίποτα ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ μπορεί να προκύψει αφού γεννήτορας και γεννημένος θα είναι ένα και το αυτό, δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ.

Συνδυασμός επιστήμης και πίστης

Συνδυάζοντας πίστη και επιστήμη μπορεί άνετα να συνδυαστεί το γεγονός της μεγάλης έκρηξης με την φράση του ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ Όντος “γενηθήτω φως”.

Αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει Θεός τότε αναγκαστικά εκ των πραγμάτων πρέπει να αρνηθούμε την μεγάλη έκρηξη. Εμφανίστηκε όμως ζωή κάποια στιγμή και από το τίποτε μόνο το τίποτε μπορεί να προέλθει.

Ανάλογα μπορεί κάποιος να προχωρήσει και να θέσει το άτοπο ερώτημα ‘’τον Θεό ποιος τον έφτιαξε’’ και να αναζητήσει κάτι ανώτερο από το ανώτερο ΟΝ. Έτσι αν ορίσουμε ως ΘΕΟ τον ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΟΝ, που είναι, σταματούμε το άτοπο προς την κατεύθυνση αυτή αφού δεν υπάρχει κάτι πιο πάνω από το υπέρτατο. Είναι γνωστό από το βιβλίο της Γεννέσεως ότι πριν την Δημιουργία ο Θεός ήταν ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ και έτσι εφόσον διαθέτουμε πίστη ΔΕΝ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ τον Λέκτορα των σχετικών που είναι ο ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ο οποίος ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑ.

Με βάση όλα τα παραπάνω δίνονται οι εξηγήσεις ότι η τοποθέτηση των γαλαξιών και των αστρικών συστημάτων έγιναν από τον Θεό με την Εντολή Αυτού στους Αγγέλους να θέσουν τις τροχιές εκείνες που είχε προκαθορίσει.

Αυτή είναι η εξήγηση για την ΣΤΑΘΕΡΗ απόσταση των αστρικών συστημάτων αφού αν προήλθαν από έκρηξη και με κατεύθυνση σφαιρική η απομάκρυνση του ενός από το άλλο είναι δεδομένη.

Εδώ θέλω να τονίσω ότι υπάρχει προστασία της Γης που έχει ανατεθεί στους Αρχαγγέλους.

Πριν από λίγα χρόνια υπήρξαν ταινίες καταστροφής της γης από κομήτη ο οποίος μαθηματικά κατευθύνονταν στην Γη. Λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα, περίπου 80 χιλιάδες για την ακρίβεια υπήρξε ανεξήγητη εκτροπή κατεύθυνσης του κομήτη Χάλλευ και απομακρύνεται σήμερα χωρίς κίνδυνο για την Γη. Υπήρχε απόσπασμα στις εφημερίδες που αναφέρονταν στην απορία των επιστημόνων τι είναι αυτό που άλλαξε την πορεία αφού δεν πίστευαν ότι είχαν κάνει λάθος υπολογισμούς.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ έδωσε την ελάχιστη ώθηση και άλλαξε πορεία ο γνωστός κομήτης. Για εμένα που απόρησα τότε η εξήγηση αυτή είναι και η απόδειξη των ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ καθώς και του ΥΠΕΡΤΑΤΟΥ ΟΝΤΟΣ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ του δικού μου νου αλλά το έμαθα από τον Πνευματικό μου Γέροντα.

Θεώρηση 2η: Τα θαύματα

Τι να πρωτοπεί κανείς για τα αναρίθμητα θαύματα που έχουν γίνει αφού γνωματεύσεις Ιατρών έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια όταν έχουν αναιρεθεί ΑΝΙΑΤΕΣ μορφές ασθενειών καθώς και τα ΜΕΓΙΣΤΑ θαύματα των αναστάσεων νεκρών με πιο γνωστή την ανάσταση του Λαζάρου.

Επειδή τα παραπάνω αμφισβητούνται θυμίζω το θαύμα της Θείας Μετάληψης όπου υπάρχουν προϊόντα διαφορετικής σύστασης από το νερό και το κρασί που είναι οι πρώτες ύλες και μάλιστα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΟΤΕ να προέλθουν αυτά από νερό και κρασί.
Η Σχετική έρευνα ανάλυσης της Θείας μετάληψης που έγινε από επιστήμονες βρήκε ως υλικά Ψωμί και νερό γεγονός που έδειξε ότι το κρασί ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ και το προϊόν έχει μια ιδιαίτερη γεύση και οσμή η οποία ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ από τα συστατικά που ανακαλύφθηκαν από τους επιστήμονες που ερεύνησαν τα σχετικά.

Εδώ έχουμε κατάρρευση της γνωστής χημείας και των νόμων της με μόνο μια ευχή που δίνεται από τους Ιερείς και το θαύμα πραγματοποιείται με την επέμβαση των Αγγέλων που έχουν την δυνατότητα αυτή αφού δόθηκε Εντολή από την Αγία Τριάδα .Σπάνια σε εξαιρετικές καταστάσεις η Μετουσίωση σε Αίμα και Σώμα Κυρίου γίνεται από τον ίδιο τον Κύριο όταν θέλει να προσφέρει την Αγάπη Του ο ίδιος προσωπικά.

Δεν θα προχωρήσω παραπάνω αφού θα επαναλαμβάνω τα ίδια περίπου επιχειρήματα. Έτσι κλείνω λέγοντας πως ο Λόγος του Θεού ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ. Έτσι έχω εξηγήσει δυσνόητα και ανεξήγητα φαινόμενα για τους επιστήμονες που καταλήγουν σε άτοπα με ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και ΑΝΩΤΑΤΗΣ φυσικά, δείγμα ότι είναι ΥΠΑΡΚΤΟΣ ο Θεός. Δεν είναι δυνατόν αυτές οι δυνάμεις να προέρχονται από το τίποτα αφού το τίποτα μόνο ΤΙΠΟΤΑ μπορεί να γεννήσει.

Κορυφαίο σημάδι Θεού είναι το άναμμα των κεριών από τον ίδιο τον Κύριο στην Ιερουσαλήμ την ώρα που δίνεται το Άγιο Φως. Πολλοί έχουν πάει και έχουν ΔΕΙ το φαινόμενο, να ανάβει η λαμπάδα που έχει δοθεί από τα χέρια ένοπλων φρουρών στο χέρι του Ορθόδοξου Πατριάρχη. Θυμίζω ότι η φύλαξη των λαμπάδων και τα των κεριών έχει ανατεθεί στην Ισραηλινή αστυνομία και είναι ΑΝΟΗΣΙΑ να αμφισβητήσει κανείς την φύλαξη, αφού προσβάλει την αστυνομία της χώρας.

Η περίπτωση του κου Καλόπουλου που έχει παρουσιάσει την χημική μορφή του ανάματος των κεριών δεν ευσταθεί στην περίπτωση αυτή, αφού θα πρέπει να συνεργήσει η αστυνομία της χώρας αυτής.

3η θεώρηση

Στην αρχική τοποθέτηση έθεσα το δίλλημα αν έγινε ή δεν έγινε τελικά η μεγάλη έκρηξη.
Απαντώ λοιπόν:

Η ενέργεια των άστρων που έχουν είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να προήλθε από το πουθενά. Με δεδομένο το γεγονός ότι τα άστρα σβήνουν είναι δεδομένο ότι υπάρχει ενέργεια που χάνεται σιγά-σιγά.

Πως είναι δυνατόν να υπάρχει φωτιά στα άστρα χωρίς την αρχική δράση;

Πως είναι δυνατόν να κινούνται προς κατευθύνσεις άστρα χωρίς την αρχική ώθηση;

Είναι φανερό ότι αφού υπάρχει αντίδραση πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να υπήρξε αρχική δράση.

Συνοψίζω λοιπόν και κλείνω το Θεώρημα με απλή λογική κόντρα στον άκρατο Ορθολογισμό των ανορθολογιστών της αθεΐας που δεν έχουν να απαντήσουν στο απλό ερώτημα τι προξένησε την αρχική έκρηξη της δημιουργίας των σημερινών άστρων.

Πιστεύουν στο ΤΙΠΟΤΑ άρα ένα ΤΙΠΟΤΑ έδωσε την ώθηση και αποκτήσαμε το σημερινό ΤΙΠΟΤΑ. Επομένως είμαστε ένα ΤΙΠΟΤΑ.

Εδώ κάπου έρχονται οι μηδενιστές και στηρίζουν την ανυπαρξία Θεού στην θεώρηση ότι από το τίποτα μπορεί να προέλθει κάτι.

4η θεώρηση

Ψάχνοντας την Αλήθεια σκέφτηκα πως είναι αδύνατον να γεννήθηκε ζωή από το πουθενά. Στη συνέχεια και αφού θεώρησα ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ τον αναζήτησα μέσα στις θρησκείες ψάχνοντας κοινά. Έτσι βρήκα την ΑΓΑΠΗ και πίστεψα σε αυτήν.

Μετά την εισαγωγή προχωρώ στο τέταρτο μέρος που είναι η ολοκλήρωση της φιλοσοφίας που αναπτύσσει ένας ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ της γνώσης και ειδικά του Θεού.

Αρχικά είχα αποδεχθεί ότι πράγματι υπάρχει ψυχή, η θεώρηση αυτή αποδείχθηκε με το γνωστό πείραμα που έχω αναφέρει της ζύγισης των ετοιμοθάνατων ανθρώπου και ζώου. Τα σχετικά αναλύονται σε άλλη πραγματεία. Με το πείραμα αυτό ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ όχι μόνο η ύπαρξη της ψυχής του ανθρώπου, ούτε μόνο η ανυπαρξία στα ζώα αλλά και το γεγονός ότι αποτελείται από ΥΛΗ.

Με δεδομένο την υλική υπόσταση της ψυχής, αμέσως αποκτά υπόσταση η θεωρία που είναι γνωστή ως γέννηση του ανθρώπου από την Πνοή του Θεού.

Έτσι αποκτά ΟΝΤΟΤΗΤΑ η αναφορά του Λόγου του Θεού περί Δημιουργίας και η αρχική αναφορά της θεωρίας του Δαρβίνου αρχίζει κάπου χάνει την υπόστασή της αφού υπάρχει η ύπαρξη της ψυχής αλλά και του γενεσιουργού αιτίου της ζωής (ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι από το τίποτα ΜΟΝΟ τίποτα θα προκύψει).

Περί της θεωρίας του Δαρβίνου

Σε μελλοντικό πείραμα θα ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ πιστεύω ότι ο πίθηκος ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΨΥΧΗ και τότε είναι που θα ταρακουνηθεί συθέμελα μια ΠΑΝΑΞΙΑ ΘΕΩΡΙΑ. Είναι το σημείο εκείνο το οποίο η ευστάθεια της θεωρίας παύει να ισχύει και είναι η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ θεώρηση προέλευσης του ανθρώπου από τον Πίθηκο ΜΟΝΟ. Εξελικτικά η γενετική ορίζει την ευστάθεια της θεωρίας του Δαρβίνου και φυσικά ΠΟΤΕ δεν αποδείχθηκε η προέλευση του ανθρώπου από τον Πίθηκο την οποία παραδοχή έχουν περάσει ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ στις επιστημονικές τους μελέτες εξαιρετικά βιαστικοί επιστήμονες. Αυτοί είναι που εγκατέλειψαν την σχετική υπόθεση.

Η Θεωρία έχει ισχύ από την κιβωτό του Νώε και μετά όταν τα μετέπειτα είδη είναι επιλεγμένα ήδη και η συνέχιση αυτών γίνεται με τις φυσικές αλλά πλέον και τις τεχνιτές επιλογές.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ εξαίρεση αποτελούν τα θαλάσσια είδη τα οποία εξελίσσονται ΣΥΝΕΧΩΣ και η Θεωρία του Δαρβίνου έχει ισχύ από την στιγμή της δημιουργίας των ειδών αυτών δηλαδή 10 εκατομμύρια χρόνια περίπου.

5η θεώρηση

Ήρθε η ώρα να παρουσιάσω και την πέμπτη απόδειξη.

Η θεωρία προέλευσης ζωής από έναν μονοκύτταρο οργανισμό είναι αυτή που θα χρησιμοποιήσω. Σύμφωνα με την θεωρία αυτή οι νέοι οργανισμοί από μονοκύτταροι έγιναν πολυκύτταροι ακολουθώντας μια διαδικασία διπλασιασμού των κυττάρων. Αυτός ο διπλασιασμός θα οδηγούσε σε ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και έτσι είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ότι η μεταπήδηση από μονοκύτταρους σε πολυκύτταρους οργανισμούς ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ τυχαία αφού θα ακολουθούσε την μαγική συνταγή του διπλασιασμού κυττάρων και μεγέθους αλλά ταυτόχρονα σύμφωνα με την λογική θα υπήρχε ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΙΔΟΣ και μάλιστα ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟ. Με ποιο τρόπο θα μπορούσε να εξηγηθεί ότι η ζωή γεννήθηκε από το πουθενά και μάλιστα θνητή; Έχουμε δύο αλληλοαναιρούμενες έννοιες που είναι ζωή και θνητότητα. Είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η ισορροπία στην φύση που ορίζετε από την γέννηση και την θνητότητα δεν είναι τυχαία.

6η Θεώρηση

Η ισορροπία στην φύση ορίζεται και από άλλους παράγοντες που είναι η ηλιακή ακτινοβολία. Η ζωή στη φύση καθορίζεται από μια λογική αλληλουχία των εποχών οι οποίες διέπονται από μία πραγματικά ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ τροχιά η οποία είναι ελλειπτική γύρω από τον ήλιο. Η τροχιά αυτή αν και ελλειπτική έχει ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΕΝΤΡΟ το οποίο προσδίδει φυγόκεντρο Δύναμη και ένα σύνολο ελκτικών δυνάμεων που ορίζονται από τους πλανήτες ορίζουν μία ισορροπία ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΕΛΕΙΑ που αν σκεφτεί ότι αυτή είναι τυχαία κάποιος, αγγίζει τα όρια του παραλογισμού.

7η θεώρηση

Αυτός ο παραλογισμός εντείνεται όταν είναι γνωστές οι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ότι η πτώση του κομήτη που όρισε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ να μην είχε εκτροχιάσει την Γη. Ναι αλλά αν είχε εκτροχιαστεί τότε θα έπρεπε να μπει σε νέα τροχιά και αυτό θα είχε ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ συνέπειες αφού ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ η ζωή στη γη. Οι επιστήμονες που ανέλυσαν τα σχετικά ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ότι ο κρατήρας που δημιουργήθηκε ήταν αίτιος μιας δύναμης η οποία θα μπορούσε όχι μόνο να αλλάξει τροχιά αλλά είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΟ ότι η γη θα εξέρχονταν από το Ηλιακό σύστημα. Παρόλα αυτά στη Γη διατηρήθηκε η ζωή και δεν άρχισε νέα εξέλιξη οργανισμών, αλλά διατηρήθηκε και μια ισορροπία η οποία είναι ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ πως. Δεν είναι τόσο απλό μετά από μια τυχαία έκρηξη να οριστούν όλες αυτές οι ισορροπίες κατά πως ανέλυσα στην πρώτη θεώρηση.
Αν η υπήρχε ζωή στην Γη προ της πτώσης που ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ τότε η Γη και αν ήρθε τυχαία ήρθε από το πουθενά φέροντας ζωή μαζί της η οποία ΧΡΗΖΕΙ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ τότε επέλεξε η ίδια την τροχιά η οποία ορίζει της ισορροπίες της φύσης κάτι που αγγίζει τα όρια του παραλογισμού.

Είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι υπήρξε εξωγενής ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ που όρισε το σύνολο των ισορροπιών που περιέγραψα και που όρισαν την γέννηση η οποία εκ του μηδενός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ποτέ λογικός άνθρωπος να θεωρήσει ότι έχει προέλθει.

Επίλογος

Η ισορροπία που έχει παρουσιαστεί στη φύση έχει ΟΡΙΣΤΕΙ από τον Λόγο του Θεού είναι ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ότι δεν αποδίδω τα ακατανόητα στην Θεϊκή Ύπαρξη αλλά ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΩ με ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΟΓΙΚΗ και ΤΕΛΕΙΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ.

Στην παρουσίαση του Θεϊκού Σχεδίου εξήγησα τα αίτια εξαφάνισης των δεινοσαύρων γεγονός που ορίστηκε από τον Θεό στα πλαίσια της Δημιουργίας στο απώτερο μέλλον την ΤΕΛΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Στο ΔΕΝ ΞΕΡΩ των ΑΘΕΩΝ απαντώ με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΚΑΤΑΡΡΙΠΤΗ αφού ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΘΕΩΡΙΑ θα καταρρεύσει ΕΚΤΟΣ από το εγωιστικό και ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΟ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

Τώρα πλέον ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΩ τους άθεους, αφού είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ η άγνοια που τους διακατέχει. Δεν είχα πρόθεση να αποδείξω ΤΙΠΟΤΑ αφού γνωρίζω ότι η πίστη είναι επιθυμητή και όχι ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ από τον Ύψιστο αλλά στις ΣΥΝΕΧΕΙΣ προκλήσεις θέλησα να σας μεταφέρω όση γνώση έλαβα με την επιθυμία απλά ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ και ΝΑ ΣΤΟΧΑΣΤΕΙΤΕ.

34 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΗ... ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ... ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ... Η ΠΙΣΤΗ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΣΕ ΣΤΑΔΙΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΚΕΨΕΩΝ..ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΑΤΑΙΟ ΤΟΤΕ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ'ΜΕΝΑ..ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ..Η ΠΙΣΤΗ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΣ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΕΘΩ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΛΟ ΚΑΙ ΜΙΑ - ΔΥΟ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ..ΟΜΩΣ ΛΟΓΟ ΕΛΛΑΧΙΣΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΙΑ,ΟΤΑΝ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΜΟΥ, Η ΠΙΣΤΗ ΠΑΛΙ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΗΞΕΡΑ..ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΗ,ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΠΑΛΙ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ...ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΝΑ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ , ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΩ ΟΛΑ..Η ΠΙΣΤΗ ΜΕ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΑ ΕΓΩ ΤΩΡΑ,Η' ΝΑ ΥΠΗΡΧΑ ΩΣ ΕΝΑ ΑΒΟΥΛΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΠΕΘΑΜΕΝΗ ΕΝ ΖΩΗ..

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ..ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ ,ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΠΙΣΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΩΡΟ-ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΝΩΣΗ-ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΜΕΓΙΣΤΗ... ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΙΣΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΟΚΟΤΑ,ΠΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΠΑ..
    Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ..ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΟΥΣΙΑ..ΟΜΩΣ ΙΣΩΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ..ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ..Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ..ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ..ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ..ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΤΑ.. ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ..ΙΣΩΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ..

    ΟΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΑΘΩ,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.. ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ..
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ..
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο Θεος σου, σου έλεγε: "Πηγαινε τωρα να σκοτωσεις το παιδι σου!", εσύ τι θα έκανες?
    -Αν μου απαντήσεις ότι ΔΕΝ θα σκοτωνες το παιδί σου, τότε για εμένα είσαι άθεος.
    -Αν μου απαντήσεις : "ΝΑΙ θα το σκότωνα!", τότε είσαι επικίνδυνος και καλύτερα να μείνεις μακριά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Θεός ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΠΟΤΕ τον φόνο του παιδιού μου.

    Αν το ζητούσε ΘΑ ΗΤΑΝ ΨΕΥΤΗΣ(Εντολή "ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ") και άρα ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΘΕΟΣ.

    Άρα ο όλο ισχυρισμός σου που πάσχει λογικής και προέρχεται από άτομα ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ που πιστεύουν ότι μπορεί ο Θεός να προέτρεπε σε δολοφονία.

    Στην περίπτωση του Αβρράμ ο Εωσφόρος παρουσιάστηκε ως Θεός και ζήτησε την ανθρωποθυσία του Ισαάκ αλλά ο Άγιος Αβραάμ επειδή ΓΝΩΡΙΖΕ ότι ο Θεός ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ. ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΑΞΕΟ ΦΟΝΟ.

    Η αγνωσία σου δείχνει το επίπεδο των σκουπιδιών που σου σέρβιραν οι ψευτοάθεοι τα οποία αναμασάν σαν καραμέλα η οποία σου φαίνεται γλυκιά αλλά είναι απλά ο εμμετός ανθρώπων που προήλθε εδώ και αιώνες τους οποίους ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΑΡΧΙΚΑ πρώτος ο Επίκτητος λεκτικά και μάλιστα ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ που παρουσίασα και εγώ.

    Μα επιτέλους πότε θα ξυπνήσετε;;;;
    Πότε θα σταματήσετε αβούλως να αποδέχεστε τον εμμετό ανθρώπων που νομίζουν ότι είναι έξυπνοι και λένε ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης η σοφιστεία αυτή είναι πολύ φτηνή για πείσει και όπως ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που διαθέτουν λογική μέχρι σήμερα.

    Εσένα πως σε έπεισε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμένα αγαπητέ δεν με πειθει τίποτα από αυτά που λες. Ερμηνεύεις κατα το δοκουν την βιβλο λεγοντας ότι ο Εωσφόρος ήταν αυτός που είπε στον Αβρααμ να σκοτώσει το παιδί του. Φυσικά η βίβλος βρίθει από ανακρίβειες και λογικά κενά συνεπώς εσύ όπως και ο κάθε στενόμυαλος θρησκόλειπτος "γεμίζετε" τα κενά της Εβραϊκης Προπαγανδας όπως σας βολεύει! Ο Αβρααμ (που αποδεδειγμένα ήταν ένας μάγος από τη τότε Χαλδαία) σύμφωνα με αυτά τα φρικτά πράγματα που μαθαίναμε ως παιδάκια από το δημοτικό ήδη, ήταν έτοιμος να σφαγιάσει το παιδί του και τελευταία στιγμή "την άκουσε" ...την φωνή του Υψίστου βεβαιως βεβαίως και σταμάτησε!! ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΓΑΠΗΤΕ! Λοιπόν τα παραμύθια αυτά είναι διδακτικά και κάτσε διάβασε και λίγο από το Δευτερονόμιον να δεις τις "Θεϊκές" εντολές που δίνονται εκεί μέσα για βιασμούς γυναικών, φόνους αλλόθρησκων, λιθοβολισμούς και βιαιοπραγίες σε παιδικές ψυχές και μετά έλα να μου μιλήσεις για εμετό και σκουπίδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί επιλέγεις να πιστέψεις ότι ο Θεός ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑ μπορεί να ώθησε σε μοιχείες και σε φόνους;;;;

    Πόσο ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΟ μυαλό μπορεί να έχει κάποιος που πιστεύει ότι μπορεί ο Θεός που ζήτησε ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, μπορεί να ωθούσε σε φόνους;;;

    ΓΙατί δεν πιστεύεις ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι ΧΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ το οποίο άτομο ΞΕΓΕΛΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΥΔΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟ εωσφόρο ως Θεό;;;;;

    ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ.
    Στο Δευτερονόμιο ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΨΕΥΔΗ περί μοιχειών και ώθησης σε φόνους και έμειναν επειδή ο Θεός ήθελε ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ, και αυτό ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ αυτοί ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑ.

    Με αυτόν τον τρόπο ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ οι ΕΠΙΛΟΓΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ από όσους τρέφουν την ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΜΙΣΟΥΣ την οποία αναπαραγάγουν μέσα από τα ΨΕΥΔΗ που υπάρχουν στα Κείμενα ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΠΛΕΟΝ. Αυτοί ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ γιατί πίστεψαν ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ το οποίο είναι ότι Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ και όχι Ιθηκός υατούργός φόνων όπως κατηγορήθηκε από ανθρώπους που ήθελαν να νομιμοποιήσουν τα δικά τους εγκλήματα.

    Εσύ φίλε MAD ποιο σου έγκλημε θέλεις να νομιμοποιήσεις μέσα από την αναπαγαγωγή αυτών των ΨΕΥΔΩΝ ΓΡΑΦΩΝ;;;;

    Θυμίζω ότι ο Κύριος έδωσε την Καινή Διαθήκη ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΛΕΤΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΑΥΤΑ και για να ξεχωρίζει ο ΚΑΘΑΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΓΑΠΗΣ από τα ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ ΜΙΣΟΥΣ τα οποία ΟΙ ΣΤΥΝΕΤΟΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ενώ οι μή έχοντες νου απλά αναπ-αραγάγουν ακούγωντας τους ΙΔΙΟΤΕΛΩΣ προσυλιτιστές άλλων θρησκειών ή ΨΕΥΤΟΑΘΕΩΝ των οποίων οιι θεωρίες ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ με την παρουσίαση αυτής της πραγματείας μου και όπως έχει ήδη συμβεί στο filosofia.gr και σε δύο ανάλογα θέματα στα οποία ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΘΕΟΙ οι οποί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ να αρθρώσουν τις θεωρίες μηδενιστηκής προέλευσης που ΑΒΟΥΛΩΣ αναπαραγάγουν με τον μιμιτισμό που τους διακρίνει και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ το πόσο αφελής γίνονται όταν πιστεύουν ΠΑΣΙΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΨΕΥΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικά,είσαι τόσο ηλίθιος ή μας κάνεις πλάκα και τα έγραψες όλα αυτά για να γελάσουμε? Είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι η γη προστατεύεται από αγγέλους ? ή τις άλλες ανοησίες περί θεού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο χώρος αυτός κρίνεται ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για τους ανόητους γιατί μπορεί να ξυπνήσουν και να δουν την πραγματικότητα.

    Ο Κομήτης του Χάλλευ άλλαξε πορεία ΜΕ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΤΡΟΠΟ για τους επιστήμονες. Αφού δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ να δράσει για να συμβεί αυτό τότε γιατί να μην πιστέψω στην προστασία της Γης από τους Αγγέλους. Μήπως δεν είναι φανερό ότι κάποιο ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΟΝ την δημιούργησε;;;

    Φίλε μου γρήγορα εγκατέλειψε την σελίδα. Μπορεί να ξυπνήσεις και να φοβηθείς την πραγματικότητα η οποία είναι διαφορετική από αυτήν που σου δίδαξαν οι μηδενιστές άθεοι οι οποίο πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει γέννηση ζωής εκ του μη όντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην παρακάτω διεύθυσνη

    http://xigiorge.spaces.live.com/blog/cns!29ECF60165F7574F!9590.entry

    θα βρείτε άλλη μία απόδειξη ύπαρξης Θεού παρουσιασμένη με τρόπο ώστε να είναι δύσκολα κατανοητή επακριβώς για να παρέχει δυσκολίες σε όσους προσπαθήσουν να αντιγράψουν το υλικό αυτής της σελίδας και αν πετύχουν και ορίσουν μόνοι τους την τεκμηρίωση θα τους αξίζει κάθε οικονομικό κέρδος από πιθανή εκμετάλλευση των σχετικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γραφεις μπούρδες!
    Οχι μόνο δεν έχεις ιδέα από φυσική αλλά χαλκεύεις με τρόπο άτεχνο θεωρίες οι οποίες έχουν αποδειχτεί!
    Λυπάμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδή έπιασες στο στόμα σου τις μπούρδες σε πληροφορώ ότι τμήματα από απόψεις μου έχουν εκφραστεί εδώ και έχουν συμπεριληφθεί σε μία φιλοσοφία και αφορούν το κομμάτι της φυσικής έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή αναγνωρισμένα περιοδικά την δεκαετία του '80 τις οποίες δημοσιεύσεις αποκάλεσες έτσι.

    Οι αποδείξεις που παρουσίασαν τότε οι φυσικοί επιστήμονες και αφορούν 1. την πτώση του κομμήτη ή αν θέλεις μετεωρίτη είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ μαθηματικά και ΚΑΝΕΙΣ δεν τις έχει αναιρέσει... και φυσικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ από αυτήν ή και άλλες πραγματείες μου.

    Κάποια από τα υπόλοιπα είναι τμήματα προβληματισμών που συνθέθηκαν για να ολοκληρώσουν μία ΠΛΗΡΗ φιλοσοφία της οποίας εδώ παρουσίασα τμήματα συγκεχυμένα. Αυτό έγινε για δύο λόγους.

    1. Για να εξιτάρω παντογνώστες σαν και του λόγου σου που δεν ξέρουν πόσα κυβικά μεθάνιο παράγει ο πισινός τους τον χρόνο και νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και...

    2. Για να μην μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να τα καπηλευτεί εμπορικά καθώς θα πρέπει να βρει πολύ υλικό και γνώση.

    Με λίγα λόγια οι ανεγκέφαλοι συνεχίζουν να έρχονται κατά ορδές ή ααν θέλετε πορδές στην σελίδα μου και ΔΙΧΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ, δηλαδή με το μηδέν που παρουσιάζουν να θέλουν να αναιρέσουν όσα γράφω όταν ΤΟ ΜΟΝΟ που αποδείχνουν είναι ΤΟ ΜΗΔΕΝ δηλαδή το κενό εντός στην κεφαλή τους.

    Δεν έχω να πω ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω παρά μόνο ότι τμήματα της συμπαντικής φιλοσοφίας έχουν παρουσιαστεί σε διάφορους χώρους και ΜΟΝΟ ΕΓΩ είμαι σε θέση να τα συγκεντρώσω και να παρουσιάσω μία ολοκληρωμένη φιλοσοφία πάνω στο θέμα. Η παρούσα πραγματεία είναι μια μικρή περίληψη και οι θέσεις που παρουσιάζονται εδώ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ όπως δεν έχουν αναιρεθεί εδώ και μήνες στο filosofia.gr και σε αρκετά θέματα εκεί κατά τα οποία συζητήθηκαν τα σχετικά. Σας έδωσα και μία κατεύθυνση έρευνας αν και θα χρειαστούν πληθώρα επιστημονικών εργασιών και φιλοσοφική σκέψη για να εντρυφήσετε στο θέμα που αφορά την συμπαντική φιλοσοφία-υπάρξη Θεού. Φυσικά ο φίλος Κώστας με το κενό της κεφαλής του είναι επόμενο να έχει καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ καθώς ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ χωράει εκεί μέσα και από ότι φαίνεται... και όπως είδατε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ με τόσο κενό να χωράει στην κεφαλή του...καθώς δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα φίλε ....

    γενικώς ωραίο άρθρο και ωραία που ασχολήσαι με την φιλοσοφία και τις επιστήμες αλλά θα πρέπει κατά την γνώμη μου να είσαι πιο αντικειμενικός.

    Καταρχάς και από ένα άλλο άρθρο σου που διάβασα είσαι κατά της σοφιστικής. Μην κρίνεις τους Σοφιστές μόνο από τα μάτια του Σωκράτη και του Πλάτωνα, καθώς αυτοί ήταν κατά των Σοφιστών..

    Από τους Σοφιστές τους ίδιους έχουμε πολύ λίγα γραπτά. Πάντως σοφιστές όπως ο Πρωταγόρας και ο Αντιφών ήταν πολύ γνωστοί και ακόμα και στους πλατωνικούς διαλόγους διακρίνεται θαυμασμός για την πρωταγόρεια σκέψη...

    Ύστερα αναφέρεις την λέξη Θεός όμως αντί να εννοείς το Θείο σε φιλοσοφικά πλαίσεια (Θεός, Θεούς, Θέαινες, Ανωτέρες Δυνάμεις, Μέγας Γεωμέτρης κτλ.), εσύ εννοείς συγκεκριμένα την αβρααμήτικη χριστιανική θρησκεία....

    Μέγα λάθος αυτό καθώς έτσι είσαι υποκειμενικός (π.χ.ένας θρησκόληπτος μουσουλμάνος μπορεί να έλεγε πως ο Αλλάχ έσωσε την Γή από τον Χάλευ, ένας παγανιστής θα έλεγε πως την έσωσε ο Ζεύς ή ο Γιούπιτερ ..)


    Ύστερα άλλο επιστήμη άλλο θρησκεία( και εννοώ όλες τις θρησκείες όχι μόνο την δικιά σου ή την δικιά μου ). Χωρίς παρεξήγηση θεωρώ γελοίο τον ισχυρισμό σου να πούν οι επιστήμονες πως ο Χάλευ δεν χτύπησε την Γή λόγω των αγγέλων της χριστιανικής θρησκείας.... Η επιστήμη πρέπει να ψάχνει πάντα για το αποδεδειγμένο αίτιο..

    Ο Δαρβίνος ποτέ δεν είπε πως ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο... απλά άνθρωποι και πίθηκοι έχουν κοινούς προγόνους όπως έχουν εντέλείο όλα τα όντα του πλανήτη μας...

    Όσον αφορά της μέτρηση της ψυχής με ζυγαριά αυτά ανήκαν στις ψευδοεπιστήμες του προηούμενου αιώνα... Το ανθρώπινο σώμα χάνει βάρος έτσι κι αλλιώς την στιφμή του θάνατου....

    Αντικειμενικότητα είναι μεγάλη αρετή φίλε μου και τν θεωρώ πως αυτήν πρέπει να ασπάζόμασται και να υπηρετούμε όλοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΑΙ για τον Δαρβίνο έχεις δίκιο

    Το πρώτο πείραμα ζύγισης έγινε μετά το 1960 ενώ το δεύτερο γνωστό το 1987 αν δεν κάνω λάθος. Κάποιος σοφιστής λοιπόν σου αράδιασε τις αηδίες του και το ψέμα του για έρευνες του περασμένου αιώνα.

    Οι σοφιστές πείθουν ότι το ψέμα είναι αλήθεια κάτι που το διαπιστώνουν ακόμη και τα μικρά παιδιά. Αν εσύ θέλεις να είσαι ο περίγελως των σοφιστών οι οποίοι θα χε δουλεύουν ΣΥΝΕΧΩΣ με τα ψεύδη τους εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΝΕΝΑ. Απλά μην προσπααθείς να παρασύρεις και άλλους στα δίχτυα των μπουρδολόγων καθώς οι σοφιστές ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ αντικειμενικό λόγο.

    Η φιλοσοφία είναι η αναζήτηση της ΚΑΘΑΡΗΣ αλήθεια κάτι που για τους σοφιστές είναι εξωπραγματικό καθώς δεν τους ενδιέφερε ΠΟΤΕ αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για μένα Θεός είναι Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ και δεν επηρεάζομαι από τους Εβραίους στους οποίους επέλεξε ο Θεός ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΞΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ για να φέρει στον κόσμο τον Υιόν ΤΟυ και αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. Οι Εβραίοι της εποχής εκείνης και ειδικά η φυλή τν Ιουδαίων τότε ήταν η πιο διεφθαρμένη και στο μέλλον από εκεί θα ξεπηδήσει ο άνθρωπος που θα φέρει το τέλος του κόσμου.

    ΔΙΑΦΩΝΩ με τον ρατσισμό σας και τον αντισημιτισμό σας στον οποίο φίλε μου Βαγγέλη σε έσυραν οι νεοσοφιστές καθώςς βλέπω ότι η σκέψη σου έγινε υποχείριο όργανο αυτών.

    Για τον κομμήτη Χάλλεϋ οι επιστήμονες ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ δεν χτύπησε την Γη και για αυτούς είναι κάτι το ανεξήγητο. Αυτή η εξήγηση που αναφέρω δόθηκε σε Σκήτες μοναχών ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ έστω και αν φαίνεται μη πιστεύη γιαα εσένα.

    Δεν μπορώ να σε πείσω ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ και δεν το επιθυμώ βεβαίως καθώς βλέπω ότι οι σοφιστές σου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου. Αν καταφέρεις ποτε΄και βγάσλεις τις παρωπίδες μπορεί και να δεις τελικά ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ύπαρξης θεού όπως κάπποτε έφτασε σε Αυτός ο Όσσο έστω και από το Βουδιστικό μονοπάτι καθώςς όντας αρχικά άθεος αλλά ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ αναζήτηση ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ αποδείξεις ύπαρξης Θεού στο Φαίδρο του Πλάτωνα και όπως του εξηγήθηκαν αυτές στην Κρήτη από Έλληνες.

    Εσύ;;;
    Μελέτησες τον λόγο του Στησιχόρου που χρησιμοποιεί ο Σωκράτης και την λογική που αναπτύσσεται εκεί;;;;

    Διαθέτεις λογική για να δεις ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να προήλθε ζωή εκ του μηδενός;;;;;

    Διαθέτεις λογική για να δεις ότι ο κακόψυχος κυνώδης Δίας δεν είναι δυνατόν να είναι ο πατέρας ΠΑΝΤΩΝ;;;;


    Αλήθεια δεν διαθέτεις ίδια σκέψη για να δεις την αλήθεια σχετικά με το ποιόν των σοφιστών;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα .. καταρχάς δεν κατάλαβες αυτό που σου είπα με τους Σοφιστές.... Δεν σου λέω πως συμφωνώ μαζί με το αρχαίο σοφιστικό κίνημα αλλά κρίνε το αντικειμενικά...

    Εσύ τους Σοφιστές τους έχεις δαιμονοποιείσει.... Ο Πρωταγώρας, ο Αντιφών κ.λπ. ήταν μεγάλοι σοφοί που πρόσφεραν πολλά στην ανθρωπότητα , όπως επίσης και ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης και πολλοί άλλοι σοφοί...

    Αν κατάλαβες πως έχω ρατσιστικές και αντισημιτικές ιδέες, τότε κατάλαβες λάθος. Οι Εβραίοι έχουν έναν λαμπρό πολιτισμό και πρόσφεραν πολλά στην ανθρωπότητα όπως και πολλοί άλλοι λαοί..

    Απλά σου είπα όταν είναι ένας φιλόσοφος και μιλάει για Θεό ή Θεά ή Θείο κ.λπ. δεν μιλάει για την θρησκεία του αλλά για το Θείο σε φιλοσοφικά πλαίσια... Για αυτό να μιλάς και εσύ αν θες να έχεις αντικειμενική χρειά..

    Σχετικά με τον κομήτη Χάλλευ λυπάμαι αλλά ποτέ δεν είχαν πεί οι επιστήμονες πως θα κτύπαγε την Γή... λανθασμένα σε έχουν πληροφορήσει... ο κομήτης Χάλλευ επιστρέφει ανά 70-75 χρόνια εδώ και αιώνες.... Ήδη οι Βαβυλόνιοι τον αναφέρουν.. Επόμενη φορά θα περάσει κάπου το 2061.. Δεν υπάρχει κανένα θαύμα καμιάς θρησκείας σε αυτό... Να είσαι αντικειμενικός...

    Εγώ εννοώ τα πειράματα που γίνανε από τον Duncan Macdougal το 1907 . Βρήκε αυτός πως το βάρος που χάνει ο άνθρωπος είναι και καλά 21 γραμμάρια.
    Μην βασίζεσαι σε αυτόν όμως! Η επιστημονική κοινότητα ΑΠΕΡΙΨΕ τις μεθόδους του καθώς ήταν αντιεπιστημονικές και υποκειμεικές. Χρησιμοποίησε δείγμα μόνο 6 ανθρώπων(!) με ζυγαριά που δεν έχει την απαιτούμενη ακρίβεια..

    Η αλήθεια είναι πως κάθε όν χάνει λίγο βάρος ανάλογα με τις συνθήκες την στιγμή του βιολογικού θάνατου.. Μην βασίζεσαι σε ψευτο-''αποδείξεις'' που δεν τις αποδέχεται κανείς...





    Αναφέρεις τον Δία κακόχυχο και κυνώδη ? Τα στραβά και τα αρνητικά όμως της παλαιάς διαθήκης δεν τα κοιτάς που με τα έκτροποα που γίνονται....
    Κρίνε κάθε θρησκεία σε ίδια βάση και όχι υποκειμενικά...

    O Όσσο χαίρω πολύ .... και ο Ράσελ ο ιδρυτής της αναλυτικής φιλοσοφίας και θεμελιωτής της λογικής των μοντέρνων μαθηματικών ήταν δηλωμένος άθεος....

    Εγώ δεν σου είπα ούτε ότι υπάρχει ούτε ότι δεν υπάρχει το Θείο.. απλά σου είπα να μην μπλέκεις τις φυσικές επιστήμες με τις θρησκείες και να κρίνεις αντικειμενικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα τα πιάσουμε ένα ένα γιατί οι σοφιστές όπωςς βλέπω σου έχουν κάνεο τον νου σου κιμά.

    Ο Ράσελ ηταν μηδενιοστής άθεος και ΣΟΦΙΣΤΗΣ. Δεν ίδρυσε ΚΑΜΙΑ αναλυτική φιλοσοφία και τον παρουσιάζουν όλοι ως φιλόσοφο για να αποκτήσουν λογική οντότητα οι φαύλοι κύκλοι του τους οποίους αντέγραψε διαφοροποιώντας μερικώς από ττους σοφιστές της αρχαιότητας και ειδικά από τους Ελεάτες.

    Ο Σοφιστής ήταν ΠΑΝΤΑ ΨΕΥΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΣ και επειδή ανάφερες τις ερμηνείες κατά Πλάτων δεν χρειάζομαι ΚΑΝΕΝΑ φιλόσοφο για να ξεχωρίσω τις μπούρδες από την διλοσοφία.

    Ο Πρωταγόρας ΗΤΑΝ ΣΟΦΙΣΤΗΣ μέχρι που ντροπιάστηκε από τον Σωκράτη. Μετά από την ντροπή που βίωσε όταν συνέτρψε τον λόγο του ο Σωκράτης με τον περιπαιχτικό του λόγο και όπως φαίνεται στον ομόνυμο διάλογο του Πλάτωνα, ΑΑΛΛΑΞΕ ΠΟΡΕΙΑ και πλησίασε την φιλοσοφίαα και την ΠΛΗΡΗ αντικειμεενικότητα.

    Ο Αντιφώντας ήταν ΣΡΕ ΟΛΗΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ μπουρδολόγος σοφιστής καθώς η λογική του έλεγε: ΤΟ τραίνο κουβαλέει καρότα. Τα καρότα ταα τρώνε οι λαγοί και άρα το τραίνο κουβαλάει λαγούς. Αυτής της μορφής ήταν η λογική των σοφιστών που αδιαφορούσαν αν είχε ανέεβει ποτέ στο τραίνο λαγός. Για αυτούς είχε τεκμηριωθεί ήδη ο λόγος τους. Το παράδερειγμα που αναφέρω είναι ελαφρώς διααφοροποιημένο και πες μου ότι ένας σοφιστής με φαυλους κύκλους όπως πχ το "Οι Κρητικοί είναι ψεύτες ...." διαθέτει σοφία. ΟΧΙ απλά διαθέτει ευφηεία την οποία διοχετεύει σε μπούρδες για να θαμπώσει το ακροατήριο του.

    Σε πληροφορώ ότι τον φαύλο κύκλο του Ράσελ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΡΙΨΑ στο ffilosofia.gr κααι όπου ανέδειξα τον τρόπο που θολώνεοι την σκέψη του μελετητή ο πονηρός μπουρδολόγος αλλά ΑΞΙΟΣ μαθηματικός αλλά ΠΟΤΕ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ Ράσελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. O κομήτης του Ράσελ ήταν να περάσει 80.000 χιλιόμετρα από την ΓΗ και πέρασε σε απόσταση 160. Λέγονταν τότε από τους επιστήμονες στην απόσταση που θα περνούσε θα επηρεάζονταν η τροχιά του με άγνωστα αποτελέσματα... και οι επιστήμονες ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΛΑΘΟΣ. Αυτή η ανεξήτητη αλλαγή πορείας που δεν προήλθε εκ του μηδενός παραξέενεψε τοθυς επιστήμονεςς και θα σε παρακαλούσα να μην προσπααθείς να με αναιρέσει ΜΕ ΨΕΥΔΗ.

    Στην περίπτωση του θανάτου χάνεται ύλη;;;
    ΠΟυ πάει;;;

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ξεχνάς την αρχή διατήρησης της ύλης η οποία είναι ΑΚΑΤΑΡΡΙΠΤΗ και ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΑΕΙ παραδεκτή από τους επιστήμονες. Με βάση αυτή ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να χάνεται ύλη έτσι απλά και να πηγαίνει στο πουθενά ή καλύτερα να γίνεται μηδέν στην κεφαλή των μηδενιστών που όπως είπα σου έχουν κάνει σμπαράλια τον νου και δεν ξεχωρίζεις πλέον τις αλήθειες από τα ψεύδη που εισάγουν. Η έρευνα του 1907 που ααναφέρεις δεν έγινε σε ειδικό κλωβό και δεν θεωρείται έγκυρη. Το 1960 και το 1987 όμως στα δύο πειράματα βρέθηκε απώλεια 20 και 16 γραμμαρίων και εξήγησα την διαφορά και πως προκύπτει κααθώς η καθαρή ποσόοτητα της ύλης της ψυχής εείναι περρίπου 8 γραμμάρια κατά τους μοναχούς σε Σκήτες οι οποίοι έχουν Αγγελική επικοινωνία την οποία εσύ προφαανώς δεν πιστεύεις όπως δεν πιστεύειε σστην επιστήμη την οποία μαφισβητείς εισάγωντας μηδενιστικές τεχνικές αναίρεσης που στον νου των ΚΑΘΑΡΩΝ στοχαστών είναι για γέλια.

    Αυτά τα ψεύδη λοιπόν που αναφέρεις περνούν ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ δεν γγνωρίζουν και αυτό εκμεταλλέυοντσαν πάντα οι σοφιστές. ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ και οδηγούσαν σε μεγαλύτερη άνγοια το ακροατήριό τους.

    Μην μου λες να αντιμετωπίζω με σεβασμό του σοφιστές καθώς ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για τον τρόπο που χρησιμοποιούν την ορισμένες φορές δοιάνοιάα τους και όχι απλά εξυπνάδα. Προφανώς διαφωνούμε στον ορισμό του "σοφός" αφφού για εμένα σοφόςς είναι αυτός που λέει ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ενώ για εσένα όποιος απλά λέει "εξυπνάδες".

    Θα σε παρακαλούσα να μην αναλωθούμε λέγοντας τα ίδια πάλι. Ηδη εξήγησα και δεν ήμουν Λακωνικός όπως στην πραγματεία μου και δεν γίνεται να μην έγινα κατανοητός πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα.... σοφός είναι αυτός που προσπάθει να προσεγγίσει την αλήθεια....

    με αυτά που λές αδικείς τους Σοφιστές... Τους έχεις δαιμονοποιείσαι και κρίνεις υποκειμενικά..

    Ο Ράσελ δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία σοφιστική... Ο Ράσελ θεωρείται από το σύνολο των επιστημόνων και των φιλόσοφων ως θεμελιωτής της αναλυτικής φιλοσοφίας και είχε μεγάλη αντιπολεμική δράση.....
    Εσύ απλά ένα ανώνυμο μπλόκ έχεις και είναι πολύ εύκολο να λές αυτά που λές... Σε ποιο πανεπιστήμιο σπούδασες εσύ ? Σε γνωρίζουν εσένα σε όλον τον κόσμο ?

    Ο Πρωταγόρας δεν ντροπιάστηκε από τον Σωκράτη. Είχαν έναν διάλογο που αντάλαξαν απόψεις και είπαν πως θα συνεχίσουν μια άλλη φορά..... Ο Σωκράτης μερικώς θαύμαζε τον Πρωταγόρα και αυτό φαίνεται καθώς η ειρωνία έχει μέτρο στον Πρωταγόρα σε αντίθεση με άλλους σοφιστές..

    Ο Αντιφώντας είπε πως όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και πως δεν υπάρχουν Ελληνες και βάρβαροι την στιγμή που ο Αριστοτέλης έλεγε στον Μ. Αλέξανδρο να συμπεριφέρεται στους βάρβαρους σαν να είναι ζώα και φυτά (Πλούταρχος)

    Και ο Αντιφώντας και ο Αριστοτέλης ήταν μεγάλοι σοφοί...
    Στείλε μου το λίνκ από αυτό που λές στην φιλοσοφία.τζι αρ Οτι τον συνέτριψες το λες εσύ....... (υποκειμενισμός)

    Εγώ σε ΚΑΜΙΑ επιστημονική πηγή δεν διάβασα πως υπήρχε κίνδυνος για την Γη... Ο Χάλευ γυρνάει ανμα 70-75 χρόνια..... Δώσε μου επιστημονικές πηγές που αποδεικνείουν πως η Γη βρισκόταν σε κίνδυνο...

    Στην περίπτωση του βιολογικού θανάτου ενός όντος η ύλη αποσιντίθεται και πάει πάλι στην φύση....

    Αναφέρεις πειράματα του 60 και τοθ 87... δώσε μου επιστημονονικές και έγκυρες πηγές για αυτά τα πειράματα που λές...

    Έχεις δαιμονοποιήσει τον μηδενισμό και άλλα φιλοσοφικά ρεύματα... Εγώ δεν σου είπα πως υπάρχει , ούτε πως δεν υπάρχει το Θείο , απλά να είσαι πιο αντικειμενικός.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Κώστας Αξελός διέκρινε τον Ελεατικό φαύλο κύκλο που ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ο Ράσελ αγαπητέ μου φίλε Βαγγέλη αλλά εσύ με την πλύση εγκεφάλου που σου έγινε ΑΔΥΝΑΤΕΙΣ να δεις.

    Αν δεν υπάρχει αλήθεια τότε ΔΕΝ ΖΕΙΣ και αφού δεν ζεις δεν μου αραδιάζεις εδώ τις σοφιστικές μπούρδες μη ύπαρξης αλήθειας. Αν δεν υπήρχε αλήθεια ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ και αν δεν υπήρχαν φιιλόφοσοι και υπήρχαν μόνο σοφιστές τότε επίσης δεν θα υπήρχε επιστήμη καθώς η σοφιστική είναι η επιστήμη της μπούρδας.

    Ο Μηδενισμός είναι επίσης μπούρδα καθώς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να έχει προέλθει κάτι εκ του μηδενός. Από το τίποτε γεννιέται ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ... πχ στην κεφαλή των μηδενιστών.

    Δεν έχω να προοσθέσω ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ για τα πειράματα θανάτου καθώς ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΕΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ καθώς πολλοί είναι που τα αμφισβητούν έχοντας μηδενισμό στην κεφαλή του και τότε θα δεις και εσύ λεπτομέερειες που δεν βλέπεις σήμερα ... πιστεύω αν και είναι δύσκολο αυτό αν δεν απαγγιστρωθείς από την σοφιστική μπούρδα που εισήγαγες στην κεφαλή σου.

    Τα πειράματα μπορείς να τα βρεις στα αρχεία των επιστημονικών περιοδικών που δημοσιεύτηκαν. Γνωρίζεις ποια είναι τα περιοδικά και να ξέρρεις ότι μπορεί να θυμάμαι λάθος τις χρονολογίες ... αν και δεν το πιστεύω αυτό. Έτσι θα χρειαστεί να ψάξεις καθώς ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ και ο λόγος είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ τεκμηρίωση από όσην παρείχα. Αν έδινα τα πειράματα θα έπρεπε να δώσω και βιβλιογραφία και ο οιοσδήποτε θα μπορούσε να υποκλέψει την δουλειά μου εδώ αντιγράφοντας και θα μπορούσε να εμπορευτεί αυτά που εγώ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ να πωληθούν. Επιτρέπω να δοθούν ΔΩΡΕΑΝ όπως ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΑΒΑ τις σχετικές γνώσεις αγαπητέ μου.

    Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο καθώς βλέπω και όπως είπα ότι την λογική σου την έχουν κάνει σμπαράλια οι σοφιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αφού οι σοφιστές ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ το προφανές πως θα δουν τις τεκμηριωμένες απαντήσειςς τις επιστήμης;;;

    Ποιο το νόημα να προσπαθήσω να πείσω παρέχοντας επιπλέον πληροφορίες όταν επιθυμώ η νόηση να είναι Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ του αναγνώστη και όχι η εισαγωγή μετά βίας ιδεών όπωςς πράτουν οι σοφιστές με τις μπούρδες θολόματος του νου που αραδιάζουν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε μου επειδή ανέφερες το ανώνυμο, στο facebook είμαι με το πραγματικό μου όνομα και αν είσαι τυχερός ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ τα στοιχεία μου. Στο πρώτο μου ιστολόγιο στο οποίο παραπέμπω από εδώ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΧΕΙΑ που φωτογραφφίζουν και σχεδόν δίνουν την ταυτότητά μου καθώς ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΩ να γίνω διάσημος μέσα από την σελίδα αυτή.

    Η φτηνή λογική και τεχνική πλήξης αξιοπιστίας του συνομιλιτή είναι σοφιστική τεχνική και οι αρχαίοι έλεγαν ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ποιος λέει κάτι αλλά ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ που πργματικά λέει. Όταν κάποιοι δεν μπορούν να αναιρέσουν με την λογική όσα τους αναφέρουν τότε προσφεύγουν στον αποπροσανατολισμό μερρικές φορές ακόμη και με υβριστικό ταμπεραμέντοι κάτι που ήταν αδιανόητο στην αρχαίαα Αθήνα ... τέτοια είναι η κατάπτωση των σημερινών νεοσοφιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Άκου φίλε ( θα μου επιτρέψεις να σε λέω εσύ παρά την διαφορά της ηλικίας μας )

    Ισχύει πως δεν παιζει ρόλο ποιός λέει κάτι αλλά τι λέει αυτός.... Πάντως πρέπει να κρίνουμε αντικειμενικά και αυτό που λέει ο ένας και αυτό που λέει ο άλλος...

    Αν βγούν δέκα κορυφαίοι μαθηματικοί και πούν κάτι πάνω στον Απειρωστικό λογισμό και αν βγεί και ένας οικοδόμος που δεν έχει σχέση με μαθηματικά και πεί κάτι πάνω στα μαθηματικά , ποιά άποψη έχει πιο πολλές πιθανότητες να είναι σωστότερη?

    Τέλος και εσύ γιατί δεν κοιτάς τι είναι αυτό που λέγανε αυτοί που αποκαλούνταν σοφιστές? Γιατί κολλάς στην ιδιότητα του σοφιστή και την γενικοποιείς ? Δεν είναι όλοι οι σοφιστές ίδιοι , όπως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο...

    Οι σοφιστές ήταν ένα αρχαίο προσωκρατικό φιλοσοφικό ρεύμα στην ανατολική μεσόγειο... Ο Σωκράτης , ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης ήταν κατά των βασικών ιδέων τους αλλά πρόσεχε πως μας έμειναν μόνο τα γραπτά από αυτούς και πολύ λίγα μας έμειναν από Σοφιστές για να μπορούμε να ξέρουμε και την δικιά τους οπτική γωνία των πραγμάτων....

    Τέλος, τώρα Σοφιστές δεν υπάρχουν, εσύ προφανώς το εννοείς μεταφορικά για σημερινούς Σοφιστές...

    Λες εσύ κάτι , αλλά και το σύνολο των φιλόσοφων και των επιστημόνων επίσης λέει κάτι που πρέπει να ακουστεί και κριθεί αντικειμενικά..

    Αναφέρεις τον Άξελο ως αυθεντία . Αυθεντίες ήταν όμως και οι Ελεάτες φιλόσοφοι που θα διαφωνούσαν μαζί του στο ότι είναι μπούρδες αυτά που λέγανε ....

    Αυθεντία είναι και ο Ράσελ . Εσύ όμως διαφωνείς μαζί του. Και ο Ράσελ προφανώς θα διαφωνούσε μαζί σου... Δεν μπορείς να επικαλείσαι μια αυθεντία και από την άλλη να υποτιμάς μια άλλη..

    Δεν μου ανέφερες τις πηγές σου. Μείνε ήσυχος πως δεν ενδιαφέρομαι να ''κλέψω'' την δουλειά σου...
    Αν θές να σου δώσω το μαίλ μου να μου στείλεις τις πηγές σου...
    Περιμένω να μου στείλεις από έγκυρη επιστημονική πηγή πως έγιναν και αποδέχθηκαν αυτά τα πειράματα που λές. Επίσης να μου στείλεις έγκυρες πηγές πως οι επιστήμονες φοβόντουσαν πως θα πέσει ο Χάλλευ στην Γή..

    Έψαξα και πουθενά δεν βρήκα επιστημονική πηγή που να λέει πως υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο..

    Δεν σου είπα πουθενά πως δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια . Σου είπα πως πρέπει αντικειμενικά να καταλύσουμε σε αυτήν αν υπάρχει(δεν λέω πως δεν υπάρχει, λέω πως δεν ξέρω ακόμα αν υπάρχει)

    Στην επιστήμη πρέπει με μεγάλη προσοχή να οδηγηθούμε σε αυτό που αποκαλούμε αλήθεια.. Ο Αριστοτέλης πίστευε πως η Γή είναι στο κέντρο του σύμπαντος.. Σήμερα ισχύει η σχετικιστική φυσική και οι θεωρίες του Αινσταιν.... Σε 1000 χρόνια ενεδεχομένως να αναθεωρηθεί το μοντέλο. Σε 5000 χρόνια ενδεχομένως να ξανααναθεωρηθεί...

    Βλέπουμε μια γυναίκα. Εγώ την θεωρώ όμορφη. Εσύ δεν την θεωρείς όμορφη. Ποιός έχει δίκιο ?
    Τρώμε ένα φαγητό. Εσένα σου αρέσει, εμένα δεν μου αρέσει. Ποιός έχει δίκιο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανέφερες τον οικοδόμο και τον απειρωτικό λογισμό. Δύναται ο οικοδδόμος να γνωρίζει μαθηματικά και λογική να να ανατρέεψει τις σοφιστικές μπούρδες του απείρου οπότε το επειχείρημά σου περί αυθεντίας είναι για τα σκουπίδια καθώς ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ. Αν οι αυθεντίες θέλουν να παραπλανήσουν τον κόσμο ο οικοδόμος ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ και ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ στους μπουρδολόγους να το πράξουν.

    ΠΗΓΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΩ σε κανένα γιατί αν το πράξω έστω και για ένα άτομο θα είμαι άδικοα για τους άλλους.

    ΠΗΓΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ειδικά στους σοφιστές γιατί αν δεν είναι ικανοί να ξεχωρίσουν βασικές λογικές αποδείξεις τότε θα χρησιμοποιήσουν τις πηγές μου με την χρήση της κοπτοραπτικής για να αποδείξεου ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΟ.

    Ανέφερες την υποκειμενικότητα και την αντικειμενικότητα. Έχω γράψει μία ολόκληρη πραγματεία την οποία μπορείς να βρεις καθώς η λίστα είναι παραπλεύρως και τέλος ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ εσύ ο λάτρης των σοφιστώων να μου μιλάς για αντικειμενικότητα.

    Τέλος η ηλικία σου δεν με ενδιαφέρει αλλά ούτε και τα πτυχεία σου. Για εμένα ο άνθρωπος που θεωρεί αξίόλογη την λογική του Αντιφώντα ή του παραδόξου του Ράσελ ΥΣΤΕΡΕΙ έναντι ενός οικοδόμου ο οποίος αντί να χρησιμοποιήσει τα σύγρονα μέσα ΚΑΙ ΜΟΝΟ με σαούλ ή θα καταφέρει να βρει την ευθεία την οποία ο σοφιστής θα την αναζητε΄στο άπειρο όοποου καθ θα χαθεί.

    Σε πληροφορώ ότι ΕΧΩ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ λογοικές του απείρου στο filosofia.gr και όπου κυριαρχούν οι σύγχρονοι νεοσοφιστές.

    ΟΡΙΣΤΙΚΑ κλείνω εδώ την συζήτηση, λοιπόν και ΑΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ποτέ στην Δράμα ειδοποίησέ με και θα φροντίσω να συζητήσουμε όποιο θέμα θέλεις σε προφορικό επίππεδο, αλλά αποδείξεις και βιβλιογραφίες ΜΗΝ ΖΗΤΑΣ. Έδωσα κατεύθυνση για έρευνα και η οκνηρία ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ την οποία πολεμούσαν οι αρχαίοι για να χαράξουν το μονοπάτι της αρετής από το οποίο οι σοφιστές περνούσαν παραπλεύρως φοβούμενοι μην αποκτήσουν μεγαλύτερες δυνατότητες αγάπης. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ψάχνει και θα πρέπει να ξέρει ότι θα χρειαστεί χρόνια έρευνας.

    ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ δίνω ΣΕ ΟΛΟΥΣ και νοπμίζω ότι είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΗ. Στον "Φαίδρο" στον λόγο του Στησιχόρου που χρησιμοποιεί ο Σωκράτης είναι η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΘΕΟΥ. Αν εσείς κύριε καθηγητά (φαντάζομαι ότι είστε) δεν είστε σε θέση να ξεχωρίσετε την ΠΛΗΡΟΥΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ύπαρξης Θεού τότε ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ το πτυχείο που ίσως φέρετε. Αλήθεια και αφού ισχυρίζεστε ότι δεν υπάρχει η αλήθεια τι σας κάνει να πιστεύετε ότι έχετε πραγματικά λάβει το πτυχείο αυτό;; Αυτό για να δείτε ΠΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΟΦΙΣΤΕΣ οι οποίοι τρώνε τα μπούτρα τους εμπρός σε όποιον διαθέετει λογική ακόμη και αν αυτός δεν έχει τελειώσει το δημοτικό σχολείο και ακόμη και αν είναι οικοδόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα και πάλι... η κάθε λεπτομέρεια παίζει μεγάλη σημασία στον λόγο...

    στο παράδειγμα που σου είπα με τους μαθηματικούς και τον οικοδόμο δεν έγραψα απειροτικό αλλά απειρο-σ-τικό (με -σ-) λογισμό. Απειροστικός λογισμός δεν είναι το άπειρον, αλλά ο διαφορικός και ο ολοκληρωτικός λογισμός(παραγώγους και ολοκληρώματα). Δηλαδή συναρτήσεις που εξετάζουν την έννοια της μεταβολής .. Θεμελιωτές του απειροστικού λογισμού είναι ο Λάιμπνιτς και ο Νεύτονας..
    Με ολοκληρώματα πχ. μπορείς να βρείς το εμβαδόν ενός σχήματος και τον όγκο ενός στερεού και γενικώς μπορείς να λύσεις προβλήματα που με την άλγεβρα δεν λύνονται..

    Πρόσεχε πως δεν είπα πως θα έχει ο οικοδόμος λανθασμένη άποψη, είπα πως οι δέκα μαθηματικοί θα έχουν πιο σωστή και έγκυρη άποψη σε αυτό το θέμα, όπως ο οικοδόμος θα έχει πιο έγκυρη άποψη στα οικοδομικά συκριτικά με έναν μαθηματικό που δεν έχει ιδέα από οικοδομικά...

    Αυτό το παράδειγμα στο έθεσα ως αναλογία καθώς η πλειοψηφία των φιλόσοφων και των επιστήμονων σέβονται και θεωρούν τον Ράσελ ιδρυτή της αναλυτικής φιλοσοφίας.. Αν εσύ λες το αντίθετο δεν λέει και κάτι αυτό..

    Δεν σου είπα ποτέ πως είμαι λάτρης κανενός! Μην παραποιείς τα λόγια μου. Στον Αντιφώντα σου είπα πως συμφωνώ συγκεκριμένα με αυτό το ρητό του(έλληνες και βάρβαροι φτιαγμένοι από ίδια ουσία και ίσοι), δεν σου είπα πως συμφωνώ με όλα όσα είπε...

    Απλά σου είπα να είσαι αντικειμενικός.. Εσύ όποιος διαφωνεί μαζί σου τον θεωρείς σοφιστή...

    Λυπάμαι αλλά αν δεν δίνεις πηγές και αποδείξεις τότε ο λόγος σου δεν έχει αξία . Ο καθένας μπορεί να πεί ότι θέλει , αλλά χωρίς έγκυρη πηγή παραμένουν λόγια του αέρα...

    Πουθενά δεν βρήκα πως οι επιστήμονες φοβόνοντουσαν να κτυπήσει ο Χάλλευ την Γή! Επίσης καμία έγκυρη επιστημονική πηγή δεν αναφέρει καιφυσικά δεν αποδέχεται τα πειράματα ψυχής που αναφέρεις παραπάνω...

    Σου ξαναλέω για πολλαπλή φορά να μου στείλεις το λίνκ από την φιλοσοφία.τζι αρ για να δώ την συζήτηση που λες.. ο καθένας μπορεί να λέει οτι θέλει.. αλλά ως γνωστών ειδού η ρόδος ειδού και το πήδημα...

    Όσο για τον Πλάτωνα , σου θυμίζω πως όταν λέει θεός εννοεί σε φιλοσοφικά πλαίσια το θείο και όχι τον χριστιανικό θεό.. Επίσης σου θυμίζω πως ο Σωκράτης στην Απολογία του αναφέρει πως δεν είναι σίγουρος για κάτι.. Αγνωστική είναι η θέση του. Αν υπάρχει μεταθάνατον ζωή είναι καλό, αν δεν υπάρχει είναι σαν αιώνιος ύπνος η αιωνιότητα και επίσης είναι καλό...
    Όσο για τον Πλάτωνα , αυτός πίστευε στην μετανσάρκωση όπως και οι Ορφικοί, οι Δρουίδες, οι Ινδοί και οι Βουδιστές σοφοί( σου θυμίζω τον μύθο του Ηρ)

    Χαχαχ :-) Το παίρνω ως κοπλιμέντο που θεωρείς πως έχω πτυχίο και πως είμαι καθηγητής! Για καθηγητή ποιάς επιστήμης νόμισες πως είμαι ?? Φιλοσοφίας ? Μαθηματικών? Ιστορίας? Αλλά θα σε απογοητέυσω σε αυτό. Είμαι πρωτοετείς φοιτητής στο παιδαγωγικό της Πάτρας και είμαι σχεδόν 20 χρονών... Το πτυχείο από μόνο του δεν παίζει μεγάλη σημασία. Η γνώση παίζει σημασία και η κρίση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φίλε μου Βαγγγέλη

    Ανέφερες το παράδειγμα με τον οικοδόμο και τον απειροτικό λογισμό τον οποίο ονόμασες στην συνέχεια απειροστικό λογισμό. Εγώ θα μπορούσα να τον μετατρέψω ομοίως σε απειρωστικό λογισμό και τότε θα χαθούμε στο άπειρο όπως οι σοφιστές. Με λίγα λόγια βάλε δέκα μαθηματικούς να χτίσουν μία οικοδομή. Θα σου κάνουν ΤΕΛΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑ αλλά ΠΟΤΕ δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν την οικοδομή να την οικοδομή με μόνο εργαλείο το σαούλ και όπως το ονομάζουν οι οικοδόμοι.

    Άρα λοιπόν ο Οικοδόμος θα ολοκληρώσει κάτι που οι μαθηματικοί δεν θα καταφέρουν γιατί απλά στην ζωής του δεν έχουν πιάσει φτυάρι και μυστρί. Μόλις δε ανοίξει ο πρώτος κάλος στα χέρια τους και όχι στην κεφαλή τους όπως πχ των μηδενιστών οι οποί με μία ΑΝΕΥ λογικής λογοδιάρροια έχουν αραδιάσει σωρεία από μπούρδες για τις οποίες έχω τεκμηριώσει, θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια.

    Θα σου δώσω δύο παραπομπές γιατί είδα ότι ΕΙΣΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΣ. Αυτό για να σου απαντήσω για τον Πλάτωνα. Σημειώνω ότι όσα αναφέρεις για αυτόν γράφηκαν ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ τα οποία είναι ΠΛΗΡΩΣ ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΑ. Αν δώσεις παραπομπές προς τα κείμενα που να τεκμηριώνουν τις ορφικές μπούρδες του Ησίοδου που είσήγαγες στον λόγο του Πλάτωνα θα σου δείξω πόσο απλά οι σοφιστές αραδιάζουν σωρεία από μπούρδες.

    Για τα στοιχεία που ζητάς σου είπα ότι ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΘΟΥΝ. Για τον κομήτη του Χάλλεϋ μπορείς να ανατρέξεις στα αρχεία εφημερίδων εκείνης της εποχής και αμέσως μετά την αλλαγή πορείας του. Δεν έχει να ψάξεις παρά αρχεία λίγων μηνών καθώς ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΩ αρχείο εφημερίδας στο οποίο αναγράφονται και τα ονόματα των επιστημόνων. Κατανοείς λοιπόν ότι ορισμένα στοιχεία ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΩ αλλά ακόμη και αν τα διέθετα ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΔΙΝΑ. Αυτό γιατί όχι γιατί φοβάμαι μήπως υποκλαπεί το έργο μου καθώς αυτό ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, αλλά φοβάμαι μήπως διαστρεβλωθεί αυτό από ανθρώπους που δεν μπορούν να το κατανοήσουν. Επίσης χωρίς στοιχεία δεν θα προσπαθήσουν να το υποκλέψουν οι τεμπέληδες φοιτητές και αν το πράαξουν δεν θα μπορουν να απαντήσουν σε πολλά ερωτήματα που επέλεξα να λείπουν και έτσι ΘΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ.

    Η αναφορά μου στο καθηγητηλίκη σου ήταν ένα πείραγμα γιατί είπες αρχικά ότι έχουμε ηλικιακή διαφορά από την οποία με δεδομένο ότι ανήγαγες τον εαυτό σου σε αυθεντία επί των θεμάτων ορίστηκες μεγαλύτερος ηλικιακά(φαινομενικά) και σήμερα λες ότι είσαι Πρωτοετής παιδαγωγικού. Κατανοείς λοιπόν ότι συνέτριψα την σοφιστική τεχνική σου την οποία χρησιμοποίησες για να με ανάγεις εμένα ανίδεο φιλοσοφίας και επιστήμης καθώς είμαι ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΟΣ ότι είδες το προφίλ μου και ήξερες την ηλικία και τις σπουδές μου. Η συντριβή τελέστηκε με την ολοκλήρωση ενός κτίσματος που τυχαία και αν κάποιος μαθηματικός σπούδασε την οικοδομική εργαζόμενος σε αυτήν να καταφέρει να ολοκληρώσει το σχέδιο του χτίσματος. Δηλαδή ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ οι μαθηματικοί αν θα είναι καλύτεροι του οικοδόμου.

    Σε ρωτώ λοιπόν μοιάζω για τόσο ανόητοςς ώστε να σου επιτρέψω να με δουλέψεις ή θα αρχίσω να σε δουλεύω πρώτα εγώ;;;

    Θέλω να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι να απαντήσω με γραπτό λόγο όσα ρωτάς όταν μου θέτεις ερωτήματα που χρειάζονται σελίδες για να εξηγηθούν. Χαρά μου θα είναι να τα πούμε από κοντά και τότε θα σου εξηγήσω για τον τρόπο που έχουν ρυθμίσει την κοπτοραπτική τους οι σοφιστές δημιουργτώντας μπούρδες αντί φιλοσοφίας και θέλουν να ταυτιστούν με τους φιλοσόφους.

    Μελέτησε λοιπόν πρώτα την πραγματεία μου περί αντικειμενικότητας η οποία είναι τόσο συνοπτική που ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ κείμενο τόσο περιεκτικό επί του και απλά γραμμένο επί του θέματος για να την καταλάβεις. Μετά έλα να αναζητήσουμε την αντικειμενικότητα και να σου δείξω ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ πως την αναζητούσε ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας πχ στους διαλόγους του "Σοφιστής","φιλόσοφος","πολιτικός". Μελέτησέ τους και ΣΚΕΨΟΥ πόσο διεξοδικές και συνοπτικές αναλύσεις παρουσιάζονται και δες τα κείμενα συνοπτικά και όχι με πετσοκομμένα κατά το δοκούν και όπως τα παρουσιάζουν οι σοφιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Για την υποκειμενικότητα και την αντικειμενικότητα:

    http://xigiorge2.blogspot.com/2009/07/blog-post.html

    Για την απόδειξη ΥΠΑΡΞΗΣ ΘΕΟΥ το

    http://xigiorgefilosofia.blogspot.com/2010/03/o-2.html

    Αν θέλεις μπορούμε να συζητήσουμε για την ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ απόδειξη ύπαρξης Θεού και όχι για άλλο θέμα. Ο αποπροσανατολισμός είναι η πιο ανόητη και φτηνή σοφιστική τεχνική και εύκολα ξεμπροστιάζεται όποιος την χρησιμοποιεί. Οι επιστημονικές εργασίες εύκολα αναθεωρούνται καθώς σήμερα καταργούν οι επιστήμονες ανακαλύψεις του παρελθόντος για να σβηστεί το όνομα αυτού που πρώτος ολοκλήρωσε την έρευνα και να εμφανιστούν αυτοί ως δημιοργοί θεωριών, ενώ η φιλοσοφική ΟΥΔΟΛΛΩΣ ανατρέπεται και όταν είναι ΠΛΗΡΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ όπως αυτή που μας άφησε ως κληρονομιά ο Πλάτωνας.

    Ελπίζω ότι οι καθηγητές σου είναι λάτρεις της φιλοσοφίας και όχι της σοφιστικής τέχνης που είναι η τέχνη της πειθούς δια του λόγου ανεξάρτητα αν υπάρχει υποκειμενικότητα ή αντικειμενικότητα. Εδώ το απόσπασμα του Πλάτωνα είναι ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ καθώς μόνο αν αφαιρεθούν φράσεις από το όλον ανατρέπεται ενώ συνολικά ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να συμβεί αυτό.

    Σου έδωσα λοιπόν ΤΕΛΕΙΑ βιβλιογραφία για την απόδειξη ύπαρξης Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και θα σε παρακαλέσω μα μην προσπαθήσεις άλλη φορά να με πείσεις περί του σοφού των σοφιστών καθώς μπορεί μερικές φορές και όπως είπα ήδη να είναι δοιάνοιες αλλά αυτόο δεν τους εμποδίζει να γράφουν ΑΝΟΗΣΙΕΣ και να προσπαθούν να μας πείσουν για αυτές ... μόνο που όταν βρεθούν εμπρός τους λογικοί άνθρωποι τους ξεμπροστιάζουν και ας είναι κατώτεροι πνευματικά από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εγώ σου είπα πως έκανες λάθος λόγο βιασύνης και ενώ εγώ έγραψα απειροστικό λογισμό, εσύ διάβασες απειροτικό λογισμό....

    Τώρα μου λες πως έγραψα στην αρχή απειροτικό αλλά μετά στο άλλαξα και πως το έκανα απειροστικό λογισμό.....

    Πήγαινε δες εκεί που το πρωτοαναφέρω και πές μου αν έγραψα απειροστικό ή απειροτικό λογισμό..

    ''Αν βγούν δέκα κορυφαίοι μαθηματικοί και πούν κάτι πάνω στον Απειρωστικό λογισμό και αν βγεί και ένας οικοδόμος που δεν έχει σχέση με μαθηματικά και πεί κάτι πάνω στα μαθηματικά , ποιά άποψη έχει πιο πολλές πιθανότητες να είναι σωστότερη? ''

    (απλά έκανα λόγο βιασύνης ορθογραφικό λάθος και το έγραψα με -ω αντί με -ο )
    αλλά μην λες πως στο άλλαξα μετά.. Εννούσα παραγώγους και ολοκληρώματα, εσύ κατάλαβες το άπειρο λόγο της ομοιότητας της λέξης..

    Σου ανέφερα από το παράδειγμα πως είναι δέκα μαθηματικοί που δεν έχουν ιδέα από οικοδομικά και πως είναι ένας οικοδόμος που δεν έχει ιδέα από μαθηματικά... Ποιός έχει πιο πολλές πιθανότητες δίκιου σε θέματα υψηλών μαθηματικών , ποιός έχει πιο πολλές πιθανότητες δίκιου σε θέματα οικοδομικών..

    Ως προς την διαφορά ηλικίας το ανέφερα επειδή είδα την ηλικία σου και επειδή εγώ είμαι πολύ νεότερος σου (''θα μου επιτρέψεις να σε λέω φίλε , παρά την διαφορά της ηλικίας μας'')



    Δεν χρησιμοποιώ ''σοφιστική τεχνική'' και δεν συνέτριψες τίποτα.. Ως προς τον χαρακτηρισμό ''τεμπέλη'' να αποφεύγεις σε παρακαλώ πολύ τους χαρακτηρισμούς σου...
    Έψαξα και δεν βρήκα τίποτα σου είπα.. Οι εφημερίδες λένε πολλές φορές μπαρούφες. Έγκυρη επιστημονική πηγή σου ζήτησα ...

    Θα κοιτάξω το λίνκ σχετικά με την απόδειξη ύπαρξης θεου που λες.... Ο Ορφισμός δεν είναι ''μπούρδες'' , ήταν ένα φιλοσοφικό-θρησκευτικό ρεύμα....
    Στην απολογία του Σωκράτη φαίνεται ο αγνωστικισμός του και ο σκεπτικισμός. Δεν αποκλείει τίποτα και δεν ενστερνίζεται τίποτα...
    Ο Πλάτωνας σου ξαναλέψ όταν εννοεί θεό το εννοεί σε φιλοσοφικά πλαίσια και όχι τον χριστιανικό θεό....
    Στον μύθο του Ηρ ο Πλάτωνας είναι φανερό πως πιστέυει στην θεωρία της μετανσάρκωσης..

    Και επαναλαμβάνω πως δεν σου είπα πουθενά πως δεν υπάρχει θεός/θεοί/ανώτερες δυνάμεις κτλ. Για την αντικειμενικότητα σου είπα, επειδή κατά την γνώμη μου δεν την διαθέτεις καθώς έχεις δαιμονοποίσει και γενικοποιήσει τους Σοφιστές και κρίνεις μόνο από τα συγγράματα των αντιπάλων τους... Έχουν σωθεί ελάχιστα έργα σοφιστών.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μίλησες σωστά ως τις ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ η αυθεντία να έχει δίκιο. Εϊναι διαφορετικό να λες ότι είναι πιο πιθανό οι μαθηματικοί μα έχουν δίκιο σε θέματαα μαθηματικών μόνο που οι οικοδόμοι ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ στα χρήσιμα μαθηματικά τα λεγόμενα εφαρμοσμένα την εποχή του Πλάτωνα και και δεν θα εισάγουν θεωρίες του απείρου.

    Επίσης ακόμη και οι αυθεντίες κάνουν λάθος και έρχονται μικρά παιδιά για να τους διορθώσουν καθώς ο λαός λέει από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την ΑΛΗΘΕΙΑ... και ο λαός ΠΑΝΤΑ ΞΕΡΕΙ περρισσότερα.

    Για να μην συνεχίσω να σε δουλεύω σε πληροφορώ ότι τον απειροστικό λογισμό είτε απειροτικό τον πεις είτε απειροστικό είναι έενα και το αυτό και είναι μία θεωωρία του απείροου την οποια προσπααθούν να εκμεταλλευτούν οι σοφιστές γιατί απλά τον αγνοούν οι αδαείς του ακροατηρίου τους. Σε έμενα ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ γιατί πριν με δουλέψεις εσύ με την χρήση αυτού εγώ θα σε δουλεύω και όπως έπραξα ήδη και δεν το κατάλαβες.

    Αυτό που αναφέρεις για τα μετενσαρκώσεως στον Πλάτωνα είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Οι αρχαίοι πίστευαν στην μεταθάντον ζωή αλλά ΠΟΤΕ ΣΕ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ. Σου είπα δωσε μου μου πηγές για να σου δείξω πως πλανούν τον κόσμο οι σοφιστές με τις σχετικές μπούρδες τους. Δώσε μου το απόσπασμα για να σου δείξω ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΡΑΖΟΜΕΝΑ πόσο ΑΝΟΗΤΟΣ είναι αυτός που πιστεύει ότι ο Πλάτωνας μιλούσε για μεενσάρκωση.

    ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ρε Βαγγέλη(μίλα ελεύθερα σαν να γνωριζόμαστε χρόνια και σαν να είμαστε ίδια ηλικίας) ή ιδίωμα Έλληνα που επιτρέπει τους νεοβουδιστές τους εισαγόμμενουςς εξ Αμερικής να τον δουλεύουν στρεβλώνοντας τους Έλληνες φιλοσόφους;;

    Ειλικρινά ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ γιατί ΔΕΝ ΜΕΛΚΕΤΗΣΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ τον Πλάτωνα και αρκέστηκες σε αυτό που σου είπε ένας Βουδιστής ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ και μετά μου λές ότι δεν είσαι τεμπέλης. Μωρέ ΑΡΧΙΤΕΜΠΕΛΑΡΟΣ είσαι γιατί ΔΕΝ ΜΕΛΕΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ στα αρχαία κείμενα τι οποίες ΑΝ ΜΕΛΕΤΟΥΣΕΣ θα καταλάβαινες για πόσο ανόητο σε π΄περασαν αυτοί που σε δούλεψαν με τους μύθουςς του Ηρ και κάθε άλλη αηδία.

    ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ. Είσαι κοντά σε πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη και όπου ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην υπάρχουν οι διατριβές του καθηγητού Κωνσταντίνου Γεωργούλη για το Πλάτωνα αλλ'ά και άλλων της εποχής του που κατηγορήθηκαν ως Σοσιαλιστές την δεκαετία του πενήντα και δεν δίδαξαν στην Ελλάδα. Θα σε ξενίσει η απλή καθαρεύουσα αλλά όταν την συνιθίσεις ΘΑ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΨΕΙΣ για την ομορφιά έκφρασής της.

    Περιμένω και όπωςς είπα να μείνουμε στο θέμα κια άσε τις οικοδομικές εργασίες τους οικοδόμους και τα μαθηματικά στους μαθηματικούς. Η φιλοσοφία ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και ο απλός λαός φιλοσοφεί σε πολύ πιο υψηλό επίπεδο από τους μπούρδες σοφιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οι οικοδόμοι δεν χρειάζονται μαθηματικά στην ουσία τους. Οι οικοδόμοι εν βάση εκτελούν τις οδηγίες του πολιτικού μηχανικού ή του αρχιτέκτονα μηχανικού οι οποίοι έχουν βαθιά γνώση των μαθηματικών και συγκεκριμένα των εφαρμόσιμων μαθηματικών..

    Ο απειροστικός λογισμός παίζει μεγάλο ρόλο στην μηχανική και στην επιστήμη του ηλεκτρισμού.. Καμία σχέση τα μαθηματικά του Πλάτωνα και η θεωρίες περι απείρου που νομίζεις εσύ πως είναι...

    Οι εφαρμόσιμες επιστήμες είναι ένα αμάλγαμα από την φυσική, τα μαθηματικά και την χημεία.... Η ανώτερη μαθηματική και φυσική γνώση με τον καιρό γίνεται εφαρμοσμένη επιστήμη...

    πχ. απειροστικός λογισμος, μιγαδικοί , ελλειπτική(αυτή που ισχύει στο σύμπαν και όχι η ευκλέιδεια που είναι μέρος της ελλειπτικής) και υπερβολική γεωμετρία παίζουν μεγάλο ρόλο στις μοντέρνες επιστήμες... Δεν είναι μπούρδες , είναι η βάση όλων όσων βλέπεις γύρω σου...

    Ο λαός μερικές φορές ίσως μπορεί να ξέρει περισσότερο, άλλες φορές ίσως να μην ξέρει...

    Δεν σε δουλέυω , αν εσύ είσαι κολλημένος και δεν καταλαβαίνεις τι θέλει να σου πει ο άλλος δεν ευθύνομαι εγώ σε αυτό...

    Εσύ είσαι τεμπέλης καθώς δεν κοιτάς και δεν μελετάς την άλλη πλευρά... Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν όπως κάθε λαός στην μεταθάνατον ζωή και μερικοί πίστευαν στην μετανσάρκωση(Ορφικά, Πυθαγόρειοι , Εμπεδοκλής , Πλάτωνας κ.τ.λ. )

    Σου ανέφερα ήδη , διάβασε τον μύθο του Ήρ που τον γράφει ο Πλάτωνας στην Πολιτεία ως απόδειξη της αθανασίας της ψυχής.... Ο Ήρ από την Παμφυλία είναι ένας πολεμιστής ο οποίος σκοτώνεται στην μάχη... Στον άλλον κόσμο βλέπει πως οι ψυχές οδηγούνται σε ένα μέρος οπου διαλέγουν το είδος της επόμενης ζωήης τους. Η Λάχεσις , η Κλοθο και η Άτροπος οριοθετούν την μοίρα της εκάστοτε ψυχής αφού αυτή επιλέξει το Δαιμόνιο - προστάτη της.. Πολλές ψυχές επιλέγουν την ζωή ενός διάσημου βίου , χωρίς να υπολογίσουν πόσο πόνο και δυστυχία έχει αυτό ως αποτέλεσμα.. Αντίθετα ψυχές όπως ο πολυταξιδεμένος Οδυσσέας επιλέγουν έναν άσημο βιο... Πριν οι ψυχές ξεκινήσουν την νέα τους ζωή πίνουν νερό από τον ποταμό της Λήθης...

    Στον Ηρ απαγορεύουν να πιεί το νερό της Λήθης για να επιστρέψει πίσω(να αναστηθεί δηλαδή) και να περιγράψει στους θνητούς τι συμβαίνει στον άλλο κόσμο... Έτσι ο Ηρ ξυπνάει στην νεκρική πυρά και διηγήται σε εμάς τι συμβαίνει στον άλλλον κόσμο...

    Βασικό στοιχείο του πλατωνισμού είναι η μετεμχύχωση και η συντριπτική πλειοψηφεία των μελετητών συμφωνούν σε αυτό..

    Έχεις πολύ μεγάλη άγνοια των πραγμάτων αν δεν το γνωρίζεις αυτό .. Ειρωνικώς αντίθετοι με την θεωρία της μετανσάρκωσης ήταν ο Αριστοτέλης και οι φίλοι σου οι Σοφιστές...

    Είμαι Έλληνας, είμαι άνθρωπος , είμαι ζώο, είμαι Ον.... (γενικά αν το πάρεις)..

    τι θα πεί νεοβουδιστές??? Μελέτα αντικειμενικά τις ιδέες του Σιντάρτα Γκαουτάμα και κρίνε μετά τον Βουδισμό.....

    Εσύ είσαι τεμπέλαρος που έχεις αρκεστεί σε κάτι χωρίς να ψάγνεις και να μελετείς ειλικρινά τα υπόλοιπα.. Αν βαριέσαι να διαβάσεις τις διδασκαλίες του Πλάτωνα, των Ινδουιστών και των Βουδιστών δεν ευθύνομαι εγώ για την άγνοια σου...

    Θα μελετήσω τον Γεωργούλη , αλλά και εσύ να μελετάς τι λέει η επιστημονική κοινότητα και μην βλέπους παντού εχθρούς και φαντάσματα που δεν υπάρχουν....

    Και τα μαθηματικά για όλους είναι. Μαθηματικά και φιλοσοφία είναι ένα και το αυτό.. Ποτέ δεν θα γίνεις φιλόσοφος αν δεν ξέρεις ανώτερα μαθηματικά και φυσική και ποτέ δεν θα γίνεις μαθηματικός και φυσικός αν δεν γνωρίζεις φιλοσοφία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Θα σου τα απαντήσω ένα ένα γιατί νομίζω ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΒΕΙΣ ... και είναι δύσκολο να φιλοσοφήσει κανείς όταν έχεις απέναντί του άνθρωπο περιορισμένης επικοινωνικότητας με τον λόγο.

    1. Ο οικοδόμος χωρίς εφαρμογή μαθηματικών θα ολοκληρώσει μία οικοδομή η οποία ΘΑ ΓΕΡΝΕΙ και ΚΑΝΕΙΣ πολιτικός μηχανικός δεν του δείχνει πως να καλουπώσει αλλά ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ το οποίο ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ. Κατανοώ ότι ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕΣ σε οικοδομές και άρα εκτός από τεμπέλης αφού ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΗΔΗ αυτό είσαι και ΑΣΧΕΤΟΣ από οικοδομικά.

    2. Τα μαθηματικά είναι ΣΩΣΤΑ αλλά όταν έρχονται οι σοφιστές να μου τα πλήξουν με αυτά και όταν μιλούν για απειρροστικό λογισμό σε θέμα ύπαρξης Θεού ... εεε ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ καθώς ο αποπροσανατολισμόςς του λόγου που προωθούν με κάνει ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΩ. Απέδειξα ότι η ευθεντία μπορεί να υστερεί όπως ο Σωκράτης αν και φιλόσσοφος ρωτούσε τους τεχνίτες και ΑΠΕΔΕΙΞΕ ότι δεν κατείχε τα της τέχνης τους και άρα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΟΦΟΣ.

    3. ΠΑρουσίασες τον μύθο του Ηρ ο οποίοα απλά ΑΝΑΑΦΕΡΕΤΑΙ από τον Πλάτωνα στην Πολιτεία. ΠΟΙΟ ήταν το πρωτότυπο που χρησιμοποίησες;;; ήταν ολοκληρωμένο αυτό;;;;;; Μήπως ήταν όσα αποσπάσματα σώθηκαν από αυτό;; Μήπως τα αποσπάσματα που σώθηκαν είναι όσα επέλεξαν να σωθούν οι νεοσοφιστές της Αλεεξάνδρειας;;; Μήπως στο Άγιο Όρος και ίσως στην Αγιά Σοφιά σώζεται ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ΠΟλιτεία του Πλάτωνα;;;

    Ο Μύθος του ΗΡ ομικλεί για επιστροφή ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΩΜΑ καθώς ΠΟΥΘΕΝΑ δεν ααναφέρει αλλαγή αυτού για να θεωωρηθεί όοτι ο Πλάτων πίστεψε στην μετενσάρκωση. Απλά σαν ΤΕΜΠΕΛΑΡΟΣ που είσαι ΔΕΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ και πίστεψες τις Βουδιστικές μπούρδες κάποιων αιρέσεων του Βούδα καθώς ο Βούδας έλεγε ότι "ΑΝ ΣΠΑΣΕΙ Η ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΧΟΡΔΗ Η ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ". Άρα και από Βουδισμό είσαι σκράπας καθώς δεν γνωρίζει τα βασικά της διδαδσκααλίας του Βούδα αλλά κάποιας από τις χιλιάδες των αιρέσεων.

    3.Η μετεμψύχωση σαν όρος είναι ΑΝΟΗΣΙΑ και αυτός που την χρησιμοποιεί είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΟΗΤΟΣ και αυτό δείχνει το φιλοσοφικό του ποιόν. Στην φιλοσοφία οι έννοιες χρησιμοποιούνται με την ΚΑΘΑΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥΣ και ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ όπως παίζουν με τις έννοιες οι σοφιστές δηλαδή οι μμπουρδολόγοι που κάποιοι τους πέραασαν για σοφούς επειδή απλά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.

    Μετενσάρκωση είναι η μεταφορά της ψυχής από ένα σώμα σε ένα άλλο. Μετεμψύχωση τί θα είναι;;; Μήπως η μεταφορά της βλακείας της κεφαλής αυτού που δημιούργησε τον όρο;;;; ή μήπως η βλακεία όσων πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει αυτή;;

    Φαίνεται ότι είσαι τόσο τεμπέλης που ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ άλλες πραγματείες μου παρά το γεγονός ότι σου εξήγησα ότι σκόρπισα τις εξηγήσεις για να είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν αυτές. Μερικές εξηγήσεις σου είπα ήδη ότι είναι σε κάποια φόρουμ με τα περρισσότερα να βρίσκονται σε τρία ή τέεσερα θέματα στο filoaofia.gr.Σου είπα ΜΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙΣ όπως και εδώ αλλάζεις θέμα ΣΥΝΕΧΩΣ μη θέλοντας να συζητήσεις και να αναλύσεις μία έννοια αλλά ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ όπως ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΣΟΦΙΣΤΕΣ. Σου είπα επίσης αν συνεχίζεις να το πράττεις ΘΑ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΩ και όπως το κάνω ήδη εφαρμόζοντας ΣΚΟΠΙΜΑ την εριστική τέχνη των σοφιστών για να σου διδάξω τι είναι σοφιστής καθώς από ότι φαίνεται σε έπεισαν ότι ο σοφιστήςς και ο σοφός ταυτίζονται λες και οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ανόητοι για να χρησιμοποιήσουν δύο παράγωγα για να ορίσουν τον σοφό.

    4. ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ τότε ΘΑ ΗΞΕΡΕΣ ότι οι θεωρίες μετενσαρκώσεων είναι για τους ΑΝΟΗΤΟΥΣ και ανόητους ψάχνουν τα Αμερικανάκια που έρρχονται εδώ για να διααδόοσουν τις σοφιστικές τους μπούρδες περρί θρησκειών. Εϊναι αίτιοι δε για την στρέβλωση του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ και όχι απλά Τρισμέγιστου φιλόσοφου του Ερμή και έχω ήδη κάποιες δημοσιεύσεις αποκατάστασης των σετικών. Ότανν υιοθετείς ΧΩΡΙΣ ΨΑΞΙΜΟ απόψεις στρεβλωλόγγων που ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ την αρχαία Ελλάδαα τότε ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ αλλά Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    5.Σύνελθε και παράτα την σοφιστική και πιάσε την φιλοσοφία η οποία έχει απαρχή την μάθησης την ταπεινότητα εκφραζόμενη ως ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ της αγνοίας την οποια φέρει το άτομο και ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΑΥΤΗΝ φτάνει στην μάθηση γερνώντας αεί διδασκόμενος. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ(Σωκράτης και Σόλωνας μαζί σε μία έκφραση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΑΝ θέλεις να μελετήσεις θα σε οδηγήσω σε τρία θέμαατα στο filosofia.gr και όπου θαα δείς πόσο μου τα έπρηξαν οι νεοσοφιστές με σωωρεία από μπούρδες αλλά θα δεις επίσης και αποσπάσματα επιστημονικών εργασιών τα οποία εξηγούν γιατί ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.

    Δεν ασχολήθηκε με το 245 του "Φαίδρου" στον ΠΛάτωνα και με πλήζεις με τις μπούρδες σου για την ανικανότητα των οικοδόμων να εφαρμόσουν μαθηματικά. Άρα πιστεύω ότι ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ούτε με την Γεννετική η οποία ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι η ζωή ΔΕΝ ΠΡΟΗΛΘΕ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ και έσπασε τα μούτρα της όταν προσπάθησε να παράγει DNA. Για να σε προλάβω ο καθηγητής που δημιούργησε το τεχνητό βακτήριο ΕΙΠΕ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ και όπως βιάστηκαν πολλοί να ερμηνεύσουν.

    Αν θέλεις να ασχοληθείς με την επιστήμη να ασχολήσαι ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ και μην μπλέκεις τα μαθηματικά με άλλες αλλά ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ στο θέμα υπάρχει κάποια εφαρμογή. Τα μαθηματικά γεννήθηκαν από την φιλοσοφία και δεν είναι ένα και το αυτό όπως είπες αγααπητέ Βα-γγέλη που γκελάρεις συνεχώς. Η φιλοσοφία είναι η μητέρα των επιστημών και η ντροπή αυτής είναι η σοφιστική η οποία είναι τέχνη πειθούς δηλαδή ένα παρακλάδι της ρητορικής που και πάλι είναι η ντροπή ακόμη και αυτής. Προφανώς στο Λύκειο ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟ που έμαθε να φιλοσοφεί αλλά καθηγητή απόφοιτο του πανεπηστημίου Αθηνών. Αν είχες καθηγητή απόφοιτο του Αριστοτελείου ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕΣ τα σοφιστικά χάλια στον λόγο σου που μας παρουσιάζεις εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μου φαίνεται δεν καταλαβαίνεις ή δεν θες να καταλάβεις τι σου λέει ο άλλος. Ίσως και να μην μπορείς να καταλάβεις τι σου λέει ο άλλος εξαιτίας των προκαταλήψεων που έχεις....

    Σίγουρα ο οικοδόμος χρειάζεται βασικές μαθηματικές γνώσεις , ποτέ δεν είπα κάτι αντίθετο, αλλά ο μηχανικός που κάνει το σχέδιο εφαρμόζει ανώτερα μαθηματικά. Χωρίς αυτά δεν μπορεί να φτιαχθεί ένα σχέδιο ..

    Και όχι μόνο στην κατασκευή κτιρίων , αλλά γενικώς στην μηχανική και στις μοντέρνες επιστήμες παίζουν μεγάλο ρόλο ο απειροστικός λογισμός,οι μιγαδικοί κτλ. Απειστοστικός λογισμός δεν είναι το άπειρο όπως το κατανοείς εσύ , είναι διαφορικός και ολοκληρωτικός λογισμός. Ψάξε επι του θέματος...

    Οι σοφιστές δεν αποδέχονταν τηξν μετανσάρκωση-μετεμψύχωση... Για ποια αποσπάσματα μου λες ??? Πήγαινε διάβασε την Πολιτεία του Πλάτωνα και θα δεις τον μύθο του Ηρ...

    Επιστροφή στο ίδιο σώμα ??? Πλάκα μου κάνεις???? Από το μυαλό σου τα βγαζεις ???
    Μόνο στον Ηρ επιτράπηκε να γυρίσει στο ίδιο σώμα για να περιγράψει τι είδε ... οι άλλες ψυχές επιλέγουν το είδος της επόμενης ζωής τους... Ο Οδυσσέας επέλεξε την ζωή ενός ασήμου βίου, δεν επέστρεψε ο ίδιος ως Οδυσσέας.... είναι προφανές τι εννοεί ο Πλάτωνας και πήγαινε μελέτησε λίγο την Πολιτεία να δείς τι λέει...

    Σε έχει τυφλώσει το πάθος σου και η μανία σου και βλέπεις παντού κακούς σοφιστές... αν διαφωνείς με κάτι προσωπικά , τότε το θεωρείς σοφιστική...

    Τι θα πεί γνήσιος έλληνας? Είσαι και εθνικιστής??? Τι σχέση έχει η εθνική ταυτότητα ενός ????

    Μόνο ένας ανόητος και ημιμαθής μπορεί να πεί πως είναι μπούρδες η μετανσάρκωση.. Λυπάμαι αλλά εσύ δεν είσαι φιλόσοφος, απλά το παίζεις πως είσαι..

    Για επανάληψη οι Πυθαγόριοι, οι Ορφικοί, οι πλατωνικοί φιλόσοφοι, οι Δρουίδες των Κέλτων, οι Ινδουιστές , οι Βουδιστές σοφοί έχουν το κοινό μιας βασικής ιδέας της μετανσάρκωσης.

    Αν διαφωνείς είναι δικαίωμα σου, παντώς ένας φιλόσοφος ποτέ δεν θα χαρακτήριζε μια θεωρία ως μπούρδες .... Μόνο που λές πως είναι μπούρδες δεν έχεις ιδέα από φιλοσοφία που είναι να έχεις το μέτρο και να μην οδηγήσαι στην υπερβολή....

    Η ταπεινότητα και η άγνοια είναι η βάση της σοφίας. Είσαι εσύ ταπεινός ??? Παραδέχεσαι πως δεν ξέρεις ?? Εσύ έχεις δαιμονοποιείσαι όλους ως σοφιστές και κάθε ιδεολογία που δεν συμφωνείς προσωπικά την χαρακτηρίζεις μπουρδολογία... Μπουρδολογία είναι αυτό που κάνεις....

    Από τι αποπροσανατολίζω? Ποιό είναι το θέμα της συζήτησης μας ? Μου φαίνεται άλλο θέμα έχεις εσύ , άλλο θέμα έχω εγώ... Εγώ σου λέω να είσαι αντικειμενικός και να μην χαρακτηρίζεις ως μπουρδολογία αυτές τις ιδεολογίες,θεωρίες που εσύ προσωπικά διαφωνείς...

    Τι σχέση έχει η ερμητική φιλοσοφία με το θέμα μας ???
    Τα μαθηματικά είναι φιλοσοφία με άλη γλώσσα. Είναι εξέλιξη ενός κλάδου της φιλοσοφίας , οπότε είναι και τα ίδια εξελιγμένη φιλοσοφία, μην παίζεις με τις λέξεις...

    Αν ασχολήσαι μόνο με μια επιστήμη είσαι τυφλός γιατί δεν μπορείς να δείς το όλο. Οι επιστήμες όλες στην ουσία είναι ένα πράγμα...

    Ως προς τις θεωρίες του απείρου, τι πρόβλημα έχεις με το άπειρο ? Γιατί σε ενοχλέι τόσο?
    πχ. οι αριθμοί είναι άπειροι, δεν είναι πεπερασμένοι, αν διαφωνείς πές μου ποιός είναι ο τελευταίος φυσικός αριθμός...

    Ως προς το θείο(γενικά όχι μόνο ο χριστιανικός θεός) ,αν υπάρχει , πόσο καιρό υπάρχει ? Άπειρα χρόνια ??? Αν διαφωνείς με το άπειρο πες μου πόσο καιρό υπάρχει το θείο(αφου προφανώς πιστέυεις πως υπάρχει) ?

    Και μιας και λές συνέχεια πως τίποτα δεν μπορεί να δημιουργηθεί από το τίποτα, το θείο πως δημιουργήθηκε ??? Μόνο του? Μα τίποτα δεν υπάρχει από μόνο του.... Δεν δημιουργήθηκε και υπάρχει ανέκαθεν? Άρα είναι άπειρο...

    Υπόψην δεν σου είπα πως υπάρχει ή πως δεν υπάρχει θείο , ή πως υπάρχει ή δεν υπάρχει άπειρο .. Απλά σου κάνω ερωτήσεις να μου πείς εσύ που λές οτι ξέρεις , εγώ προς το παρόν δεν ξέρω, δεν είμαι σίγουρος για κάτι και είμαι σκεπτικός ως προς αυτό .

    Εσύ όμως που είσαι δογματικός και λές πως ξέρεις πρέπει να μπορείς να μου απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου έθεσα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συμπαντική φιλοσοφία της απόλυτης πραγματικότητας

Πριν ξεκινήσω αυτήν την πραγματεία θέλω να θυμίσω τα λόγια ενός μεγάλου επιστήμονα που θεωρήθηκε τρελός στην εποχή του, όπως και ο γράφων ...