Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Οι σαρκικές ηδονές

Εισαγωγή

Ξεκινώντας την πραγματεία μου αυτή, θέλω να διευκρινίσω ότι οι απόψεις που παρουσιάζω δεν είναι της επίσημης Ορθοδοξίας η οποία συχνά πυκνά παρουσιάζει διαφωνούντες Ιερείς επί των σχετικών. Είναι όμως στο πνεύμα της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΘΕΟΥ και τα περισσότερα που παρουσιάζω είναι αυτά που διδάσκουν Γέροντες σε πολλά μοναστήρια της Ορθοδοξίας. Εμπεριέχονται οι δικές μου απόψεις οι οποίες είναι υποκειμενική εκτίμηση για την ορθότητα των ενεργειών που ενδείκνυνται ως οι πιο πλησιέστερες στο ΜΗ ΑΜΑΡΤΑΝΕΙΝ αλλά και στις ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΘΕΟΥ περί των ηδονών.

Οι ηδονές δόθηκαν ως απόλαυση στον άνθρωπο και αν ήταν αμαρτωλές τότε απλά ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΝ. Δεν δόθηκαν μόνο για αναπαραγωγή όπως νομίζουν ορισμένοι και σε αυτό συναινεί το γεγονός της τιμητικής περιτομής του Αβραάμ ο οποίος ΝΙΚΗΣΕ τον Εωσφόρο στην σχετική δοκιμασία που επεβλήθη από τον ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΠΟΝΗΡΟ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΑΡΧΟΝΤΑ.


Γιατί ζητήθηκε η αγνότητα

Η αγνότητα είναι ζητούμενη και ΤΗΡΕΙΤΑΙ τόσο στα Ορθόδοξα όσο και στα Καθολικού τύπου Μοναστήρια. Είναι όμως ΑΠΕΙΡΩΣ πιο σημαντική στα Βουδιστικά και ΣΕ ΟΛΑ τα Μοναστήρια τύπου Παγόδας. Έτσι βλέπω σήμερα να εξέρχονται ψευτοδιδάσκαλοι από τα Μοναστήρια αυτά και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ την αγνότητα να προσπαθούν να διδάξουν. Βεβαιότατα υπάρχει άπειρος αριθμός που τηρεί την σχετική εντολή και φέρει το δικαίωμα διδασκαλίας το οποίο διαφορετικά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. Αναφέρομαι στις ανατολικές διδασκαλίες.

Εδώ κάπου θέλω να διευκρινίσω ότι αν δεν υπάρχει η αγνότητα κατά την είσοδο στα Μοναστήρια αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ αρκεί να δοθεί ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΚΟΣ ότι αυτή θα τηρηθεί από την μέρα εισαγωγής και μετά. Στη συνέχεια η κατάσταση αυτή λέγεται κατάσταση αγνότητας και ορίζει την ΑΠΟΥΣΙΑ σαρκικής επαφής.

Τα αίτια που ζητείται αυτή είναι πολλά και θα παρουσιάσω την θέση της Ορθοδοξίας και το αίτιο ζήτησης της αγνότητας προ του γάμου το οποίο εξιτάρει πολλούς πιστούς και διώχνει ακόμη πιο πολλούς από την εκκλησία χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει λόγος. Απλά αποτελεί μια φτηνή δικαιολογία.

Η αγνότητα στα Μοναστήρια ζητείται γιατί εκεί όλοι αφιερώνουν την ζωή τους στον Θεό. Στόχος τους είναι η τελείωση(τελειοποίηση της ψυχής) και έτσι πρέπει να μείνουν απερίσπαστοι εκεί όπου έχουν ορίσει την ζωή τους, στην μοναξιά και στην προσευχή στους χώρους ενός Μοναστηριού αλλά και έξω από αυτό αφιερώνοντας την ζωή τους στον άνθρωπο. Αυτό ισχύει τόσο στην Ορθοδοξία όσο και στις άλλες θρησκείες ή αιρέσεις.

Από την αρχαιότητα ο Θεός όρισε ότι όταν κάποιος θελήσει να φτάσει στην τελείωση πρέπει να εγκαταλείψει την οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψει την οικογένεια τόσο των γονέων όσο και την πιθανότητα να χτίσει ο ίδιος μια οικογένεια. Αν κάποιος δεν θελήσει οικογένεια τότε πρέπει να φροντίσει να μην παντρευτεί και να διατηρήσει την αγνότητα μέχρι το τέλος της ζωής του. Ταυτόχρονα να αφιερωθεί στην προσευχή και να ενταχθεί σε ένα μοναστήρι στο οποίο θα παραμείνει μόνιμα.

Στην περίπτωση των γάμων για να επιτευχθεί η τέλεια ένωση για την οποία θα μιλήσω παρακάτω, ο Θεός από τα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης ζήτησε τα ζευγάρια που φτάνουν σε σαρκική επαφή να μην χωρίζουν. Ο Θεός ΠΟΤΕ δεν ήθελε τα διαζύγια αφού αυτά ορίζουν καταστάσεις δυστυχίας.

Η αγνότητα των Ιερέων καθώς και των Μοναχών ΟΛΩΝ των θρησκειών ζητείται γιατί έτσι αυτοί θα ορίσουν εκείνη την θέση στην θνητή τους ζωή που οικογένειά τους θα είναι ΟΛΟ το κοινωνικό σύνολο που τους περιβάλλει. Έτσι θα έχουν την δυνατότητα να μην εμφανίζουν ιδιοτέλεια προς τα μέλη της οικογένειας και θα μοιραστούν αφιερώνοντας ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ στον συνάνθρωπο και ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΑΓΑΠΗ.

Αυτή ήταν η διδασκαλία περιληπτικά του Θεού περί του δρόμου του Μοναχισμού και σε κάθε περίπτωση που ρωτήθηκε απάντησε ότι τον ευαρεστεί τόσο ο δρόμος του Μοναχισμού όσο και της οικογένειας αρκεί ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να είναι ΔΡΟΜΟΣ ΑΓΑΠΗΣ. Θυμίζω εδώ τα λόγια του ιερού Χρυσόστομου που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια.

Τον Θεό δεν τον ενδιαφέρει μέσα από ποια θρησκεία θα φτάσει κάποιος στον Μοναχισμό και στην Αγιότητα και ορίζει αυτήν ΠΑΝΔΙΚΑΙΑ τόσο για τους Ορθοδόξους όσο και για τους Μοναχούς των άλλων θρησκειών και αιρέσεων. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ όλοι οι Μοναχοί που θα γίνουν Άγιοι, δηλαδή Άγγελοι Κυρίου μαθαίνουν αν δεν βρίσκονται στην Ορθοδοξία, ότι ο Ορθός Δρόμος βρίσκεται σε αυτή και τους δίνεται η ευκαιρία να αποφασίσουν αν θα μείνουν στην πίστη που βρίσκονται ή αν θα προχωρήσουν στην πίστη την Ορθόδοξη. Αν επιλέξουν την Ορθοδοξία δεν τους ζητείται να βαπτιστούν, αλλά να χειροτονηθούν Ιερείς της Ορθοδοξίας ή Καθολικοί Ιερείς αν δεν υπάρχει κοντά Ορθόδοξος Ιερέας που να έχει τουλάχιστον τον βαθμό του Αρχιμανδρίτη. Οι Αρχιμανδρίτες βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αφού καλούνται να χειροτονήσουν αν και δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα και συχνά αναγκάζονται μετά από Αγγελική επικοινωνία που επιτρέπεται ειδικά για αυτό το σκοπό και χειροτονούν Ιερείς. Αν κοντά βρίσκεται κάποιος που φέρει τον βαθμό του Δεσπότη τότε χειροτονεί σε τρεις ημέρες τους αλλόπιστους Μοναχούς σε Δεσπότες κατά πως έγινε σε πολλές περιπτώσεις Αγίων από τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού. Σε κάθε περίπτωση αρχικά τελείται η βάπτιση παρά το γεγονός ότι τους έχει ειπωθεί από τους Αγγέλους ότι είναι περιττό αυτό. Οι Αρχιμανδρίτες ή Δέσποτες που χειροτονούν λαμβάνουν τα εύσημα γιατί πράττουν ΟΡΘΑ αν και ουσιαστικά η βάπτιση καθώς και η χειροτονία έχουν ήδη επιτευχθεί από τους Αγγέλους. Έτσι οι Ορθόδοξοι Ιερείς δοκιμάζονται και πρέπει όχι μόνο να δεχθούν τον αλλόπιστο, αλλά να τον χειροτονήσουν και να του φερθούν με αγάπη. Έτσι κερδίζουν με το σπαθί τους και οι ίδιοι την Αγιότητα και φυσικά η Αγγελική επικοινωνία έχει επιτραπεί γιατί ήδη είναι γνωστό ότι και αυτοί έχουν φτάσει σε κατάσταση Αγιότητας.

Εδώ κάπου θέλω να τονίσω ότι η αγνότητα δεν είναι προαπαιτούμενη για να φτάσει κάποιος στην Αγιότητα, αλλά πρέπει να τηρείται από την μέρα που θα μπει κάποιος σε Μοναστήρι. Βέβαια στην Ορθοδοξία δεν έχει δικαίωμα να χειροτονηθεί αυτό το άτομο σε Αρχιμανδρίτη και συχνά πολλοί χάνουν την Αγιότητα γιατί παρουσίασαν υποκρύπτουσα ιδιοτέλεια και έκρυψαν το γεγονός ότι δεν διέθεταν την αγνότητα. Η ιδιοτέλεια της εξύψωσης ιεραρχικά αποτελεί το γεγονός που τους υποβιβάζει στα μάτια του θεού.

Σχετικά με την περίπτωση της παρθενίας προ του γάμου ισχύουν και άλλα που έχει ορίσει ο Θεός και έχουν σχέση με τον Μισθό αιωνίου ζωής. Η διατήρηση της αγνότητας αλλά και η συζυγική πίστη ορίζουν το 100% του Μισθού της αγνότητας. Αν τηρηθεί η συζυγική πίστη μετά τον γάμο τότε το κάθε άτομο που τήρησε αυτή λαμβάνει το 70% και αν έχει κάποια πίστη λαμβάνει Μισθό ανάλογα με τα έτη συζυγικής πίστης ή τα έτη που ζει χωρίς σαρκική επαφή.

Οι Ιερείς συχνά πιέζουν για την διατήρηση της αγνότητας χωρίς να ξέρουν τα σχετικά αλλά γνωρίζοντας ότι είναι Προτροπή ΚΑΙ ΟΧΙ Εντολή Θεού για την διατήρηση της αγνότητας.

Όταν αυτή συνδεθεί με την συζυγική πίστη και διατηρώντας τα σχετικά δεν υπάρχουν εγκλήματα που θα προκύψουν από ζηλοτυπίες και μοιχείες καθώς και κάθε απιστία που θα παρουσιαστεί. Ο Θεός θέλει το ΤΕΛΕΙΟ και να οδηγηθούμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ σε συνθήκες ΤΕΛΕΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ. Αν δεν μπορεί κάποιος να διατηρήσει την αγνότητα καλό θα είναι να διατηρεί την συζυγική πίστη και αυτό είναι το ιδανικό.

Οι συνθήκες τέλειας ένωσης επιτυγχάνονται με την διατήρηση της αγνότητας οπότε είναι και πιο εύκολο να επιτευχθεί αυτή, αφού υπάρχει η αποκλειστικότητα του συντρόφου. Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει φόβος ότι το ταίρι θα αναζητήσει την πρώτη αγάπη που ΟΛΟΙ αποδέχονται ως την ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ. Αυτό είναι που θέλει ο Θεός. Θέλει την ΜΙΑ και ΔΥΝΑΤΗ ΑΓΑΠΗ που θα ορίσει ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΕΝΩΣΗ κατά την οποία τα θέλω του ενός συντρόφου είναι θέλω και του άλλου. Αν δεν τηρηθεί η αγνότητα τότε το ζευγάρι πρέπει να δημιουργήσει και πάλι τις συνθήκες τέλειας ένωσης ορίζοντας την συζυγική πίστη στο επίπεδο που ΚΑΝΕΙΣ από τους δύο συντρόφους δεν θα γυρίσει να κοιτάξει άλλο ταίρι. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται και η αγάπη ανέρχεται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα και όταν συγχωρούνται τα μικρά και μεγάλα λάθη ΑΜΟΙΒΑΙΑ και από τους δύο συντρόφους, τότε ορίζεται η άτυπη συνθήκη εκείνη που ορίζει να γίνει η αγάπη αιώνια. Φυσικά η αγνότητα από μόνη της δεν αρκεί για να οριστεί η τέλεια ένωση, αφού και πάλι οι δύο σύντροφοι πρέπει να συγχωρούν αμοιβαία ο ένας τα λάθη του άλλου.

Η Α' Προς Κορινθίους Επιστολή αναλύει ΤΕΛΕΙΑ την περίπτωση του γάμου αλλά ΔΕΝ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΕΠΑΡΚΩΣ οι Ιερείς και διαστρεβλώνουν πολλά περί σαρκικής επαφής τα οποία ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΕΧΘΗΚΑΝ και δεν είναι γραμμένα ΠΟΥΘΕΝΑ στα Ευαγγέλια και φυσικά ούτε στις Επιστολές των Αποστόλων. Αυτό έχει συνέπεια να διδάσκουν διάφορες ανοησίες περί νηστείας που αφορά εγκράτεια στην σαρκική επαφή κλπ. Η εγκράτεια βέβαια αν εφαρμοστεί αποφέρει μεγαλύτερες ηδονές αλλά την εποχή της νηστείας είναι υπερβολή να δοκιμάζεται η συντροφικότητα από την μη επιθυμία του ενός να ασκηθεί στην εγκράτεια. Έτσι θα ήταν ορθό οι Ιερείς να συμβουλεύουν σχετικά με την εγκράτεια ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ και τους δύο συντρόφους για να μην γίνονται συμμέτοχοι σε αμαρτήματα που θα προκύψουν από τους συζυγικούς καυγάδες στους οποίους ώθησαν τα ζευγάρια ζητώντας από την κυρία συνήθως να ασκηθεί στην εγκράτεια. Συχνά οδηγούν με τον τρόπο αυτό τις μεν συζύγους σε θλίψεις ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ και τους συζύγους σε μοιχείες αφού δεν επιθυμούν την σχετική άσκηση. Σπάνια βέβαια συναντά κανείς και το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας που ορίζεται από βιασμό της συντρόφου επειδή δεν ενδίδει στις ορέξεις του συντρόφου της θέλοντας να κάνει υπακοή στον Γέροντά της.

Ο Απόστολος Παύλος αναφέρει ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ότι οι σύντροφοι πρέπει να απολαμβάνουν από κοινού τον έρωτά τους.


Μερικές βασικές επεξηγήσεις για να γίνουν κατανοητά τα επόμενα κεφάλαια

Στη συνέχεια θα θέσω ορισμένα ερωτήματα τα οποία θα απαντήσω προσπαθώντας να επεξηγήσω όσο το δυνατόν περισσότερο την ανάλυση επί των ηδονών. Θα δείτε ότι θα σας παρουσιάσω μια διαφορετική άποψη από αυτήν που συνηθίζουν οι Ιερείς η οποία ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν θα οδηγεί σε κατάρρευση του Λόγου του Θεού, αλλά ούτε και σε κατάργηση της Ελευθεροβουλίας όπως προκύπτει από διάφορες θεωρίες της Καθολικής αλλά και Ορθοδόξου διδασκαλίας που η τελευταία διαστρεβλώνεται από την άγνοια στην οποία προσκολλώνται ΠΟΛΛΟΙ από τους Ιερείς μας.

Πριν ξεκινήσω θα θυμίσω ότι ο Θεός συμβούλεψε τους ανθρώπους και τους άφησε ελεύθερους να αποφασίσουν πως θα κινηθούν στο θέμα της οικογένειας. Όρισε την συζυγική πίστη ως αυτονόητη με τον ορισμό της Αμαρτίας της μοιχείας και ζήτησε από τους ανθρώπους ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΜΟΝΟ. Οι άνθρωποι θέλησαν και όρισαν την ανυπακοή τους, που σε πολλές περιπτώσεις των ετών της Παλαιάς Διαθήκης ΜΟΝΟ ήταν δαιμονική επιρροή. Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι λανθάνουν οικτρά οι Μοναχοί και Ιερείς που νομίζουν ότι μπορεί να δαιμονιστούν. Μιας μορφής μόνο δαιμονισμός είναι δυνατόν να λάβει χώρα και αυτή δεν είναι της μορφής που καθορίζεται από την είσοδο δαιμονίου με άλλο σώμα, που είναι δυνατό να μας ταρακουνάει όπως έχουμε παρατηρήσει σε ταινίες που δείχνουν τους εξορκισμούς των Καθολικών και άλλων αιρέσεων. Είναι η είσοδος ενός κακού πνεύματος(πονηρές σκέψεις) το οποίο είναι ευχές ΜΟΝΟ και ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ως παρουσία πλάσματος που κακώς ονομάστηκε δαιμόνιο. Οι ευχές αυτές για τις οποίες θα σας μιλήσω παρακάτω είναι δυνάμεις οι γνωστές ως επονομαζόμενες δυνάμεις του σκότους. Διαφορετικά για να γίνω κατανοητός είναι οι διάφορες μορφές που ΚΑΚΩΣ ονομάζονται μαγείες και δεν εξαιρούνται αυτές που χρησιμοποιούν πολλοί ταχυδακτυλουργοί που είναι σε θέση πράγματι να εξαφανίσουν και να εξαφανιστούν από την όραση των ακροατών τους ΜΟΝΟ. Δεν μπορούν να εξαϋλωθούν ή να εξαϋλώσουν, αλλά μπορούν να ίπτανται και να μεταφέρονται ή να μεταφέρουν με απειροελάχιστες ταχύτητες σε σχέση με αυτές των Αγγέλων αλλά και των ζωόμορφων πλασμάτων μερικά από τα οποία είναι τα γνωστά δαιμόνια.

Στις περιπτώσεις που φαίνεται να εκδιώχθηκε δαιμόνιο υπάρχει κάτι παράδοξο για πολλούς. Επειδή πολλοί Ιερείς πιστεύουν σε δαιμονισμούς και επειδή συχνά η προσευχή μας δεν είναι τόσο δυνατή ώστε να πείσει τον Θεό ότι διαθέτουμε την πίστη και την αγάπη με την οποία έχει ορίσει να θαυματοποιεί, συχνά οι Άγγελοι ταρακουνούν ασθενείς και τους παρουσιάζουν ως δαιμονισμένους για να αναγκαστούν οι πιστοί και να οδηγηθούν σε κάποιο Γέροντα ο οποίος θα έχει την δυνατή προσευχή που απαιτείται. Κατά την διαδικασία του ταρακουνήματος λαμβάνει χώρα ο καθαρισμός του ατόμου από τον Μισθό της Αμαρτίας και το ταρακούνημα αυτό είναι απαραίτητο κατά την διαδικασία που αλληγορικά ονομάζεται «κοσκίνισμα της ψυχής». Με το «κοσκίνισμα» αυτό απομακρύνονται τα οξέα που λερώνουν την ψυχή τα οποία ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ επιτραπεί από τον Θεό θα ορίσουν το κάψιμο των αισθήσεων της ψυχής το οποίο είναι ιδιαίτερα οδυνηρό και αποτελεί την γνωστή μας κόλαση.
Το πιο γνωστό παράδειγμα σε εμένα είναι μίας κυρίας η οποία οδήγησε την κόρη της στον τάφο του "Νυχά" δηλαδή του Αγίου Νεκταρίου και ο ίδιος ο Άγιος Νεκτάριος διαμέσω της αρπαγή του νου, έβαζε στο στόμα της μικρής και ψυχικά ασθενούς τον φόβο του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ δαιμονίου." Όχι, όχι στον νυχά... μην με πάτε εκεί" έλεγε η μικρή για να αναγκαστούν να πάνε να διώξουν το δαιμόνιο που πίστευαν ότι την είχε κυριεύσει. Η πίστη στον Άγιο αλλά και κάποια Μοναχή εκεί, η οποία θα προσεύχονταν ΜΕ ΟΛΗ την δύναμη της ψυχής της, όρισαν και ο Θεός επέτρεψε να γίνουν τα σχετικά για να θεραπεύσει μία ψυχούλα που έπασχε από κάποιο ψυχικό νόσημα. Θα επαναλάβω ότι ο Θεός θέλει κάποιο ελάχιστο ύψος προσευχής το οποίο συχνά καλύπτεται από τους Αγγέλους και την Παναγία μας, της οποίας οι δεήσεις είναι πολύ ισχυρές. Μερικές φορές δεν αρκεί αυτό και υπάρχουν λίγοι Γέροντες και Μοναχές που έχουν την ψυχική αντοχή και δακρύζουν επί ώρες και μέχρι να πείσουν τον Θεό να θεραπεύσει, κατά πως μας είναι γνωστό από τον Άγιο Νεκτάριο ο οποίος ξημερώνονταν κλαίγοντας εμπρός στην εικόνα της Παναγίας μας την οποία παρακαλούσε να μεσολαβήσει.

Οι σχετικές ευχές των εξορκισμών με ΚΟΡΥΦΑΙΑ αυτή του Μέγα Βασιλείου είναι ευχές που διώχνουν δυνάμεις του "σκότους", δηλαδή χρήση του Λόγου του Θεού για κακούς σκοπούς όπως προήλθε από την αποστασία των πλασμάτων που έδρασαν μέχρι την Σταύρωση του Κυρίου, αφού έκτοτε ζουν εξόριστοι. Διέδωσαν τις ευχές που προωθούσαν το κακό και έδωσαν δυνάμεις, παρά την σχετική απαγόρευση του Θεού στον άνθρωπο και ο Θεός το επέτρεψε γιατί έπρεπε να επιλέξουν τα άτομα που έχουν τις Δυνάμεις αυτές να μην πράττουν κακό. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που τους μίλησε ο ίδιος ο Θεός και τους ζήτησε να μην κάνουν καμία χρήση των Δυνάμεων αυτών. Αν είχαν σκοπό να τις χρησιμοποιήσουν για κακό τους προειδοποιούσε ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ότι ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ. Τόσο στα χρόνια της Παλαιάς όσο και της Καινής Διαθήκης οι προειδοποιήσεις γίνονται με όνειρα ή με αρπαγή του νου από Αγγέλους ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ και αυτό λαμβάνει χώρα ΣΕ ΚΑΘΕ ΨΥΧΗ που επέλεξε δρόμο ο οποίος οδηγεί στην κακοψυχία και μακριά από την τελική Σωτηρία που την ορίζει ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΡΙΤΗΣ που είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός.
Ξεκινώ λοιπόν τις ερωταπαντήσεις:


Μα πως είναι δυνατόν να καταλαβαίνει κάποιος ότι η σαρκική επαφή των ανθρώπων είναι μόνο για αναπαραγωγή;

Αν ήταν έτσι, η γυναίκα θα ελκούσε πλήθος από άντρες για μια συνέζευξη στην οποία θα έμενε έγκυος όπως συμβαίνει στα ζώα. Οι φυσικές έλξεις δόθηκαν με ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ από τον Θεό σε ΟΛΑ τα θνητά πλάσματα δηλαδή ανθρώπους και κτήνη(ζώα). Θυμίζω ότι υπάρχουν ζωόμορφα πλάσματα των οποίων το σώμα αποτελείται από την Ύλη που ονομάζεται νέφες και είναι όμοια με την Ύλη από την οποία αποτελείται το Σώμα του θεού και των Αγγέλων.

Εδώ κάπου, θα μου πείτε... ναι, αλλά γίνονται τα λεγόμενα όργια, όπου λαμβάνει χώρα αχαλίνωτο σεξ με πολλούς συντρόφους.

Μα, σε αυτήν την περίπτωση, χάνεται ο Λόγος του Θεού που μιλάει για ΕΝΑ σύντροφο ΜΟΝΟ. Υπάρχει φυσικά η ελευθεροβουλία που δόθηκε και ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ την ανυπακοή αφού ο Θεός ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ και στην περίπτωση των πολλών συντρόφων θα υπάρξουν εγκλήματα από όσους θελήσουν την αποκλειστικότητα κάποια στιγμή του συντρόφου που μοιράζονται.

Γιατί ο Θεός ζήτησε από τους ανθρώπους, να έχουν ΕΝΑ ΜΟΝΟ σύντροφο στη ζωή τους;

Στα παλαιότερα χρόνια, που γίνονταν σωρεία εγκλημάτων για λόγους τιμής , φυσικά πρόκειται για φαινόμενο ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, υπήρχαν οι περιπτώσεις που μικρά παιδιά στην ηλικία των 14 ετών παντρεύονταν και ζούσαν μια ζωή με ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΓΑΠΗ. Αυτά τα ζευγάρια είναι τα ζευγάρια που έχουν φτάσει στην τέλεια ένωση γιατί επέλεξαν να ζήσουν με πίστη και αγάπη όλη τους την ζωή με τον ένα σύντροφο. Σήμερα φυσικά όλο και λιγότερα είναι τα ζευγάρια που διατηρούν την αποκλειστικότητα του συντρόφου τους τόσο από την πλευρά της γυναίκας όσο και του άντρα.

Τα εγκλήματα για λόγους τιμής είναι εγκλήματα που έγιναν εμποδίζοντας κατά κάποιο τρόπο την ελευθεροβουλία που έδωσε ο Θεός αφού προδιέθεταν εκτέλεση και αφαίρεση ζωής π.χ. για την παρθενία που χάθηκε από ένα κορίτσι από τον πατέρα του κοριτσιού. Το έγκλημα και κάθε έγκλημα δεν είναι επιτρεπτό, φυσικά αφού καταργεί άλλη μια Εντολή αγάπης που είναι το "ου φονεύσεις".

Από την υπερβολή λοιπόν των εγκλημάτων για διατήρηση της αγνότητας περάσαμε σε πλήρη απελευθέρωση των ηθών και σε ανυπακοή της Συμβουλής και όχι Εντολής Θεού για διατήρησης της αγνότητας πριν το γάμο. Ας αφήνουν τα παιδιά να επιλέξουν ελεύθερα την διατήρηση ή όχι της αγνότητας και ας τα ενημερώνουν για τις συνέπειες αυτού του γεγονότος οι οποίες δεν είναι καταστροφικές αλλά αποτελούν απώλεια μεγάλης ποσότητας από τα Πνευματικά αγαθά τα οποία ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ και αποτελούν ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΘΕΟΥ.

Σήμερα λοιπόν, πέρασε κοινή πεποίθηση στον κόσμο ότι πρέπει να δοκιμάζουν τους συντρόφους και όταν κατασταλάξουν κάποια στιγμή να φτάνουν σε γάμο. Αυτό είναι έγκλημα ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ γιατί απλά χάνεται η ομορφιά της πρώτης αγκαλιάς, του πρώτου φιλιού, αλλά και της πρώτης σύζευξης μεταξύ δύο ανθρώπων. Προωθούν τηλεοπτικά και όχι μόνο τις αντιλήψεις τους και χάνεται η αγάπη και η συντροφικότητα που συνοδεύει τους πρώτους έρωτες, με αποτέλεσμα να νοιάζονται οι νέοι όλο και περισσότερο για τις σαρκικές ηδονές και να ξεχνούν την ομορφιά της ψυχικής ένωσης.

Ποιος από εσάς δεν θυμάται την πρώτη του φορά;
Ποιος δεν θα ήθελε αυτή η εμπειρία να τον ακολουθεί σε όλη του την ζωή;

Εδώ κάπου θέλω να σας δείξω πως τηρείται η αγνότητα, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ οι σύντροφοι την ικανότητα ικανοποίησης ερωτικών διαθέσεων και πως πάει περίπατο η λογική των δοκιμών.
Το ζευγάρι μπορεί πολύ απλά μετά την λεκτική ένωση και τα φιλιά να έχει ερωτικά αγγίγματα από τα οποία θα γίνει γνωστή ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ η ερωτική διέγερση. Έτσι η δοκιμή δεν έχει νόημα γιατί απλά κατά την διαδικασία των ερωτικών συνευρέσεων ορίζουν οι σύντροφοι ΚΟΙΝΩΣ πως θέλουν να απολαμβάνουν τις ηδονές. Έτσι δεν υπάρχει κάτι άξιο δοκιμής εκτός από την σαρκική ένωση η οποία αν γίνει μετά την τελετή γάμου τότε έχουν ασκηθεί οι σύντροφοι στην εγκράτεια και αν έχουν νικήσει τότε μπορούν ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΠΟΤΕ μοιχείες, ακόμη και αν επαγγελματικοί λόγοι ορίσουν χωρισμούς λόγω απόστασης. Πάντα έλεγα ότι οι σχέσεις που δοκιμάζονται όταν η απόσταση χωρίζει δύο ανθρώπους ορίζουν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΗΣ αν φροντίσουν οι σύντροφοι και διατηρούν την σκέψη και την αγάπη με τον απόντα σύντροφο με τον οποίο συνεχίζουν επί καθημερινής βάσης τηλεφωνική επικοινωνία.

Εδώ κάπου θέλω να τονίσω ότι και η μικρή σχετικά αμαρτία του αυνανισμού ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ αν ο αυνανισμός οριστεί διαμέσω των χεριών του ή της συντρόφου, και έτσι οι μικρές αυτές ηδονές μπορούν να ορίσουν την εγκράτεια των συντρόφων που προανέφερα η οποία θα ορίσει ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην περίπτωση ερωτικής έλξης από τρίτο άτομο το οποίο ενδεχόμενα θα προσπαθήσει να χωρίσει το ζευγάρι.

Έτσι μένει για όσους αναζητούν την αγάπη ως αξία ζωής, να αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για να δημιουργήσουν συνθήκες τέλειας ένωσης, που στην σημερινή δομή των κοινωνιών είναι τρομερά δύσκολο με τον απειροελάχιστο ελεύθερο χρόνο τόσο του εργαζόμενου άντρα όσο και της εργαζόμενης γυναίκας- μητέρας, με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες ηρωίδες της οικογένειας αφού αναγκάζονται να εργάζονται ακόμη και 18 ώρες το 24ωρο για να στηρίξουν την οικογένεια.

Φυσικά οι συνθήκες τέλειας ένωσης για να δημιουργηθούν πρέπει να έχουν κατανοήσει οι σύντροφοι πολύ σωστά την έννοια της αγάπης και να έχουν μεγάλους Πνευματικούς αγώνες ανόδου στην Κλίμακα της αγάπης που διδάσκεται στην Ορθοδοξία.


Γιατί λοιπόν θεωρούνται αμαρτωλές οι ηδονές;

Πριν συνεχίσω την ανάλυση, θα ήθελα να σας θυμίσω ότι το μήλο ήταν ο καρπός την γνώσης και η σχετική ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ που το αναφέρει ως αλληγορικό των ηδονών, είναι ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.

Τεκμηριώνω θυμίζοντας ότι το αυξάνεστε και πληθύνεστε ειπώθηκε από τον Θεό και Πατέρα μας με την Δημιουργία της Εύας. Τότε είχε οριστεί ήδη η σαρκική επαφή και είναι άτοπος κάθε ισχυρισμός περί της αμαρτωλότητας των ηδονών. Ταυτόχρονα είχε οριστεί το μήλο ως απαγορευτικό και είναι ΑΝΟΗΣΙΑ να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να επέτρεψε (ΔΙΝΟΝΤΑΣ ουσιαστικά) την ηδονή και ταυτόχρονα να την όριζε ως απαγορευμένη. Αυτό ΜΟΝΟ ένας αρρωστημένος νους θα μπορούσε να το ορίσει.

Οι ηδονές δόθηκαν από τον Παντοδύναμο τόσο στον ΕΜΨΥΧΟ άνθρωπο όσο και στα ΕΜΒΙΑ, όχι άψυχα, αν και δεν φέρουν ψυχή, ζώα. Τα ζώα φέρουν καρδιά διαμέσω της οποίας αισθάνονται την αγάπη και το μίσος. Η καρδιά διαθέτει ένα εσώτερο κέντρο όπως και η καρδιά του ανθρώπου. Αυτό το εσώτερο κέντρο αποτελεί ένα είδος υποτυπώδους και ΑΤΕΛΟΥΣ ψυχής η οποία ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑ και έτσι τα ζώα ορίζονται ΜΗ ΦΕΡΟΝΤΑ ΨΥΧΗ αλλά ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ άψυχα.

Αν ήταν αμαρτωλή η ηδονή τότε ο Θεός δε θα ήταν ΠΑΝΔΙΚΑΙΟΣ και ΠΑΝΣΟΦΟΣ αλλά θα ήταν ένα πλάσμα που περιπαίζει τις ψυχές και ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΓΑΠΗ. Αλλά είναι τόσο μεγάλη η αγάπη του Θεού για ΚΑΘΕ ΠΛΑΣΜΑ, που φρόντισε και έδωσε τις χαρές της ζωής για να ζουν με ευχαρίστηση και όχι με πόνο. Ο πόνος προήλθε ως τιμωρία για τον άνθρωπο, ενώ στα ζώα (κτήνη) δόθηκε ως ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΜΕΣΟ για τα υπόλοιπα πλάσματα. Τα ζώα δεν φέρουν ψυχή και συνεπώς αθανασία και έτσι ορίστηκε η κατάσταση του Αιωνίου Ύπνου για τα έμψυχα και ΑΘΑΝΑΤΑ όντα, τα οποία είδαν ότι η ΑΓΑΠΗ που είναι ο Θεός, μπορεί να γίνει ΣΚΛΗΡΟΣ ΤΙΜΩΡΟΣ. Αυτό βέβαια αφορά τις ΑΝΥΠΑΚΟΕΣ ΑΓΑΠΗΣ που εμφανίστηκαν και εμφανίζονται ακόμη και σήμερα στα αθάνατα πλάσματα που δεν έχουν παρουσιάσει Μετάνοια. Ήδη έχω κάνει αναφορές σε παλαιότερες δημοσιεύσεις και τα σχετικά τα έχω αναφέρει περιληπτικά όταν παρουσίασα το Θεϊκό Σχέδιο.

Οι ηδονές δόθηκαν για ευχαρίστηση λοιπόν και ο Θεός ζήτησε να έχουμε ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ για να αποδίδουμε αγάπη στον ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΒΑΘΜΟ και ταυτόχρονα να αποφεύγονται τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ που επισύρονται από τις απιστίες, τις ζηλοφθονίες και τα άλλα σκουλήκια που κατατρώνε την αγάπη.

Η Αμαρτωλότητα των ηδονών περιορίζεται στα Αμαρτήματα που άπτονται των μοιχειών καθώς και στους παρά φύσιν έρωτες. Οι παραφύσιν έρωτες θα είναι θέμα άλλης ερώτησης, η οποία θα περιλαμβάνει και τις ζωικές συμπεριφορές κατά την σεξουαλική επαφή.


Τι γίνεται τελικά με τους παρά φύσιν έρωτες; Ποιοι είναι αυτοί και τι συνέπειες επιφέρουν όταν παρασυρόμαστε σε αυτούς; Γιατί ορίζονται ως Αμαρτίες από τον Θεό;

Παρά φύσιν έρωτες ονομάστηκαν από την αρχαιότητα ακόμη ΟΛΕΣ οι ηδονές της σαρκός που δεν συντελούνται με την φυσιολογική σύζευξη ανδρός και γυναικός. Εδώ παρουσιάζεται το φαινόμενο να ορίζουν μερικοί Ιερείς ακόμη και την ορθή στάση σεξουαλικής επαφής και αυτό άπτεται τα όρια της τρέλας, αφού ο Θεός ΠΟΤΕ δεν μίλησε για την στάση με την οποία θα απολαύσουν οι σύντροφοι την αγάπη τους. Ορθές λοιπόν είναι ΟΛΕΣ οι στάσεις αρκεί να αποτελούν φυσιολογική σύζευξη ανδρός και γυναικός. Στην περίπτωση του πρωκτικού έρωτος, είτε γίνεται μεταξύ ανδρών, είτε μεταξύ ανδρός και γυναικός η Αμαρτωλότητα που ορίστηκε από τον Θεό είναι Η ΙΔΙΑ και επιφέρει τον σχετικό Μισθό της Αμαρτίας που έχει οριστεί από τον Λόγο του θεού, για την περίπτωση αυτή. Η χρήση ομοιωμάτων από άνδρα ή γυναίκα ορίζεται και αυτή ως Αμαρτωλή κατάσταση γιατί πρόκειται για ψευδαίσθηση έρωτος με ψυχολογικές συνέπειες. Αποτελεί μια ψευδαίσθηση ικανοποίησης η οποία μερικές φορές είναι εμπόδιο στην ανεύρεση του ΕΝΟΣ συντρόφου της θνητής ζωής με προοπτικές να γίνει ΑΙΩΝΙΑ ΑΓΑΠΗ. Ο παραφύσιν αυτής της μορφής έρωτας επιφέρει μικρότερο Μισθό ποσοτικά, αλλά υπάρχει διαφορά ποιοτική αφού εισέρχονται στην ψυχή των ανθρώπων που Αμαρτάνουν καταυτόν τον τρόπο διαφορετικά και πιο δυνατά οξέα που ΑΝ ΑΦΕΘΟΥΝ στην περίπτωση που διαταχθεί ο Φύλακας Άγγελος να εγκαταλείψει μια ψυχή, τότε συνολικά θα κατακάψουν τις αισθήσεις της ψυχής, σε μια κατάσταση που έχω πει παλαιότερα ότι αποτελεί την μορφή της κόλασης που αποτελεί ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΝ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ μέχρι την Δευτέρα Παρουσία.

Ανάλογα λοιπόν ο Θεός ορίζει για κάθε περίπτωση την ποσότητα και την ποιότητα του Μισθού της Αμαρτίας, που για να απαλλαχθούμε από αυτόν έχει οριστεί το τρίπτυχο ΑΛΗΘΙΝΗ Μετάνοια-Εξομολόγηση- Θεία Μετάληψη. Η Μετάνοια ανάλογα με την ευχαρίστηση(θέληση) με την οποία αποδεχόμαστε την αμαρτωλή κατάσταση που επιλέγουμε και την ποσότητα των Αμαρτημάτων που έχουμε διαπράξει, πρέπει να είναι μεγαλύτερη για να "συγχωρεθούν" κατά την Εξομολόγηση οι Αμαρτίες μας. Φυσικά η αληθινή Μετάνοια ορίζει ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ της πρότερης κατάστασης και την πορεία ενός συνετού βίου χωρίς τις Αμαρτωλές καταστάσεις αυτές.

Οι πιο απλές περιπτώσεις που επιφέρουν ελάχιστο Μισθό είναι οι περιπτώσεις των αυνανισμών. Σε αυτές όταν ο αυνανισμός γίνεται από σύντροφο του άλλου φύλου για εμάς ΔΕΝ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΑΜΑΡΤΙΑ και δεν χάνεται Μισθός αγνότητας όπως έχω προαναφέρει ήδη. Οι Μισθοί αγνότητας και οι καταστάσεις που ορίζουν την μείωση αυτών θα περιγραφούν σε άλλη ερωταπάντηση. Όταν το άτομο αυτοϊκανοποιείται χειρονακτικά τότε είναι μια μικρής σημασίας Αμαρτωλή κατάσταση η οποία ορίστηκε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί μπορεί να αποτελεί εμπόδιο ανεύρεσης συντρόφου αφού το άτομο επιλέγει την αυτοϊκανοποίηση και την ψευδαίσθηση ικανοποίησης και δεύτερον γιατί υπάρχουν συνέπειες ψυχολογικού παράγοντα όπως προείπα και για τις άλλες περιπτώσεις.

Φυσικά οι ισχυρισμοί ορισμένων ότι αν δεν αυνανιστούν ή αν δεν έχουν σαρκική επαφή θα υπάρξουν οργανικά προβλήματα είναι ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ. Υπάρχουν βέβαια επιπτώσεις ψυχολογικού παράγοντα οι οποίες είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ αν υπάρχει ορισμός μιας δυνατής θέλησης ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΗΔΟΝΕΣ. Όταν κάποιος είναι εγκρατής και έρθει η ώρα της σαρκικής επαφής απολαμβάνει πολύ μεγαλύτερη ηδονή και αυτό ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, αφού σας έχει συμβεί να έχετε αποχή για κάποιο διάστημα. Γιατί λοιπόν να μην είστε εγκρατείς μέχρι να οριστούν εκείνες οι καταστάσεις που θα σας αποφέρουν ηδονές; Δεν θέλετε μεγαλύτερη ηδονή; Γιατί να καταφύγετε σε ψευδαισθήσεις; Και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΨΤΕ να κατηγορείτε τους Ιερείς που θέλουν το καλό σας. Νοιαστείτε και εσείς λίγο για ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟ.

Για να βοηθήσω λίγο την κατανόηση της Αμαρτίας σας ενημερώνω ότι ως Αμαρτία καλείται ΚΑΘΕ ΣΦΑΛΜΑ που δημιουργεί κακό, τόσο στον συνάνθρωπο όσο και στον ίδιο μας τον εαυτό. Ενώ λοιπόν στην Ορθοδοξία δεν διδάσκεται η αγάπη του εαυτού, ο Θεός ΟΡΙΖΕΙ ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΑΠΤΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ. Θεωρείται λοιπόν ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ η αγάπη του εαυτού και διδάσκεται η ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΑΓΑΠΗΣ που είναι η αυτοθυσία. Ανάλογα διδάσκεται η συγχώρεση του εχθρού που είναι άλλη μια μορφή ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. Το χέρι του καταπιεσμένου δούλου που δεν θα σηκωθεί να χτυπήσει τον αφέντη είναι άλλη μια μορφή ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ ΑΓΑΠΗΣ αφού ορίζει την ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΜΗ ΒΛΑΒΗΣ σε συνάνθρωπο και ουσιαστικά είναι μια μορφή αυτοθυσίας που διδάχθηκε από τον ίδιο μας τον Κύριο.


Τι γίνεται με την ζωοφιλία;

Η ζωοφιλία είναι επίσης σοβαρή κατάσταση παρά φύσιν έρωτος που επιφέρει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ Μισθό.

Οι συμπεριφορές των ζώων παραδειγματίζουν ανθρώπους που αδράχνουν την ευκαιρία ορίζοντας τον άνθρωπο ως ζώο και ικανό να φτάνει ομοίως στις ηδονές. Ο άνθρωπος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΟ, αφού τα ζώα ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΨΥΧΗ και δεν είναι ικανά να συνθέτουν λογισμούς. Γιατί λοιπόν θεωρούν ορισμένοι πιο έξυπνα τα ζώα; Γιατί μιμούνται τις συμπεριφορές αυτών.

Φυσικά η επιλογή του τρόπου με τον οποίο φτάνει ο καθένας στις ηδονές είναι προσωπική του επιλογή και απόφαση και ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ οι επιλογές σας. Απλά σας ενημέρωσα περιληπτικά για τις σχετικές απαγορεύσεις ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ και από τα ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Οι ηδονές μεταξύ συντρόφων είναι αποδεκτές με την συχνότητα που οι ίδιοι επιθυμούν σύμφωνα με τις εξηγήσεις του Αποστόλου Παύλου στην Προς Κορινθίους Επιστολή, αρκεί βέβαια να γίνονται με την θέληση και συγκατάθεση και των δύο συντρόφων. Δεν αποτελούν αυτές κατάσταση μόνο αναπαραγωγής όπως λένε μερικοί Ιερείς. Αποτελούν ευχαρίστηση ΑΓΑΠΗΣ που αποφέρει ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΓΑΠΕΣ αφού μέσω των ηδονών ορισμένες φορές προκύπτουν οι γονική αγάπη και άλλες ψυχικές ικανοποιήσεις στις οποίες γινόμαστε αποδέκτες διαμέσω της αναπαραγωγής. Η αναπαραγωγή λοιπόν είναι το αποτέλεσμα και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ όπως συμβαίνει στα ζώα τα οποία νιώθουν την ανάγκη εξεύρεσης συντρόφου την εποχή που είναι κατάλληλες οι καιρικές συνθήκες για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.


Τι γίνεται με την πορνογραφία; Ποιες οι επιπτώσεις αυτής;

Αρχίζω με την περίπτωση του στοματικού έρωτα η οποία είναι Αμαρτία βεβαίως μικρής σημασίας και επιφέρει Μισθό όμοιο με του αυνανισμού προσαυξημένο βεβαίως αναλόγως με την συγκατάβαση του συντρόφου. Αν υπάρχει συγκατάβαση διπλασιάζετε ο Μισθός της Αμαρτίας και αν δεν υπάρχει συγκατάβαση μειώνεται στο απειροελάχιστο κατά περίπτωση.

Στην περίπτωση της δια βίας οποιασδήποτε μορφής παρά φύσιν έρωτος η αναγκαστική μας συμμετοχή λαμβάνει το ένα εκατομμυριοστό της Αμαρτίας που έχει οριστεί και υπάρχει μισθός αγάπης που δίνεται για να αποκαταστήσει την ΑΔΙΚΙΑ στην οποία υφίσταται το άτομο επειδή ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ως όφειλε ο Θεός.

Η προστασία μας παρέχεται ΜΟΝΟ με μεγάλες προσευχές και ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ για να μην εμποδίσει την ελευθεροβουλία, αφού ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΔΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ και την οικειοθελή απέχθεια προς την αδικία. Σπάνια προστατεύονται αγνές ψυχούλες από βιασμούς και ταυτόχρονα οδηγούνται σε μετάνοια κάποιοι βιαστές κυρίως αλλά και άτομα παραφύσιν επιλογών. Ενδέχεται να δουν όραμα το οποίο θα εμποδίσει την πράξη τους και αυτό το όραμα θα ορίσει την ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ της αμαρτωλούς δράσης αφού ο Θεός έχει άλλα σχέδια για αυτούς τους οποίους θέλει να τους έχει κοντά του, ακόμη και αν έχουν βλάψει μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει υποτυπώδης μετάνοια η οποία ωριμάζει μετά το όραμα που θα επιτραπεί να δοθεί από Αγγέλους ή από τον ίδιο τον Κύριο και την Παναγιά μας αν πρόκειται για θέληση Αυτών να αποδώσουν οι Ίδιοι την αγάπη τους.

Κατά την ώρα της Κρίσης ο Κύριος θα είναι πολύ αυστηρός σε όσους έβλαψαν τους συνανθρώπους τους οποίους είναι καλό εμείς ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ αλλά να προσευχόμαστε για την Μετάνοιά τους η οποία θα σταματήσει την εγκληματικότητα στην οποία βρίσκονται.

Οι περίπτωση των οργίων είναι άλλη μια περίπτωση στην οποία αρέσκονται οι σύγχρονοι νέοι, επηρεαζόμενοι από την πορνογραφία που αποφέρει ουσιαστικά και διδασκαλία. Αυτό είναι το απειροελάχιστο καλό, αλλά η βία και η σκληρότητα που παρουσιάζονται δεν έχουν σχέση με την αγάπη και έχουν αποτέλεσμα την μικρή απόλαυση ορισμένες φορές του έρωτα από ευαίσθητες ψυχούλες που υποκύπτουν στις ορέξεις των συντρόφων τους.

Στοιχεία όπως η τρυφερότητα, το αληθινό φιλί αγάπης, χάθηκαν στην ολοένα αυξανόμενη παρουσίαση του χυδαίου γυμνού και κατάντησαν να χαθεί η ομορφιά του γυμνού που δημιουργούσε εκστασιάσεις στα πρώτα χρόνια της πορνογραφίας.
Ας επιστρέψω στην περίπτωση των οργίων. Η συμμετοχή σε ομαδικό σεξ με τους αληθινούς συντρόφους δεν επιφέρει καμιά Αμαρτία. Η αλλαγή συντρόφων και οι παραφύσιν επιλογές βεβαιότατα ΝΑΙ.

Στο σημείο αυτό ήθελα να αναλύσω την περίπτωση της αλλαγής των συντρόφων και να αναδείξω την απιστία και την μοιχεία που λαμβάνει χώρα με αποτέλεσμα να χάνονται οι συνθήκες που θα ορίσουν μια τέλεια ένωση.

Σε περίπτωση που έχει δοθεί υπόσχεση δεσμού με κάποιον σύντροφο η απιστία επιφέρει το 100% του Μισθού που ορίζεται για την Αμαρτία της Μοιχείας προσαυξημένο κατά το 100% αν το ταίρι μας το γνωρίζει για αυτό. Υπάρχουν και άλλες προσαυξήσεις αν συντελούνται και άλλα Αμαρτήματα και είναι δύσκολο να καθοριστεί ακριβώς η ποσότητα προσαύξησης. Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΑ ΞΕΡΕΙ. Αν ο ένας δεν γνωρίζει την ύπαρξη του γεγονότος της μοιχείας η άγνοια ορίζει τα ελαφρυντικά και ο Μισθός της αμαρτίας μειώνεται για το άτομο αυτό στο 1 εκατομμυριοστό του μισθού της αμαρτίας της μοιχείας και αυτό για κάθε φορά που λαμβάνει πράξη η σαρκική επαφή.

Στην περίπτωση των οργίων ακόμη και αν δεν υπάρχει περίπτωση υπόσχεσης δεσμού η αλλαγή συντρόφου ορίζεται ως μοιχεία και επιφέρει αναλόγως Μισθούς. Δεν θα σχολιάσω περισσότερα γιατί στην περίπτωση των ταινιών υπάρχει και η πορνεία αλλά και κάποιος απειροελάχιστος Μισθός αγάπης προς τους συντελεστές των ταινιών για το διδακτικό μέρος που παρέχουν αλλά και για τις ηδονές στις οποίες θα οδηγήσουν κάποιους που έχουν προβλήματα σεξουαλικής διέγερσης και όχι μόνο.

Εδώ θέλω να τονίσω ότι ως μοιχεία ορίζετε κάθε απιστία αν υπάρχει δεσμός δηλαδή ο Θεός δεν δίνει σημασία στο γεγονός τέλεσης του μυστηρίου για λόγους δικαιοσύνης που αφορούν την μη ύπαρξης της τελετής στα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης. Δεν εφαρμόζει διαφορετικά κριτήρια αλλά έχει ορίσει ΠΑΝΔΙΚΑΙΑ για κάθε περίπτωση όσα ισχύουν τόσο για όσους έχουν τελέσει το μυστήριο όσο και για τους λαούς που εφαρμόζουν άλλου είδους γάμους.

Καλό θα είναι λοιπόν οι νέοι να καθορίζουν ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ τις σχέσεις τους και να ζητούν την σαρκική επαφή ορίζοντας ότι δεν θα υπάρχει δεσμός. Η ντομπροσύνη και η αλήθεια των προθέσεων δεν επιφέρουν Αμαρτίες αλλά αν υπάρχουν ψεύτικες υποσχέσεις τότε υπάρχουν και μάλιστα μεγάλες όπως έχω περιγράψει. Αν έχει χαθεί η αγνότητα δηλαδή η παρθενία μετά με την αντιμετώπιση που προανέφερα με την αλήθεια των προθέσεων δεν χάνονται ούτε Μισθοί αγάπης αφού ουσιαστικά έχει χαθεί ένα ποσοστό του Μισθού της αγνότητας. Θα περιγράψω τα σχετικά και θα καταλάβετε πόση σημασία δίνει ο Θεός στην συζυγική πίστη η οποία επίσης ΣΩΖΕΙ. Η πίστη σε κάθε περίπτωση σώζει..


Ποιοι είναι λοιπόν οι Μισθοί αγάπης του Θεού και τι γίνεται με τον Μισθό της αγνότητας που αναφέρθηκε;

Όπως έχω ήδη πει οι Μισθοί αγάπης του Θεού είναι τα Πνευματικά αγαθά που υποσχέθηκε. Θα αναφερθώ και εκτός σαρκικών ηδονών γιατί απλά όλοι οι Μισθοί αναφέρονται ως ποσοστό του μισθού της αγνότητας και όπως έχουν οριστεί από τον ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ και τυχόν αμφισβήτηση αυτών είναι αμφισβήτηση του ίδιου του Λόγου του Θεού. Έτσι σας προτρέπω να αναζητήσετε Γέροντες στις Σκήτες του όρους όπου θα μπορείτε να ρωτήσετε και ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ θα βρείτε κάποιον Πεφωτισμένο, ο οποίος θα σας ενημερώσει με περισσότερες λεπτομέρειες. Οι Μοναχοί δεν συνηθίζουν να διδάσκουν τα σχετικά από φόβο μήπως παρουσιαστούν φαινόμενα ιδιοτέλειας και οδηγήσουν ψυχές σε Πτώσεις. Σε κάθε περίπτωση η διδασκαλία της Κλίμακας ορίζει τον Πνευματικό αγώνα προς ανιδιοτέλεια και αν το άτομο δεν ασκηθεί ικανοποιητικά, θα φταίει αυτό και όχι η διδασκαλία των σχετικών.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ και ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ αποκρύπτονται πληροφορίες από τους πιστούς. Το γεγονός αυτό έχει ορίσει μία ΑΔΙΚΗ κατηγορία από τους αυθάδεις κατήγορους μυστικοπάθειας των Ιερέων που οι περισσότεροι απλά μένουν γαντζωμένοι στην άγνοια τους φοβούμενοι αιρετική διδασκαλία. Καλώς φοβούνται αλλά ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ δεν αναζητούν Γέροντες ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ για να διασταυρώσουν πληροφορίες. Οι διδασκαλίες περί μισθών ήταν αυτές που όρισαν το κάψιμο συγγραμμάτων του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος κυνηγήθηκε και αρχικά είχε αποκαλεστεί και αυτός αιρετικός. Η φιλία του επίσης με Καθολικούς Ιερείς και πιστούς όρισε μια άλλη μορφή κυνηγητού.

Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο να κριτικάρουν Ιερείς ανωτέρους τους, αφού έχουν ξεχάσει το στάδιο της ακηδίας και δεν επιδεικνύουν την απαραίτητη ταπεινότητα στους ανωτέρους και ειδικά στον Οικουμενικό Πατριάρχη τον οποίο ΚΑΚΩΣ βάλλουν για την ένωση. Κάποια στιγμή πρέπει να επιστρέψουν στον Πνευματικό τους και να σταματήσουν να διδάσκουν την άγνοιά τους.

Όλοι οι Μισθοί αυτής της μορφής αναφέρονται ως ποσοστό του Μισθού της αγνότητας. Για να κατανοήσετε πόσο σημαντικές, αλλά μικρής απόδοσης Μισθού αιωνίου ζωής είναι οι χρηματικές προσφορές θα σας ορίσω μια ισοτιμία που ισχύει (στο περίπου) με την σημερινή αξία του χρήματος. Το 1% του Μισθού αγνότητας για να δοθεί από τον Θεό πρέπει να δοθούν δώρα στους συνανθρώπους αξίας 300.000 EURO με σημερινές ισοτιμίες. Αν τα χρήματα δοθούν στην εκκλησία η οποία θα τα διαχειρίσει για το κοινό καλό τότε διπλασιάζεται ο Μισθός αγάπης.

Φυσικά υπάρχουν ιδιάζουσες περιπτώσεις αφού η προσφορά ενός πιάτου φαγητού σε ετοιμοθάνατο από την πείνα, θα του αποδοθεί ως Μισθός σωτηρίας ζωής που φτάνει στο 20% του Μισθού αγνότητας. Ο θεός ΠΑΝΤΑ ΞΕΡΕΙ αν σώθηκε μια ζωή και ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ αναλόγως σε κάθε περίπτωση. Αν δοθεί χρήμα σε άτομο που ζητιανεύει επαγγελματικά θεωρείται κλοπή και διπλασιάζεται ο Μισθός προς ανταπόδοση της αδικίας. Ανάλογα συμβαίνει και στις χρηματικές κλοπές και τα άτομα που κλέβουν χρεώνονται τον Μισθό της Αμαρτίας της κλοπής αναλόγως. Αν υπάρχει παιδί που το οδηγούν σε επαιτεία τότε διπλασιάζεται ο Μισθός της Αμαρτίας για τον οδηγό και το παιδί που επαιτεί θα λάβει το 1 εκατομμυριοστό της Αμαρτίας και Μισθό αγάπης για όσα χρήματα αποδώσει στον ηθικό αυτουργό της επαιτείας.

Υπάρχουν επαγγέλματα τα οποία λόγω της κοινωνικής προσφοράς τους ορίζουν τον ΜΕΓΙΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ο οποίος φτάνει στο 3.000% του Μισθού της αγνότητας. Δηλαδή μιλούμε για 300 Μισθούς αγνότητας. Επαγγέλματα αυτής της μορφής είναι οι γιατροί ΟΧΙ ΟΛΟΙ οι οποίοι διαμέσω της προσφοράς φτάνουν συχνά στον μέγιστο Μισθό.

Ο Μισθός της αγνότητας ορίζεται ως ο Μισθός που θα αποδοθεί αν διατηρηθεί η αγνότητα μέχρι την τέλεση του μυστηρίου του γάμου. Για τους λαούς που ορίζουν τον πολιτικό γάμο ισχύουν τα ίδια και ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ αν δεν τελεστεί ΠΟΤΕ μυστήριο και το ζευγάρι που θα φτάσει σε σαρκική επαφή ΔΕΝ ΑΠΙΣΤΗΣΕΙ και ζήσει με προϋποθέσεις γάμου, ορίζεται το 100% του Μισθού της αγνότητας.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν διατήρησε την αγνότητα, διαμέσω της συζυγικής πίστης θα λάβει το 70% του Μισθού. Αν υπάρχει απιστία πριν το μυστήριο, τότε ο απιστών θα λάβει το 50% διαμέσω της συζυγικής πίστης και αν απιστήσει μετά τον γάμο τότε για κάθε έτος πίστης μέχρι τα 80 του χρόνια θα λάβει το 1%.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι ο Θεός θα ανταμείψει όσους αρκέστηκαν στην ένωση με τον σύντροφο και διατήρησαν την συζυγική πίστη.

Κάθε απιστία αν έχει δοθεί υπόσχεση γάμου επιφέρει την ανάλογη μείωση των Μισθών εφόσον υπάρχει προγαμιαία σαρκική επαφή. Αν δεν υπάρχει αυτή, τότε ορίζονται διάφορα κατά περίπτωση που μπορεί να αφαιρέσουν μόνο το 1% και μέχρι το 30% του Μισθού κατά πως έχει περιγραφεί. Στα μάτια του Θεού αποτελεί γάμος η υπόσχεση γάμου, φυσικά κι ο αρραβώνας (=υπόσχεση γάμου) αν υπάρχει προγαμιαία σαρκική επαφή. Αν δεν υπάρχει αυτή τότε γάμος ορίζεται το μυστήριο αλλά και η σαρκική επαφή που θα ακολουθήσει. Αν δεν υπάρξει αυτή τότε ο γάμος είναι άκυρος ΕΚΤΟΣ αν υπάρχουν οργανικά προβλήματα που θα αποφέρουν αδυναμίες εκπλήρωσης συζυγικών υποχρεώσεων. Σε αυτήν την περίπτωση αν το ζευγάρι ζήσει με αγάπη τότε θα λάβει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ για την αγάπη που διατήρησαν τα άτομα ΧΩΡΙΣ ΗΔΟΝΕΣ. Φυσικά αν υπάρχει σαρκική επαφή με άλλο άτομο τότε χάνονται ΟΛΟΙ οι σχετικοί Μισθοί ΕΚΤΟΣ του Μισθού της ατεκνίας που είναι ξέχωρος. Ο τεράστιος αυτός Μισθός ισοδυναμεί με το 500% ΤΟΥ Μισθού της αγνότητας.

Γνωρίζω μια περίπτωση στην Γερμανία όπου θεραπεύτηκε η ανάπηρη σύζυγος και ο σεξουαλικά ανάπηρος σύζυγος την ίδια μέρα και ώρα από τον Κύριο Ιησού Χριστό. Άκουσαν και οι δύο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ "μπορείς να τεκνοποιήσεις" ο σύζυγος και "μπορείς να περπατήσεις" η σύζυγος, γεγονός που έφερε τους δύο συντρόφους να μαλώνουν σχετικά με το τι έχει ειπωθεί από το πρόσωπο που κρύφτηκε πίσω από το εκτυφλωτικό Φως που είδαν. Στην περίπτωση αυτή ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΑΥΜΑΤΟΣ οι Μισθοί ορίζονται ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ. Αν η προσευχή του ενός έχει ορίσει την θεραπεία του άλλου τότε λαμβάνονται οι Μισθοί της θεραπείας ΕΠΙΠΛΕΟΝ και οι διπλοί Μισθοί των συζύγων ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ακόμη και αν έρθουν τέκνα. Δηλαδή ο Μισθός της ατεκνίας δεν θα χαθεί μετά το θαύμα. Αν υπάρχει Ιατρική θεραπεία τότε ΝΑΙ δεν δικαιούνται τα άτομα ορισμένους από τους Μισθούς και οι γιατροί λαμβάνουν αναλόγως με το αίτιο που θεράπευσαν.

Μπορεί κανείς να διανοηθεί το μέγεθος της αγάπης του θεού;

Αν το ζευγάρι ζήσει με αγάπη και χωρίς επαφή όπως παραδειγματικά ανέφερα τότε θα λάβει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΙΠΛΟΥΣ που αφορούν την συζυγική πίστη βέβαια ΑΚΟΜΗ και της ατεκνίας.

Σε περίπτωση διαζυγίου αν υπάρχει η αγνότητα προ του γάμου για να λάβει τον πλήρη Μισθό το άτομο πρέπει να μείνει χωρίς σαρκική επαφή και μετά, και αν υπάρξει δεύτερος σύζυγος πρέπει να μην φτάσουν τα άτομα σε σαρκική επαφή μέχρι την υπόσχεση γάμου. Αν οι σύντροφοι δώσουν την σχετική υπόσχεση πονηρά σκεπτόμενοι και με ιδιοτέλεια για να λάβουν τον Μισθό, τότε θα χάσουν θέση στην αιώνια ζωή και θα εκπέσουν μία ή περισσότερες θέσεις κατώτερα. Αν χωρίσουν πριν την τέλεση του μυστηρίου έχουν χάσει το 30 % και διεκδικούν πλέον το 70 % διαμέσω της συζυγικής πίστης. Η απώλεια αυτή του Μισθού αγάπης είναι η τιμωρία στην περίπτωση αθετήσεως υποσχέσεως γάμου με πρότερη σαρκική επαφή η οποία ορίστηκε με υπόσχεση γάμου. Αν ξεγελάστηκε η γυναίκα τότε με την συζυγική πίστη ΜΟΝΟ ορίζει ο Θεός τον Μισθό αγνότητας ΟΛΟΚΛΗΡΟ για την ανταπόδοση της αδικίας στην παραπλανημένη διά της υποσχέσεως αιωνίου αγάπης γυναίκα.

Οι περιπτώσεις των Μισθών αγάπης είναι ελάχιστες στο σύνολο και ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να αναφερθούν όλες αλλά ο Θεός ΠΑΝΤΑ ΞΕΡΕΙ τι πρέπει να λάβει ο καθένας.

Έχει οριστεί μια διαβάθμιση στην οποία κατατάσσονται ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗ όσοι αξίζουν σωτηρία η οποία αποτελεί την Ιεραρχία της αιωνίου ζωής. Η διαβάθμιση αυτή ορίζεται από τις πτώσεις που επέρχεται το άτομο όχι λόγω αμαρτωλότητας αλλά λόγω της κακοψυχίας και του μίσους που καλλιεργεί και τρέφει στην ψυχή του. Η απουσία Μετανοίας για τα μεγάλα αμαρτήματα ορίζει επίσης κατάσταση πτώσης. Η προαναφερόμενη διαβάθμιση έχει 7 βαθμίδες εκ των οποίων οι οδυνηρές είναι οι τελευταίες πέντε τάξεις των Λαϊκών. Οι πρώτες δύο βαθμίδες είναι αξιώματα στα οποία κατατάσσονται άξιο άνθρωποι που επέλεξαν την αγάπη προς τον συνάνθρωπο αλλά και την ΠΙΣΤΗ ΘΕΟΥ. Η πίστη στον θεό ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΩΖΕΙ.

Ενδέχεται κάποιος να πράξει κάτι αργότερα και κατά την διάρκεια της αιωνίου ζωής. Αναφέρομαι σε απόδοση αγάπης την οποία ΠΡΟΓΝΩΡΙΖΕΙ ο Θεός και αποδίδει ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ τον Μισθό αυτό την ώρα του αιωνίου ύπνου ή κατά το πέρασμα στην αιώνιο ζωή. Ομοίως αποδίδει την πτώση αν αυτή οριστεί αμέσως μετά την Δευτέρα Παρουσία και το γεγονός αυτό θα το μάθει το άτομο αμέσως μόλις πράξει κάτι το οποίο θα αποτελέσει το αίτιο της πτώσης του και αυτό θα ορίζεται από απουσία ώριμης μετάνοιας.


Τι γίνεται με τις περιπτώσεις βιασμών;

Σε αυτό το κεφάλαιο θα αναλύσω την περίπτωση του πρωκτικού έρωτα και τις συνέπειες αυτού καθώς και τις περιπτώσεις των βιασμών. Η επιλογή ανάλυσης του πρωκτικού έρωτα και ο συσχετισμός με τους βιασμούς γίνεται γιατί είναι συχνό το φαινόμενο του βιασμού των αντρών ή των γυναικών με την παραφύσιν αυτή επιλογή.

Η περίπτωση του παραφύσιν αυτού έρωτος αποτελεί το πιο απλό αμάρτημα και σαν αμάρτημα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Υπάρχει αμαρτωλότητα στην οποία προσαυξάνεται ο Μισθός της αμαρτίας ανάλογα με το ποιος παρακινεί την παραφύσιν αυτή επιλογή.
Όταν αποτελεί αυτός επιλογή ομοφυλοφιλίας τότε υπάρχουν και άλλες συνέπειες οι οποίες θα περιγραφούν σε επόμενο κεφάλαιο.

Στις περιπτώσεις βιασμού ανδρών έχει οριστεί Μισθός αγάπης, ο οποίος είναι τριπλός ο Μισθός αγνότητας και δεν μειώνεται με την απιστία.

Η περιπτώσεις βιασμού γυναικών αποτελούν ειδικές περιπτώσεις και ορίζεται το διπλάσιο του Μισθού που δικαιούται η γυναίκα ανάλογα αν έχει διατηρήσει την αγνότητα πριν τον γάμο ή αν είναι αγνή πριν την περίπτωση του βιασμού. Έτσι έπειτα τον βιασμό αν συνεχίσει και μείνει πιστή στον σύντροφο θα λάβει τον διπλό μισθό ενώ αν έχει την ατυχία και βιαστεί για δεύτερη φορά ο Μισθός ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ακόμη και αν είναι από τον ίδιο βιαστή ΑΚΟΜΗ και αν ο βιασμός προήλθε από τον σύζυγο. Ο Θεός δεν αγαπά την αδικία και ορίζει επιβράβευση όσων ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ αλλά και όσους μένουν πιστοί στον σύντροφο.
Αν η γυναίκα δικαιούται το 70 ή το 50 % του Μισθού τότε διπλασιάζεται αυτό στην περίπτωση του βιασμού και τετραπλασιάζεται σε επανάληψη αυτού, ενώ αν έχει απιστήσει τότε για κάθε έτος πίστης θα διπλασιάζεται ή θα τετραπλασιάζεται το 1 % που δικαιούται για την πίστη την οποία τηρεί. Υπάρχουν και άλλες υποπεριπτώσεις και δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν και βέβαια δεν χρειάζεται όπως δεν χρειάζεται να δείξει κάποιος ιδιοτέλεια προς τον μισθό που θα λάβει αφού η ιδιοτέλεια είναι στοιχείο μειωμένης αγάπης και μπορεί να ορίσει ακόμη και πτώση σε κάποιες ειδικές επιλογές που δείχνουν κακοψυχία.

Η περίπτωση του πρωκτικού βιασμού των γυναικών ορίζει τον Μισθό αγάπης για την αδικία αυτή του βιασμού να ορίζεται στο 300 % ομοίως με τις περιπτώσεις του βιασμού των αντρών.
Είναι φανερό ότι η πίστη ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ σώζει και ορίζει πτώσεις ή άνοδο στα μάτια του Θεού κατά την ημέρα που θα ανακοινωθεί η κρίση Του σε ΠΑΝΤΕΣ.

Σε περιπτώσεις ζευγαριών καλά θα είναι να αποφεύγεται ο πρωκτικός έρωτας και απλά αν έχει ήδη τελεστεί καλά είναι να σταματήσει. Αν δεν υπάρχει η σχετική επιθυμία και θέλουν να απολαμβάνουν ορισμένοι την μορφή έρωτα αυτού ας είναι γνώστες της αμαρτωλότητας που επισύρει και ας γνωρίζουν ότι χρειάζεται να ακολουθεί το τρίπτυχο μετάνοια- Εξομολόγηση και Θεία Μετάληψη για να καθαριστεί ο Μισθός της αμαρτίας που θα εισέλθει στην ψυχή τους.


Τι γίνεται με την κατάσταση της ομοφυλοφιλίας;

Σήμερα θα αναλύσω το δύσκολο θέμα ενός παρά φύσιν έρωτος που είναι οι περιπτώσεις της ομοφυλοφιλίας. Ήδη έχω αναφέρει ότι το συγκεκριμένο αμάρτημα πρέπει απλά να αντιμετωπίζεται σαν αμάρτημα και είναι έγκλημα η αναγωγή του σε μορφή ρατσισμού όπως συχνά αντιλαμβάνομαι να συμβαίνει από ιερείς που στην προσπάθεια να προστατέψουν τους πιστούς ακολουθούν μέθοδες τις οποίες δεν εγκρίνει ο Κύριος όπως είναι η αποπομπή από τους ναούς ή η άρνηση να τους επιτραπεί η τέλεση μυστηρίων.

Φυσικά εξαίρεση αποτελεί ο γάμος ομοφυλοφίλων ο οποίος είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ σαν γεγονός αφού τελικό στόχο έχει ο γάμος την ολοκληρωτική ένωση των ψυχών και μεταξύ ανδρών ή μεταξύ γυναικών υπάρχει μία ασυμβατότητα που ορίζεται από το τελικό αποτέλεσμα της τεκνοποίησης στην οποία πρέπει να μετέχουν και οι δύο σύντροφοι.

Σε περιπτώσεις που αδυνατούν τα κανονικά ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά ο Θεός έχει ορίσει ανταπόδοση σε Μισθό αιωνίου ζωής ο οποίος είναι τα Πνευματικά αγαθά που έχει Προαναγγείλει.

Στις περιπτώσεις των ζευγαριών ομοφυλοφίλων που θα τελέσουν γάμο ή κάποιο συμβόλαιο νομικής φύσεως που ορίστηκε ή θα οριστεί ανάλογα με την χώρα διαμονής, υπάρχει μια μεγάλη τιμωρία που έχει ορίσει ο Κύριος και είναι η απουσία συντρόφου για τα άτομα αυτά τα οποία θα χωρίσουν προσωρινά. Μετά την πάροδο μερικών αιώνων και αφού ερωτηθούν για το φύλο που θα θέλουν να έχουν μόνιμα, θα παρθεί μια τελεσίδικη απόφαση στην οποία θα μετέχουν όλοι οι ομοφυλόφιλοι και θα είναι με ΠΑΝΔΙΚΑΙΟ τρόπο και όπως θα οριστεί από τον Θεό. Το διάστημα που θα μεσολαβήσει θα υπάρχουν πολλά τραγικά φαινόμενα και θα υπάρχει μία δυστυχία στα άτομα αυτά που θα οριστεί από τον αναγκαστικό χωρισμό αλλά και την τελική επιθυμία ο σύντροφος που επέλεξαν να έχει αποφασίσει και να θέλει να έχει το ίδιο φύλο και στην αιώνιο ζωή και έτσι αναγκαστικά θα πρέπει να χωρίσουν. Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την τελικά απόφαση θα αποφασιστεί το φύλο όλων και θα υπάρχουν πτώσεις από ανυπακοές ορισμένων ατόμων οι οποίοι θα είναι μερικοί από αυτούς που στην θνητή ζωή αντιμετωπίζουν με αναίδεια τον Θεό και τον σχετικό ορισμό του παρά φύσιν έρωτος αυτού. Η αναίδεια αυτή θα παρουσιαστεί ενώπιων των Αγγέλων και της Αγίας Τριάδος με τον ίδιο τρόπο που παρουσιάζεται και σήμερα. Ταυτόχρονα θα υπάρχει ένα νέο ζευγάρωμα στο οποίο οι περισσότεροι θα ανταλλάξουν συντρόφους ανάλογα με το τελικό φύλο που θα επιλέξουν και τις προτάσεις Θεού ο οποίος θα τους φέρει σε επαφή γνωρίζοντας συμβατότητες των ψυχών μέχρι να ζευγαρώσουν τελικά ΟΛΟΙ.

Όσοι αρνηθούν με τεράστια αναίδεια και θα συνεχίζουν μέχρι τέλους να δεχθούν σύντροφο από το άλλο φύλο τελικά θα μείνουν μόνοι τους ΑΙΩΝΙΑ και είναι άγνωστο αν ο Θεός ορίσει μια ευκαιρία ζευγαρώματος και σε αυτούς, μια που θέλει να ζευγαρώνουν ΟΛΟΙ εκτός από όσους φτάνουν στην ΠΛΗΡΗ Αγιότητα που είναι ο ορισμός του Αξιώματος του Αγίου Αγγέλου του Θεού. Φυσικά οι ομοφυλόφιλοι για να φτάσουν σε αυτό το Αξίωμα θα πρέπει να παρουσιάσουν Μετάνοια στην θνητή ζωή και να Μονάσουν για αρκετά χρόνια όπου θα εκλιπαρούν τον Θεό να τους λυπηθεί.

Η Μετάνοια στην αιώνιο ζωή είναι ακόμη επιθυμητή αλλά πλέον θα έχουν χαθεί πολλά ελαφρυντικά που έχουν οριστεί από τη αδύνατη πίστη που οφείλεται στην διαστρέβλωση της Αλήθειας και στις καταστάσεις ακόμη αθεΐας που οδηγούνται πολλοί από άγνοια.


Ανάλυση του υποτιθέμενου γάμου και του συμβολαίου συμβίωσης σαν φαινόμενο.

Αρχικά θα ήθελα να τονίσω ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ρατσιστικά οι άνθρωποι που επέλεξαν παρά φύσιν την επιλογή του συντρόφου τους. Είναι μια επιλογή που ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ο Θεός αφού καταργεί την ένωση του αρσενικού και του θηλυκού κατά την οποία λαμβάνει μία αλληλοσυμπλήρωση των ψυχών.

Αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα που προκύπτουν και θα προκύψουν κατά την διάρκεια της ζωής αφού συχνά παρατηρείται το φαινόμενο και δρουν τα ένστικτα τα οποία ορίζουν την φυσιολογική σύζευξη τελικά.

Συχνά λοιπόν ζευγάρια μεταγενέστερα του γάμου μαθαίνουν τις παρά φύσιν επιλογές του συντρόφου τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια συνεχή δυστυχία για τα άτομα που έκαναν ένα ΤΡΑΓΙΚΟ λάθος στη ζωή τους.

Τις περιπτώσεις των γάμων ομοφυλοφίλων τις έχω σχολιάσει κατά το παρελθόν αλλά εδώ θα αναπτυχθώ λίγο περισσότερο.

Αν λοιπόν και όταν τελικά η επιστήμη θα καταφέρει και η αλλαγή φύλου επιτευχθεί με τρόπο που δεν θα είναι ορατή η αλλαγή και στη συνέχεια κάποιος ερωτευτεί ένα άτομο το οποίο άλλαξε φύλο ενδέχεται να μην μάθει ΠΟΤΕ ότι το άτομο αυτό δεν θα είναι σε θέση να αποκτήσει απογόνους αν πρόκειται για άντρα που έγινε γυναίκα. Στην περίπτωση αλλαγής από γυναίκα σε άντρα ισχύουν τα ίδια βεβαίως αλλά ενδέχεται να μην έχει γίνει μεγάλη ζημιά με την αλλαγή φύλου και να μπορεί στο μέλλον με νέα αλλαγή η γυναίκα να επιστρέψει στο αρχικό της φύλο και να αποκτήσει τελικά απογόνους.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν η αλλαγή φύλου ενδέχεται να γίνει μετά τον γάμο γνωστή και ο ένας σύντροφος να έχει χάσει την ευκαιρία μιας ευτυχισμένης ζωής.
Αν δεν προστατέψει η πολιτεία από την περίπτωση αυτή ΑΠΑΤΗΣ ποιος θα μας προστατέψει;;;;;;

Αν δεν μας προστατέψει η εκκλησία από την περίπτωση αυτής της απάτης ποιος θα μας προστατέψει;;;;;;

Καλούμαστε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε μια νομιμοποίηση μελλοντικής απάτης και για αυτόν τον λόγο θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το γεγονός τέλεσης του γάμου όπως και του συμφώνου συμβίωσης το οποίο είναι φαινόμενο ΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣ. Παρακάτω θα εξηγήσω τα σχετικά.

Δεν έχω να προσθέσω ΤΙΠΟΤΑ άλλα παρά ότι ΖΗΤΩ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ από το κράτος για την περίπτωση απάτης που μπορεί να εμφανιστεί στο μέλλον. Η ελευθεροβουλία τους ΠΟΤΕ δεν πρέπει να εμποδιστεί και είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ των πράξεών τους όσοι αλλάζουν φύλο, αλλά ΠΟΤΕ να μην αποτελέσει η αλλαγή αυτή πιθανότητα ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ στο μέλλον είναι το ζητούμενο από εμένα. Αν η ταυτότητα τους αναγράφει την αλλαγή φύλου τότε κάθε ενέργεια που θα απορρέει δεν θα με ενοχλεί αφού θα υπάρχει ένα επίσημο έγγραφο το οποίο θα πληροφορεί τον καθένα σύντροφο κατά την απόκτηση της σχετικής άδειας γάμου ή κατά την σύναψη συμβολαίου ακόμη. Αν η αλλαγή νομιμοποιηθεί και φαίνεται πλέον ως φύλο το αποκτηθέν τότε θα έχουμε να κάνουμε με μια απάτη στην οποία θα προσυπογράφει το κράτος.

Το σύμφωνο συμβίωσης ουσιαστικά ορίζει καταστάσεις μοιρασιάς οι οποίες ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ σε μια συμβίωση. Αν δεν υπάρχει ΑΜΟΙΒΑΙΑ εμπιστοσύνη τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ή δεν έχει αναπτυχθεί ΠΟΤΕ αυτή.

Υπάρχουν ζευγάρια που ζουν ΜΙΑ ΖΩΗ χωρίς γάμο και χωρίς σύμφωνο συμβίωσης και ορίζουν συνθήκες ΤΕΛΕΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ. Αυτοί ορίζουν διαμέσω διαθηκών την νομή των ΜΗ ΚΟΙΝΩΝ περιουσιακών στοιχείων ΣΥΧΝΑ ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ με μόνη γνώση την ύπαρξη αυτών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και έχουν οριστεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ αφού σε περίπτωση χωρισμού η διαθήκες περιλαμβάνουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ νομή της περιουσίας. Αυτές οι διαθήκες αποτελούν ουσιαστικά τα σύμφωνα συμβίωσης τα οποία ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΑ.

Το σύμφωνο συμβίωσης στην περίπτωση των ομοφυλοφίλων ουσιαστικά είναι ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ νομιμοποίησης ενός γάμου. Την συμβίωση των ομοφυλόφιλων ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΟΓΟΡΕΨΕ και έτσι υπάρχουν ασύστολες και ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ κατηγορίες από τις ομάδες κυρίως γυναικών που θέλουν να συμβιώνουν μεταξύ τους. Υπάρχει μία αγένεια η οποία έχει γίνει ήδη αντιληπτή. Κατά την δράση των συλλογικών δράσεων έχει οριστεί η αθεΐα για να αποκτήσει υπόσταση η νομιμότητα της σχέσης τους και υπάρχουν ΑΣΥΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ προς του πιστούς που δεν θεωρούν αρμοστό να οριστεί η νομιμοποίηση της συμβίωσης των ομοφυλοφίλων. Το αισχρό αυτό φαινόμενο επίσης καταγγέλλω ζητώντας απλά να πράξουν κατά πως επιθυμούν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να παρασύρουν και άλλους κοντά τους και ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ τα οποία θεωρώ ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μεγαλώνουν στερώντας τους τον ένα φυσικό γονέα που θα είναι του άλλου φύλου. Είναι ΕΓΚΛΗΜΑ προς το παιδί το οποίο ενδεχόμενα θα παρασυρθεί στις παραφύσιν επιλογές των γονέων τους.


Πως μπορεί κάποιος να μείνει στις επιλογές που ζητούνται από τον θεό απολαμβάνοντας τις χαρές των ηδονών;

Αρχικά το πρώτο που πρέπει να προσέχει το άτομο είναι η διατήρηση της πίστης στον εκάστοτε σύντροφο. Αυτό βέβαια αν δεν μπορεί να διατηρήσει την αγνότητα. Αν καταφέρει και ελέγξει τις ερωτικές επιθυμίες του το άτομο διαμέσω της εγκράτειας, τότε θα είναι σε θέση να απολαμβάνει πολύ υψηλές ηδονές οι οποίες ορίζονται από την ελεγχόμενη στέρηση και την αύξηση της επιθυμίας. Αν η επιλογή είναι των ηδονών με βάση την εκάστοτε φύση τους ατόμου η οποία καθορίζεται από το φύλο, τότε οι ηδονές που ορίζονται με τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ τότε αυξάνουν την αγάπη στον υπέρτατο βαθμό και οι ηδονές αποκτούν και αυτές υπέρτατη απόλαυση, αφοί οι αισθήσεις της ψυχής και του σώματος δημιουργούν καταστάσεις εκστασιασμού.

Η αποφυγή των παραφύσιν επιλογών δεν είναι μόνο το ζητούμενο αλλά αποφέρει και άλλα καλά που είναι η αύξηση της πίστης στον Θεό του οποίου οι Εντολές τηρούνται όταν αποφεύγονται λόγω της πίστης. Η υπακοή στον Θεό ορίζει ακόμη περισσότερα οφέλη και όπως περιγράφονται τα σχετικά από τον Άγιο Ιωάννη τον επονομαζόμενο Ιερό Χρυσόστομο. Η άνοδος την πίστης και η αγάπη προς τον Θεό ορίζουν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΜΗ ΕΥΛΟΓΙΑ από την ίδια την Αγία τριάδα η οποία είναι κοντά ΣΕ ΠΑΝΤΕΣ που τον αγαπούν ορίζοντας ψυχικές ηρεμίες κατά την ώρα της Θείας λειτουργίας και αγαλλίαση την ώρα του τέλους της με την απόδοση του Αντίδωρου. Αυτό το έχουν νιώσει ΟΛΟΙ οι αληθινοί πιστοί και μερικοί το έχουν προσδιορίσει, ενώ άλλη απολαμβάνουν την χαρά αυτή χωρίς τον σχετικό προσδιορισμό.


Επίλογος

Η παρουσίαση της σχετικής πραγματείας έγινε για δυο λόγους. Ο ένας αφορά την ενημέρωση ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ και όχι μόνο, περί του ορθοπρεπούς των ηδονών και ο δεύτερος για την ώθηση των ανθρώπων στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ η οποία αυξάνεται διαμέσω της συζυγικής πίστης.

Επιθυμία μου είναι οι άνθρωποι να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα διαζύγια, τα περισσότερα από τα οποία ορίζονται από την απιστία του ενός ή και των δύο συντρόφων.
Η κοινωνίας μας βιώνει συνεχώς αυξανόμενο αριθμό διαζυγίων γιατί οι διδάσκοντες της αρετής έχουν ελαχιστοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και αυτό γιατί οι σχολική αγωγή έχει πάρει την οδό της αποστήθισης και την διδασκαλία ανωφελών μαθημάτων όπως πχ τα φανταστικά μαθηματικά ή η φανταστική ιστορία που ορίστηκε μέσα από τις μυθοπλασίες των ανθρώπων που θέλουν να αποκαλούνται ιστορικοί. Αναφέρομαι στα γνωστά προβλήματα με τα βιβλία και ειδικά με στο βιβλίο της ιστορίας που παρουσίασε αυτοκτονούντες τους κατοίκους της Σμύρνης.

Σας εύχομαι ΜΟΝΟ να έχετε την αγάπη που σας αξίζει, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ έχετε επιλέξει τον δρόμο των παρά φύσιν επιλογών των ηδονών. Εσείς θα καθορίσετε την επιλογή σας και θα ορίσετε την απόλαυση κατά πως νομίζεται ότι αρμόζει και φυσικά η πραγματεία αυτή αποτελεί ΜΟΝΟ ενημέρωση η οποία ορίστηκε από συγκέντρωση υλικού που διδάσκεται σε ΠΑΜΠΟΛΛΑ μοναστήρια για τα λίγα έτη που οι μοναχοί έχουν Αγγελική επικοινωνία. Στο διάστημα αυτό λίγοι πετυχαίνουν και μαθαίνουν τα σχετικά αφού δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των Μοναστηριών και επίσης γιατί η γνώση δεν εμφυτεύεται σε λίγες στιγμές, αλλά γιατί ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ από τους ΤΕΛΕΙΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ που είναι οι Άγιοι Άγγελοι του Θεού, στους μοναχούς και τις μοναχές.

Κλείνοντας διευκρινίζω ότι προσπάθησα να σας ενημερώσω σε γενικές γραμμές και εκτός του θέματος της πραγματείας για να γίνει κατανοητή η ΑΓΑΠΗ που είναι ο Θεός.

39 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου Παναγιώτη ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ αλλά μερικώς. Αν κατά την πορεία του ζευγαριού στον ομαδικό έρωτα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΕΨΗ αλλαγής συντρόφου τότε αμαρτία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Φυσικά για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΟΣ έλεγχος του νου κάτι σπάνιο για ανθρώπους πλέον. Αν σε κάποιο ή σε όλα τα ζευγάρια υπάρχει η αγάπη εκείνη κατά την οποία ο ΚΑΝΕΙΣ δεν επιθυμεί ούτε να κοιτάξει άλλο πρόσωπο ερωτικά τότε ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να υπάρξει ροπή προς αμαρτία με αφετηρία την σκέψη και άρα γίνεται να μην αμαρτάνει κανείς.

    'Έτσι καλό είναι να αποφεύγονται ακόμη και οι ομαδικές συνευρέσεις ακόμη και όταν δεν υπάρχει αλλαγή συντρόφων βεβαίως.

    Κατανοείς λοιπόν ότι εφόσον έχει ήδη αναφερθεί είτε σε αυτήν είτε σε άλλη πραγματεία ότι η σκέψη προς αμαρτία αποτελεί ήδη αμαρτία, τότε είναι αυτονόητο ότι ισχύει αυτό που σχολίασες αλλά υπάρχουν περιπτώσεις να ισχύει και η δική μου αναφορά.

    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατί έδωσες την ευκαιρία να εξηγήσω κάτι το οποίο σε περιληπτικές εργασίες για χάρης συντομίας αποφεύγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι φίλε μου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ από όσο νομίζεις και να είσαι βέβαιος ότι ίσως να είμαι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ορθόδοξος ακόμη και από εσένα και αυγό γιατί η γνώση που κατέχω δεν μου επιτρέπει να παρουσιάζω σημαντικά αγνοήματα σε θέματα Ορθόδοξης πίστης κάτι που συμβαίνει σε πολλούς πιστούς και ακόμη και σε πολλούς Ιερείς μας που κατά τα άλλα μπορεί να είναι ΠΑΝΑΞΙΟΙ.

    Θα σε παρακαλέσω να μου ορίσεις τι είναι αυτό ή ποια αναφορά μου είναι αυτή που σε ορίζει αμφισβητία της Ορθόδοξης πίστης μου. Ίσως έτσιθ να σου δώσω κατεύθυνση να αποκτήσει κάποια γνώση που δεν έχεις πχ αν αναζητήσεις την Γραφή του χειρογράφου του Αγίου νεκταρίου που βρέθηκε πίσω από την εικόνα της Αγίας Αικατερίνης στην Αϊγινα κρυμμένο για να μην το κάψουν οι Ορθόδοξοι Ιερείς που τον κυνηγούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο φίλος Παναγιώτης εγκατέλειψε την σελίδα διαγράφοντας τα σχόλιά του. Δεν ζήτησε να λάβει απάντηση σε ερώτημά του σχετικά με το γιατί είναι αμαρτία ο στοματικός έρωτας και γιατί δεν είναι ο αυνανισμός από την ή τον σύντροφο που έθεσε και έφυγε κακήν κακώς θεωρώντας ότι θα λερωθεί ίσως από τις γνώσεις που παρέχονται στην σελίδα αυτή. Πρόλαβε βέβαια να προσβάλλει την Ορθόδοξη πίστη μου δείγμα ότι μάλλον ο Πνευματικός του φέρει ελλειπείς γνώσης επί του αντικειμένου και τον συμβούλεψε να φύγει άρων άρων.

    Ο στοματικός έρωτας συγγκαταλέγεται στις παρά φύσιν ηδονές αν και η αμαρτία που χρεώωνεται είναι μικρή σε σχέση με άλλα αμαρτήματα σαρκικών ηδονών. Η δια χειρός του συντρόφου ικανοποίηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ γιατί αποτελεί σαρκική ηδονή η οποία είναι καρπός του έρωτα των δύο συντρόφων που θέλουν να ενωθούν...κάποια στιγμή. Αν καταφέρουν με τον τρόπο αυτό και φτάσουν αγνοί στον γάμο ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΙΣΘΟ γιατί θα δοκιμαστούν από τους Αγγέλους οι οποίοι θα τους δώσουν ώθηση της ολοκλήρωσης του έρωτά τους. Αν ολοκληρώσουν και συνεχίσουν την σχέση τους... ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ τον μισθό της αγνότητας ενώ αν νικήσουν στον πειρασμό ο μοσθός τους μπορεί να αυξηθεί ακόμη και κατά 1% ή κατά ένα τοις χιλίοις ανάλογα με το ύψος της δοκιμασίας που θα επιτραπεί. Οι δοκιμασίες επιτρέπονται ΣΠΑΝΙΑ και μόνο για ανθρώπους οι οποίοι έχουν ήδη ένα επίπεδο ικανοποιητικό πνευματικών αγώνων.

    Θα σχολίαζα και θα έδινα επιπλέον διευκρινίσεις αλλά η απουσία διαλόγου η οποία ορίστηκε από την υποχώρηση ενός δειλού ανθρώπου δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω καθώς δεν έχω αφετηρία σκέψης ικανή για να συμπληρώσω τυχόν κενά κάτι που θα ορίζονταν από την παρουσία ερωτήσεων. Πάντως αξίζουν τα εύσημα στον Παναγιώτη γιατί παρουσίασε υπακοή στον Πνευματικό του ενώ ο Πνευματικός του θα κληθεί να απολογηθεί για την κατάντια της γνώσης του πνευματικού του τέκνου η οποία ορίστηκε από την άρνησή του να προβληματιστεί και να τριφτεί με θέματα τα οποία δεν κατέχει... και ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ιεράς αυτού που φαντάζομαι ότι εείναι ΠΑΝΑΞΙΟΣ για να έχει το χρίσμα του Πνευματικού.

    Θα αφήσω ένα σχόλιο ακόμη με αφορμή το πάθημα μιας φίλης μου η οποία κινδυνεύει να μην χαρεί τον έρωτα εξαιτίας του συντρόφου της ο οποίος είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ σαν άντρας γιατί δεν σεβάστηκε τα θέλω της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φυσικά συμπληρώνω ότι αν ολοκληρώσουν στην περίπτωση δοκιμασίας οι δυο αυτοί σύντροφοι τότε η συζυγική πίστη θα ορίσει το ύψος τον μισθών που θα λάβουν και όπως έχει αναφερθεί στην πραγματεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μία γνωστή μου κυρία λοιπόν κατάφερε και έφτασε σε ηλικία άνω των τριάντα αγνή στον αρραβώνα της. Ήθελε να διατηρήσει την αγνότητα για την πρώτη μέρα του γάμου αλλά... ο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ σύντροφό της την έπεισε αρχικά για πρωκτικό έρωτα γιατί αρνήθηκε αυτή τον στοματικό. Πείσθηκε γιατί εκβιάστηκε με χωρισμό και η αγάπη της για τον άνθρωπο αυτό όρισε την σχετική της αμαρτία. Ο τύπος αυτός δεν ήθελε να την παντρευτεί αλλά δεν ήθελε να χωρίσει χωρίς να έχουν ολοκληρώσει από φόβο για το τι θα ειπωθεί από τον επόμενο σύντροφο της κυρίας. Σε μια ανύποπτη στιγμή και ενώ απολάμβανε αυτός μόνο τον πρωκτικό έρωτα επί της κυρίας, κατάφερε και έκανε την βίαιη διείσδυση με στόχο να της αφαιρέση την αγνότητα και να έχει ολοκληρώσει τελικά. Το αποτέλεσμα ήταν η κυρία να υποστεί αιμοραγία λόγω της βίαιης διείσδυσης και να υποστεί ένα σοκ τελικά. Το ψυχικό της τραύμα είναι ακόμη μεγάλο αν και πείσθηκε από την ΑΝΑΞΙΑ ψυχολόγο που επισκεύτηκε να κάνει αυτό που φοβάται. Με τον τρόπο αυτό έχουν καταλήξει στην πορνεία κάποιες κυρίες ενώ άλλες ποτέ δεν έχουν απολαύσει τον έρωτα και στέκονται σαν "ξύλα" την ώρα της σακρικής απόλαυσης του συντρόφου τους στον οποίο υποτάσσονται από φόβο της μοναξιάς. Ο τύπος αυτός ένιωσε τύψεις τελικά και αποφάσισε να μην την χωρίσει αλλά να την παντρευτεί. Η κυρία αν και δεν ήθελε αρχικά τον γάμο γιατί προδώθηκε από τον σύντροφό της πείσθηκε από το περιβάλλον της και ενώ έφφτασε σε γάμο είναι στα πρόθυρα του χωρισμου γιατί ο σύντροφός της εξακολουθεί να είναι βίαιος παρά το γεγονός ότι έχει να κάνει με μια σύντροφο που δείχνει ότι δεν ξέχασε την τραυματική της εμπειρία.

    Στην περίπτωση αυτήν λοιπόν ο τύπος αυτός έχει χάσει ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των μισθών γιατί έχει απιστήσει ήδη εκτός την εποχή του αραβώνα ο οποίος στα μάτια του Θεού λογίζεται ως γάμος, για να υπάρψει δικαιοσύνη με τους λαούς που δεν έχουν τελετουργικό γάμου στην πίστη τους, ενώ θα λαμβάνει μέχρι τα 80 του 1% για κάθε χρόνο πίστης στην σύντροφό του όποια και αν είναι.

    Χρεώθηκε με τον μισθό της αμαρτίας του βιασμού και φυσικά με κάθε μισθό για τις αμαρτίες που τέλεσε διπλασιαζόμενες γιατί έπεισε την σύντροφό του ενώ και εκείνη χρεώωθηκε τον μισθό της αμαρτίας του βιασμού κατά ένα εκατομυριοστό μόνο και φυσικά τα ανάλογα για κάθε αμάρτημα που διέπραξε.

    Καλό θα είναι ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ να ορίσουν ΜΕΤΑΝΟΙΑ και να ζητήσουν συγχώρεση, αν και ο τύπος αυτός δηλώνει άθεος και είναι δύσκολο για αυτόν αν δεν επανέλθει στην πίστη ως άσωτος υιός. Η κυρία και αυτή απέχει από τα της εκκλησίας αν και φέρει μεγάλη πίστη αλλά είναι θέμα χρόνου μέχρι να ζητήσει την ευχή του πνευματικού της και να φτάσει στην Θεία Μετάλληψη που είναι ΤΟ ΜΟΝΟ μέσο που υπάρχει καθαρισμού.

    Αν δεν χωρίσει Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ που υπάρχει για να καθαριστεί από την αμαρτία είναι να λάβει ο σύντροφό της το Πνεύμα το Άγιο για να τον καθαρίσει από τον ίδιο τον Κύριο και αυτό γιατί θα έχει κριθεί αρκετά καλόψυχος για να το αξίζει... αν και η απουσία πίστης ορίζει την αυστηρότητα του Κυρίου και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αυτό. Έτσι οι κυρίες καλό θα είναι να προσεύχονται και να ζητούν να δοθεί μετάνοια στους συντρόφους τους. ΞΕΡΩ ότι στον τύπο αυτό ΘΑ ΔΟΘΕΙ μετάνοια με ένα θαύμα που θα δει το οποίο θα ορίσει τελικά και την ψυχική ανάταση και θεραπεία του θύματος βιασμού που όρισε με τις πράξεις του επί της συντρόφου του.

    Μακρυγόρησα με την ελπίδα ότι κάποιες κυρίες θα αποφύγουν να πάθουν τα ίδια και να ξεγελαστούν υποκύπτοντας στον πρωκτικό έρωτα για να διατηρήσουν την αγνότητά τους. Είναι συχνό το φαινόμενο βιασμών με τον τρόπο αυτό και αυτοί οι βιασμοί ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ σχεδόν ποτέ γιατί στη συνέχεια ακολουθεί γάμος είτε λόγω τύψεων του βιαστή είτε λόγω μεγάλης αγάπης του βιαστή επίσης προς τις κυρίες αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμππληρώνω ότι η κυρία αυτή θα λάβει διπλό τον μισθό της αγνότητας μειωμένο κατά 1% γιατί δέχθηκε να επιτρέψει την τριβή στο αιδοίο της με το όργανο της συντρόφου της. Κατά τον διπλασιασμό χάνει συνολικά 2% και έτσι θα λάβει 198 % του μισθού της αγνότητας αν βέβαια δεν απιστήσει στον σύντροφό της και αν δεν αρχίσει να κάνει ελεύθερο έρωτα σε περίπτωση που θα χωρίσουν και όωςς συμβαίνει πολλές φορές μετά απόο συμβουλές που θα δοθούν από ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ψυχολόγους προς τις κυρίες προς ελεύθερρη απόλαυση σαρκικών ηδονών. Σε περίπτωση αυτή ισχύουν όσα αναφέρθηκαν στην πραγματεία και μισθός της κυρίας που έχει υποστεί βιασμό θα προσαυξηθεί από το 70 στο 140 % χωρίς άλλη μείωση αν μείνει πιστή στον γάμο της ή αν δεν φτάσει ποτέ σε γάμο πλέον. Αν απιστήσει σε σχέση τότε είναι μοιχεία και χάνονται οι ανάλογοι μισθοί ενώ θα λαμβάνει 2 % για κάθε χρόνο πίστης ή απουσίας σύζευξης μέχρι τα 80 της αν και έχει υποστεί βιασμό.

    Αυτό που θέελω να πω είναι ότι η απουσία από την εκκλησία και η απελευθέρωση των ηθών θα ορίσει μεγάλες απώλειες ουρανίων αγαθών κατά πως αναφέρθηκε από τον Κύριο στα σχετικά για τον ουράνιο Δείπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλος είναι κρίμα να δειλιάζει κάποιος και να σβήνει τα ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΑ σχόλια που άφησε υποκύπτοντας στον πνευματικό του ο οποίος με νύχια και με δόντια θέλει να τον κρατήσει στην άγνοια.

    Φίλε μου Παναγιώτη λυπάμαι... γιατί πίστεψα ότι επιτέλους βρέθηκε κάποιος άνθρωπος με γνώση ο οποίος δεν θα οριστεί ο ίδιος παντογνώστης και κριτής του αληθεύειν επί όσων δεν γνωρίζει ενώ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ σε μοναστήρια τους οποοίους πρέπει να έχει από κοντά κάποιος για τιν ΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΗ θα την λάβουν λίγο προ του τέλοςυ της θνητής τους ζωής... και τότε που θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν όσα δίδαξαν στα χρόνια της αγνοίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητε φιλε

    Αν κατάλαβα σωστά λέτε ότι ο αμοιβαίος αυνανισμός πριν ή και μετά το γάμο δεν είναι αμαρτία? Αν δεν κάνω λάθος στο ιερό πηδάλιο υπάρχει κανόνας για τον αμοιβαίο αυνανισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβες καλά φίλε μου. Αν αυνανίζεσαι εσύ ΝΑΙ ΠΑΝΤΑ είναι αμαρτία. Αν σε χαιδεύει ο-η σύντροφος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αμαρτία αλλά κρύβει κινδύνους στην περίπτωση που ισχύει η αγνότητα.

      ΤΟ Ιερό Πηδάλιο λοιπόν προστατεύει από τους πειρασμούς που εκ των πραγμάτων θα υπάρξουν στην περίπτωση που αναφέρω γιατί είναι μεγάλος ο κίνδυνος να χαθεί η αγνότητα πριν ωριμάσει ο έρωτας στον βαθμό που θα γίνει αιώνιος μετά την συνουσία...δεν μπορώ να συνεχίσω να εξηγώ γιατί θα παρανοηθούν οι εξηγήσεις που θα δώσω και πάλι.

      Ελπίζω να έγινα κατανοητός αυτή τη φορά.

      Διαγραφή
  12. Ότι ο αυνανισμός (αυτοικανοποιηση) είναι αμαρτία το κατανοώ.
    Συγγνώμη αυτο που Θέλω να ρωτήσω είναι ότι έκτός ή εντος του γάμου επιτρεπατε στο/η συντροφο να σε ικανοποιει με το χέρι χωρίς αυτό να έιναι αμαρτία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φίλε μου αν και δεν είναι ορθό αυτό. Είναι καλύτερο από τον στοματικό έρωτα ή την πρωκτική επιλογή για τις δύσκολες ημέρες. Αυτές είναι πολύ πιο σοβαρές αμαρτίες.

      Διαγραφή
  13. Σίγουρα ο αυνανισμος είναι αμαρτία. Ισως η διατύπωση της ερώτησης μου να μην ήταν σωστή. Ξανα ερωτώ λέτε ότι Η δια χειρός του συντρόφου ικανοποίηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ εντός και εκτός του γάμου ή κατάλαβα λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φίλε μου αυτό ακριβώς είπα ήδη. Δεν είναι όμως η καλύτερη επιλογή. Προ του γάμου ή εκτός του γάμου καλό είναι να αποφευχθεί η σύζευξη αν και αυτό στις μέρες μας είναι δύσκολο να συμβεί πλέον. Δύσκολα θα βρεθεί άντρας ή γυναίκα να απαρνηθεί τις σαρκικές ηδονές και αυτό δεν είναι κατακριτέο.

      ΑΝ ο άντρας ή η γυναίκα επιλέξει να ζήσει σε κατάσταση αγνότητας εκτός γάμου τότε ο Θεός ευαρεστείται περισσότερο. Με τον τρόπο αυτό το άτομο πετυχαίνει ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΙΚΕΣ στο στάδιο της γαστριμαργίας και είναι ευκολότερη η ολοκλήρωση της ψυχής. Η ταπεινότητα είναι πλέον ολοένα και πιο κοντά.

      Συνοψίζοντας λοιπόν αν δεν μπορεί το άτομο να απαρνηθεί τις σαρκικές ηδονές εκτός ή και εντός γάμου(για τις δύσκολες ημέρες) τότε η επιλογή της δια χειρός ικανοποίησης από τον ή την σύντροφο είναι μία κατάσταση μηδαμινής αμαρτωλότητας η οποία προσφέρει τις ελάχιστες ηδονές και αποφεύγονται πολλά από τα δεινά που επέρχονται με την επιλογή της σαρκικής ηδονής. Η αγνότητα είναι πολύ σημαντική για τον Θεό γιατί οριοθετεί καταστάσεις ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΓΑΠΗΣ που θα επέλθουν στους συντρόφους αν επιλέξουν τελικά την πλήρη απκλειστικότητα του συντρόφου. Δηλαδή εννοώ ότι αν επιλέξουν ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ σύντροφο για όλη τους την ζωή ακόμη και αν η σύζευξη έχει επιτευχθεί πριν τον γάμο. Σίγουρα δεν εγκρίνει ο Κύριος την προ του γάμου σαρκική ηδονή αλλά αν τελικά έρθει ο γάμος και διατηρηθεί η ΠΛΗΡΗ αποκλειστικότητα του συντρόφου τότε και οι δεσμοί αγάπης είναι μεγάλοι αλλά και δεν χάνονται οι Μισθοί που ορίζει ο Θεός για την διατήρηση της αγνότητας.

      Τέλος επειδή ανέφερα την γαστριμαργία και την ολοκλήρωση της ψυχής σε παραπέμπω στην Κλίμακα μία περίληψη της οποίας παρουσίασα σε άλλη πραγματεία. Αν το άτομο επιλέξει να ασκηθεί κάνοντας ουσιαστικά νηστεία στις επιλογές τότε αυξάνει την υπομονή και τις αρετές του και η ταπεινότητα θα εγκατασταθεί γρηγορότερα και μπορεί να γίνει μόνιμη αν βέβαια έχουν πολεμηθεί σωστά ο εγωισμός και η αλαζονεία.

      Ξέρω ότι επεκτάθηκα θέλοντας να σου δείξω πόσο δύσκολο είναι να γίνει κατανοητή η σημασία των ορθών επιλογών σαρκικής ηδονής. Θυμίζω ότι ο Αβραάμ αμείφθηκε λαμβάνοντας την περιτομή η οποία μερικώς αυξάνει τις ηδονές τόσο στον άντρα όσο και στην γυναίκα γιατί ΔΕΝ προχώρησε σε μοιχεία όπως κατηγορήθηκε ΑΔΙΚΑ. Στην Α' Προς Κορινθίους Επιστολή θα βρεις ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ αναφορές σχετικά με την επιλογή των ηδονών από τους συντρόφους. Είναι και αυτή δύσκολο να γίνει κατανοητή και θα έπρεπε να σου την εξηγώ φράση-φράση για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο Απόστολος Παύλος ακριβώς.

      Διαγραφή
    2. Ο Απόστολος Παύλος στην Προς Κορινθίους Επιστολή αναφέρει ότι η περιτομή είναι μηδανιμής σημασίας. Η αναφορά του αυτή γίνεται γιατί στην Επιστολή αυτή αναφέρεται συνοπτικά στην Παρθενία κατά την οποία η περιτομή όντως είναι ασήμαντης σημασίας. Η περιτομή γίνονταν από τους Εβραίους και οι αυξήσεις που προσφέρει στις ηδονές είναι ασήμαντες αν οι σύντροφοι επιλέξουν την σαρκική σύζευξη έχοντας αυξημένη αγάπη ο ένας για τον άλλο. Σε αυτήν την περίπτωση η ηδονές αυξάνονται από την παρουσία της αγάπης και η περιτομή ουσιαστικά δεν θα προσφέρει τίποτα απολύτως. Η χρονική διάρκεια ικανοποίησης η οποία κατά την περιτομή αυξάνει ελάχιστα μερικώς και αν το επιθυμεί το άτομο αυτή μπορεί να ελεγχθεί και πάλι από τους δύο συντρόφους κατά την διάρκεια της συνουσίας και οι ηδονές είναι και πάλι το ίδιο μεγάλες με την περιτομή να μην έχει ουσιαστικά καμία σημασία. Η αναφορά σε αυτή έγινε από τον Απόστολο Παύλο γιατί για τους Εβραίους ήταν τότε υποχρεωτική κάτι το οποίο αποτελούσε μέρος ενός νόμου τον οποίο κατήργησε ο Κύριος δια του Αποστόλου Παύλου.

      Διαγραφή
  14. Αγαπητε φίλε μου συμφωνώ οτι η δια χειρός του συντρόφου ικανοποίηση είναι πολύ πιο μικρή αμαρτία από το στοματικο ή το πρωκτικό αλλά δεν πάβει να είναι αμαρτία έστω και μικρή. Γία αυτό και αυτή είναι εμπόδιο πνευματικό (αν θέλει κάποιος να είναι τέλειος) και πρέπει να την εξομολογηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ κατάλαβες φίλε μου από ότι φαίνεται. Η δια χειρός συντρόφου ικανοποίηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση. Η αποφυγή αυτής της επιλογής μπορεί να αποτελέσει απλά το έναυσμα για μεγάλους πνευματικούς αγώνες.

      Δεν γνωρίζω τις σπουδές σου αλλά είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ βέβαιος ότι ο Πνευματικός σου σε συμβούλεψε σχετικά και το μόνο βέβαιο είναι ότι είναι ΑΣΧΕΤΟΣ επί του θέματος. Τα χάδια αποτελούν μέρος του ερωτικού παιχνιδιού. Είναι εκφάνσεις αγάπης ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και είναι ΠΛΗΡΩΣ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να θεωρηθεί η αγάπη του συντρόφου ο οποίος θα σου προσφέρει την μικρότερη σεξουαλική ικανοποίηση είναι αμαρτία.

      Αφού λοιπόν θεωρείς ότι γνωρίζεις την απάντηση εξαρχής γιατί με ρώτησες;;;;; Ο Πνευματικός σου δεν γνωρίζει είμαι σίγουρος ΤΙΠΟΤΑ σχετικά με τον τρόπο που χρεώνει ο Θεός τις αμαρτίες. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι ο Μισθός της Αμαρτίας είναι ΟΞΕΑ του σύμπαντος που φέρουν ελαφρύ ή έντονο κόκκινο χρώμα κατά πως μας λέει ο Προφήτης Ησαΐας. Δεν γνωρίζει ότι είναι ποιοτική και ποοσοτική η χρέωση ανάλογα με το μέγεθος της αμαρτίας την ηθική αυτουργία και προσαυξάνεται ανάλογα με τα άτομα που θα ωθηθούν κατά περίπτωση. Έτσι ο Χίτλερ χρεώθηκε την αμαρτία μυριάδων φόνων για παράδειγμα... αυτά τα γράφω ως διδασκαλία ταπείνωσης προς κάποιον φαντάζομαι κατά τα άλλα ΠΑΝΑΞΙΟ Ιερέα και Πνευματικό ο οποίος προφανέστατα παρουσιάζεται παντογνώστης σε θέματα που ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ. Ας πάει να βρει κάποιος Γέροντα Πεφωτισμένο στο Άγιο Όρος να μάθει την ΑΛΗΘΕΙΑ αλλά όχι με έπαρση αλλά ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΦΩΤΙΣΗ. Αν φέρει ΔΥΝΑΤΗ προσευχή ΘΑ ΛΑΒΕΙ Φώτιση. Διαφορετικά... δεν θέλω να σου πω τι θα συμβεί...

      Διαγραφή
    2. Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

      Η επιλογή του αυνανισμού δια της χειρός του συντρόφου στους νυμφευμένους ΟΥΔΕΠΟΤΕ μπορεί να αποτελέσει πηγή αμαρτίας. Εκεί όπου ΥΠΑΡΧΕΙ πρόβλημα είναι στους νεαρούς που ακόμη διαθέτουν την παρθενία τους. Η οποιαδήποτε υποχώρηση στον Πνευματκό αγώνα διατήρησης της αγνότητας θα αποτελέσει πηγή πειρασμών και ανδέχεται να οδηγήσει σε ΝΕΕΣ αμαρτίες μία εκ των οποίων μπορεί να είναι και ο βιασμός. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση η επιλογή του αυνανισμού δια της χειρός του συντρόφου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ. Απλά είναι λάθος επιλογή η οποία οδηγεί τους συντρόφους σε δύσβατα μονοπάτια τα οποία καλό είναι να αποφφευχθούν.

      Ελπίζω να έγινα κατανοητός αυτή τη φφορά.

      Διαγραφή
  15. Αγαπητέ φίλε ευχαριστώ για τις απαντησεις σου. Αυτά που ρωτώ δεν είναι κάτι που μου έχει πει κάποιος πνευματικός. Απλά διαβάζοντας διάφορα βιβλία μου έχουν γεννηθεί διάφορες απορίες.

    Για παράδειγμα γράφεις πιο πάνω ότι'' Παρά φύσιν έρωτες ονομάστηκαν από την αρχαιότητα ακόμη ΟΛΕΣ οι ηδονές της σαρκός που δεν συντελούνται με την φυσιολογική σύζευξη ανδρός και γυναικός''
    Αφού λοιπόν
    Η επιλογή του αυνανισμού δια της χειρός του συντρόφου στους νυμφευμένους ή μη , δεν είναι φυσιολογική σύζευξη γιατί δεν είναι αμαρτία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απάντησα ήδη φίλε μου. Πρόκειται για τα γνωστά χάδια μεταξύ συντρόφων. Αν είναι δυνατόν να είναι αμαρτία το οποιοδήποτε ερωτικό χάδι. Δεν είναι παράα φύσιν η επιλογή να δέχεσαι τα χάδια του ανθρώπου που αγαπάς. Αντίθετα είναι ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικό. Ο αυνανισμός ουσιαστικά οριοθετείται από την διαχειρός ικανοποίηση του ίδιου του ατόμου. Στην περίπτωση που συζητάμε πρόκειται για άλλο άτομο και δεν οριοθετείται αυνανισμός. Χρησιμοποίησα την λέξη για να γίνω κατανοητός αν και ήξερα ότι δεν είναι απόλυτα ορθή στην περίπτωση της διαχειρός συντρόφου ικανοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δηλαδή αυνανισμός είναι είναι η ικανοποιησή του ιδίου ατόμου μόνο με το χέρι? Σε περίπτωση που η ικανοποίηση του ιδίου ατόμου γίνεται αντί με το χέρι με βοηθήματα πχ δονητή,φρούτα, κ.τ.λ τότε τι είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρά φύση επιλογές φίλε μου και φυσικά αμαρτήματα ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ μεγέθους σχετικά με τον αυνανισμό.

      Διαγραφή
  18. Γιατί είναι παρα φύση? τί διαφορά έχει αν είναι με το χέρι ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε μου οι ισορροπίες είναι λεπτές. Το σωστό από την αμαρτία απέχει ελάχιστα. Στην πραγματικότητα η αυτοικανοποίηση δηλαδή ο αυνανισμός είναι μικρής σημασίας αμαρτία. Ως αμαρτία ορίζεται απλά γιατί εμποδίζει το άτομο να προχωρήσει σε γάμο και αφού πετυχαίνει την σεξουαλική υποτυπώδη ικανοποίηση. Αν υπάρχουν υποκατάστατα όπως τεχνητά όργανα ή κούκλες τότε είναι πιο σοβαρά τα πράγματα.

    Ο Θεός ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ τα άτομα ναα μείνουν μόνα τους στην ζωή εκτός αν επιλέξουν τον Μοναχικό βίο με αγώνες προς ολοκλήρωση της ψυχής δηλαδή προς την θέωση. Αν επιλέξουν τον γάμο θέλει να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να βρουν ΕΝΑ ΜΟΝΟ σύντροφφο στη ζωή τους γιατί η αγνότητα προ του γάμου ορίζει συνθήκες ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ αγάπης που θα αναπτυχθεί μετά. Αν πριν δεν υπάρχει ούτε η αμαρτία του αυνανισμού τότε το άτομο έχει ασκηθεί πνευματικά και έχει πετύχει μία μεγάλη νίκη στο στάδιο της γαστριμαργίας.

    Όταν διατηρηθεί η αγνότητα προ του γάμου τότε οοι δύο σύντροφοι αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για να νικήσουν το εγώ τους που θέλει να ικανοποιηθούν σσεξουαλικά. Αν νικήσουν τότε μετά μπορούν να περάασουν ευκολότερα στο εμείς και να χτίσσουν έναν ΓΕΡΟ και ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΟ γάμο. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί υπάρχουν ολοένα κααι περισσότερα διαζύγια;;; Η απελευθέρωση των ηθών έχει οδηγήσει τον κόσμο και έχουν μικρές νίκες σε πνευματικούς αγώνες. Οι ακατάλληλοι Πνευματικοί έχουν ορίσει απέχθεια του κόσμου προς τα της εκκλησίας με την χωωρίς λόγο αυστηρότητά τους μερικές φορές και ο κόσμος φεύγει όλο και πιο πολύ από την εκκλησία.

    Ελπίζω να έγινα κατανοητός και σε ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεις να δώσω εξηγήσεις. Είδες πόσο άλλαξα το ύφος μου από την στιγμή που δεν εξωτερίκευσες καθόλου έπαρση;;;; Όσοι έρχονται εδώ και συζητούν όμορφα λαμβάνουν πιο αναλυτικές απαντήσεις. Όσοι έρχονται και χλευάζουν νομίζοντες ότι κατέχουν γνώση, λαμβάνουν μία αντιμετώπιση που θα την ονόμαζα δούλεμα γιατί ενώ διαθέτουν πλήρη άγνοια παρουσιάζονται ως παντογνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ μου φίλε. Έχεις δίκαιο ότι Το σωστό από την αμαρτία απέχει ελάχιστα. Από οτι καταλαβαίνω κάθε περίπτωση είναι διαφορετίκή. Υπάρχει κάποιο βιβλίο της εκκλησίας που να εξηγεί αναλυτικά τι είναι σωστό και τί λάθος? Αν όχι πώς μπορούν τα ζευγάρια να γνωρίζουν?

    Διόρθωσε με αν έχω λάθος αλλά όπως λες αυτά που γράφεις είναι τα συμπεράσματα που έβγαλες εσύ από δίαφορες πηγές που έχεις διαβάσει. Μπορεί δηλαδή κάποιος άλλος να βγάλει διαφορέτικά συμπεράσματα? Δέν υπάρχει ξεκάθαρη θέση της εκκλησίας που να αναφέρει κάθε περιπτωση ξεχωριστά? Παρακαλώ αν ξέρείς τέτοια βιβλία να τα αναφέρεις ώστε να μάθουν και αυτόι που δεν γνωρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε μου εύλογο το ερώτημά σου. Είναι σύνεση να αναζητείς την απόλυτη αλήθεια και αυτό οριοθετεί ερώτησή σου. Μόνο που δεν είναι συμπεράσματα όλα αυτά που γράφω που προέκυψαν απλά. Είναι ΓΝΩΣΗ η οποία δίνεται σε Γέροντες κυρίως του Αγίου Όρους και πολύ σπάνια σε λίγους λαϊκούς από τους Αγγέλους. Είναι δηλαδή γνώση που προέρχεται από Θεία Φώτιση και μπορείς να την αποκτήσεις μόνο αν κάανεις τα ίδια ερωτήματα σε Πεφωτισμένους Γέροντες του Αγίου όρους ή σπανιότερα άλλων Μοναστηριών. Δεν ξέρω σε ποια περιοχή είσαι και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος Φωτισμένος Γέροντας κοντά στην περιοχή σου για να σε κατατοπίσει περισσότερο. Σε προφορικές συζητήσεις μερικές φορές είναι πιο εύκολο και σαφώς πιο γρήγορο να εξηγηθούν όσα πρέπει. θα ειπωθούν πολλά περισσότερα και η κατανόηση θα είναι μεγαλύτερη.

    Δεν θα βρεις λεπτομέρειες σε βιβλία όπως σου απάντησα εγώ αλλά είναι σπουδαίας σημασίας τα συγγράμματα του Ιερού Χρυσόστομου "περί γάμου" όπως και τα κείμενα του Γέροντος Παϊσίου περί γάμου επίσης. Δεν έχουν τόσες πολλές λεπτομέρειες για την αμαρτία αλλά βοηθούν στην κατανόηση της αγάπης που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους συντρόφους. Αν με ρωτούσες τι να διαβάσεις όμως θα σε συμβούλευα να αρχίσεις από τα Άπαντα του Αγίου Μάξιμου του Ομολογητού. Μείνε στην Ασκητική φιλοσοφία και στις αναφορές περί Κλίμακος. Είναι προτιμότερο να μάθεις τρόπους με τους οποίους να νικήσεις την αμαρτία από το να αναζητάς μικρότερη αμαρτωλότητα στις ηδονές. Ο Πόλεμος κατά του πονηρού μας εαυτού που μας οδηγεί στην αμαρτία είναι ανελέητος και αδιάκοπος με μόνα όπλα την νηστεία και την προσευχή. Αν επιλέξεις να πολεμήσεις την αμαρτία ζώντας μέσα σε αυτήν είναι πολύ δύσκολο. Οι πειρασμοί θα γίνονται ολοένα και μεγαλύτεροι και είναι καλό να αναζητείς την Χάρη του Αγίου Πνεύματος για να φτάσεις με την βοήθεια Αυτού σε κατάσταση μηδανιμής αμαρτωλότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις σου. Θα σου γραψω συντονα για άλλες απορίες που έχω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να είμαι σε θέση να σου απαντήσω. Ποτέ μην πιστέψεις ότι έχω απαντήσεις για όλα. Δεν είμαι παντογνώστης.

      Είμαι στην διάθεσή σου για ότι ζητήσεις.

      Διαγραφή
  23. Αγαπητέ φίλε. Σε περίπτωση που κάποιος προσπαθεί να μην αυνανιστεί αλλά με τους σαρκικούς λογισμούς που έχει έρχεται τελικά σε οργασμό μόνο από τους λογισμόυς. Σε αυτή την περίπτωση τί αμαρτία είναι? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πολεμήσεις και αγωνιστείς κατά της αμαρτίας αυτής θα έρθει στιγμή που θα ελέγχεις την σαρκική σου επιθυμία και δεν θα συμβαίνει αυτό.

      Διαγραφή
  24. Εξαρτάται από τις σκέψεις φίλε μου.

    Αν βλέπεις πορνό και δεν ελέγξεις την σεξουαλική σου επιθυμία και έρθεις σε οργασμό, τότε ενώνεσαι με την αμαρτία της πορνείας. Αν σκέφτεσαι μία παντρεμένη τότε χρεώνεσαι το ένα εκατομμυριοστό της αμαρτίας της μοιχείας και αυτό αφορά τις σκέψεις μόνο. Αν αυνανίζεσαι ταυτόχρονα σκεπτόμενος παντρεμένη χρεώνεσαι τότε το ένα χιλιοστό της αμαρτίας της μοιχείας. Αυτά που σου λέω δεν είναι απόλυτα καθώς ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ γνωρίζει το μέγεθος των αμαρτημάτων που διαπράττεις.

    Να θυμάσαι μόνο ένα πράγμα. Αυτές οι αμαρτίες είναι μικρές και δεν ενοχλούν τον Θεό. Αν όμως τις απαρνηθείς και τις πολεμήσεις τότε η αγάπη Του προς εσένα είναι ακόμη μεγαλύτερη και θα σου δώσει ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΩΡΑ τα οποία θα έρθουν διαχρονικά τόσσο για την θνητή όσο και για την αιώνιο ζωή. Αν πολεμήσεις όμως αυτές τις αμαρτίες τότε θα επιτρέψει να σου δοθούν πειρασμοί. Αυτοί οι πειρασμοί γίνονται μεγαλύτεροι ανάλογα με τους αγώνες σου και όσο νικάς τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα ΔΩΡΑ Του προς εσένα. ΝΑ θυμάσαι μόνο ότι καλό θα είναι τους αγώνες σου κατά της αμαρτίας να μην τους κάνεις για τα δώρα αυτά αλλά ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Η ιδιοτέλεια των αγώνων σου θα μειώσουν την καλή εικόνα σου προς τον Κύριο και ενδέχεται να χάσεις για κάιτ το ελάχιστο κάτι πολύ σπουδαίο το οποίο δεν μπορώ τώρα και ούτε από εδώ να σου περιγράψω. Αφορά την θέση σου στην αιώνιο ζωή και αυτός είναι ο λόγος που σου είπα ότι οι αγώνες κατά της αμαρτίας είναι ένας πόλεμος ανελέητος συνολικά ο οποίος δεν σταματάει ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητέ φίλε. Ακόμη μια ερώτηση. Μέσα στο γάμο η αντισύλληψη είναι αμαρτία? Έχει επίσημη άποψη η εκκλησία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε μου δεν έχω τόσες γνώσεις σχετικά με την στάση της εκκλησίας. Αν δεν κατάλαβες καλά έχω αυτόνομη ΟΡΘΟΔΟΞΗ δράση εξαιτίας των αλλοπρόσαλλων απαντήσεων και των διαφορετικών στάσεων που λαμβάνουν οι Ιερείς. Θα σου απαντήσω λοιπόν με όσα ξέρω.

    Κατά καιρούς η επίσημη θέση της εκκλησίας ήταν αντίθετα με την αντισύλληψη γενικώς. Η Καθολική εκκλησία είχε πιο αυστηρή στάση στο φαινόμενο αλλά γνώρισα και Ορθόδοξους Ιερείς που δεν ήθελαν να πάρουν επίσημη θέση σχετικά με το θέμα.

    Μετά από μελέτη του θέματος καταστάλλαξα στην εξής άποψη τεκμηριωμένη φυσικά:

    Αμαρτία ΟΧΙ δεν είναι η αντισύλληψη στην βάση της σαρκικής ηδονής εντός γάμου και ενώ υπάρχουν ήδη τέκνα. Αν δεν υπάρχουν παιδιά μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη ατεκνία και αυτό ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ αν συμβεί τελικά. ΑΝ συμβεί με υπαιτιότητα τα χάπια ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ είναι αμαρτία γιατί τα ΑΤΕΛΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ φάρμακα βλάβη στον άντρα ή και στην γυναίκα μερικές φορές. Η στείρωση σε κάθε περίπτωση είναι αμαρτία γιατί αποτελεί σωματική βλάβη.

    Τα προφυλακτικά από την άλλη ΠΟΤΕ δεν είναι αμαρτία αν και η χρήση τους προ του γάμου ορίζει συνθήκες τόσο απώλειας μισθών όσο και κατεύθυνση προς αμαρτωλότητα. Αν γίνεται εντός γάμου ΠΟΤΕ δεν είναι αμαρτία αν και μειώνουν το μέγεθος των ηδονών. Το χάπι αντισύλληψης στην γυναίκα ορίζει προστασία από κάποιες ασθένειες και νομίζω ότι είναι για τον καρκίνο της μήτρας. Αν υπάρχουν ήδη παιδιά τότε ΠΟΤΕ η χρήση του δεν είναι αμαρτία.

    Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες ανάμεσα στο ορθό και στην αμαρτία. Αν το ζευγάρι δεν μπορεί να θρεψει παιδιά τότε η απόκτηση παιδιών θα φέρει δεινά τα οποία είναι προτιμότερο να αποφευχθούν με την χρήση αντισύλληψης. ΚΑταλαβαίνεις ότι προσπάθησα να καλύψω το θέμα τόσο εντός όσο και εκτός γάμου αν και είναι δύσκολο να είναι πλήρης η απάντησή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Διορθώνω: "των διαφορετικών στάσεων που λαμβάνουμε οι Ιερείς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ευχαριστώ και πάλι για τη γρήγορη απάντηση σου. Σίγουρα η άποψη κάθε ιερέα δεν είναι και η επίσημη στάση της εκκλησίας. Καλό είναι πάντως να γνωρίζαμε και την επίσημη στάση της εκκλησίας αν υπάρχει. Από την άλλη αφού η περίπτωση του κάθε ενός απ" μας είναι και ξεχωριστή και χρειάζεται πολύ διάκριση. Όμως απ¨οτι καταλαβαίνω γενικά αν μιά πράξη είναι αμαρτία (πχ το ψέμα είναι πάντα αμαρτία έστω και αν κάποτε χρειαστεί να πεις ψέματα για να αποφευχθεί κάτι χειρώτερο) είναι πάντα αμαρτία όχι όμως με την ίδια βαρύτητα αν υπάρχουν ελαφρυντικά. Αυτή φυσικά είναι η άποψη μου και μπορεί να έχω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου απαντώ με την πρώτη ευκαιρία.

      Έθεσες ένα σοβαρό ερώτημα. Τι είναι αμαρτία;

      ΣΑφως αμαρτία είναι κάθε σφάλμα που προκαλεί βλάβες στον πλησίον μας και σε εμάς τους ίδιους. Το ψέμα είναι η μικρότερη αμαρτία αν και υπάρχουν πολύ σοβαρότερης σημασίας αγνοήματα. Η άγνοια είναι που ορίζει τα ελαφρυντικά αλλά ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν πρέπει εμείς να αναζητούμε ελαφρυντικά σε όσα πράξαμε. Αυτό που ζητάει ο Θεός δεν είναι να μην αμαρτάνουμε αλλά ΜΕΤΑΝΟΙΑ. Με την μετάνοια θα οδηγηθούμε σταδιακά γνωρίζοντας την αμαρτία σε κατάστασση μικρότερης ή και μηδαμινής αμαρτωλότητας. Αν δεν είμαστε από μόνοι μας ικανοί να το πράξουμε θα μας βοηθήσει ο Θεός στέλνοντας τον Παράκλητο ή και τους Αγγέλους Του. ΘΑ μας υποβάλλει ο Θεός σε δοκιμασίες με τις οποίες θα ασκηθούμε έτσι ώστε να αμαρτάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο στο μέλλον. Αυτό όμως για να σου το εξηγήσω το πως γίνεται είναι δύσκολο. Απλά λοιπόν σου εξηγώ ότι αν αποφασίσεις εσύ σαν άτομο να πολεμήσεις τον εγωισμό θα έρθει ο Άγγελος Κυρίου που θα σου δώσει τόσο εγωισμό μόνο όσο είσαι ικανός να νικήσεις. Αν φτάνεις σε νίκες θα σου δίνει μεγαλύτερο συνεχώς εγωισμό μέχρι που οι νίκες σου θα φτάσουν στο σημείο εκείνο που θα έχει σβήσει από μέσα σου το αμαρτωλό εγώ. Το ίδιο ισχύει για την αλαζονεία ή για την ζήλεια αλλά και για κάθε μορφή μίσους που θα είσαι ικανός να νικήσεις. Αν ηττηθείς θα προκαλέσεις βλάβες σε συνανθρώπους σου και αυτός είναι ο λόγος που οι δοκιμασίες είναι του ύψους εκείνου στο οποίο δεν θα βλάψεις ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ. Αν προκαλέσεις μικρές βλάβες αυτές μπορεί να είναι μερικώς θεμιτές και θα φροντίσει ο ίδιο ο Κύριος να αποκατασταθεί ΚΑΘΕ ΑΔΙΚΙΑ τόσο στην θνητή μας όσο και στην αιώνιο ζωή... ξέρω ότι μπήκα σε δυσνόητα μονοπάτια όχι μόνο για σένα αλλά ακόμη και για τους περισσότερους ιερείς.

      Όσο για την στάση της εκκλησίας που αναφέρεις αυτή είναι μικρής σημασίας γιατί οι Ιερείς σαν άνθρωποι που είναι κάνουν σφάλματα και με τον καιρό επεμβαίνει ο ίδιος ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ που είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός και τα διορθώνει. Έτσι η εκκλησία εναγκάστηκε να επιτρέψει τον πολιτικό γάμο που δεν δέχθηκε αρχικά αλλά και άλλα στραβά και ευτράπελα έχουν ξεχαστεί με τον καιρό με εξαίρεση ορισμένους μόνο λίγους Ιεράρχες που βρίσκονται σε έπαρση και νομίζουν ότι μπορούν οι ίδιοι να αυτοαναχθούν σε κατόχους της αλήθειας παρά το γεγονός ότι Γέροντες σε Μοναστήρια τους έχουν διδάξει τα αντίθετα. Αυτοί είναι το λυπηρό φαινόμενο στην εκκλησία αν και κατά τα άλλα μπορεί να είναι ΠΑΝΑΞΙΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥΣ. Μικρή έπαρση ή κακή διδασκαλία που έλαβαν από τον Πνευματικό τους αναπαράγεται από αυτούς με λυπηρά φαινόμενα που αναγκάζουν πιστούς να φύγουν από την εκκλησία.

      Διαγραφή

Συμπαντική φιλοσοφία της απόλυτης πραγματικότητας

Πριν ξεκινήσω αυτήν την πραγματεία θέλω να θυμίσω τα λόγια ενός μεγάλου επιστήμονα που θεωρήθηκε τρελός στην εποχή του, όπως και ο γράφων ...